Ce este Google Home?
Acasa » Ce este? » Ce este Google Home?

Ce este Google Home?

de Andrea Raduly
7 min.

Ce este Google Home? Google Home este o boxă inteligentă, similară Echo de la Amazon. Prin folosirea inteligenței artificiale, îți răspunde la întrebări și urmează comenzi specifice. Asistentul virtual care te însoțeste pe întreaga ta experiență se numește Google Assistant, iar cuvântul de trezire este ”Ok Google” sau ”Hey Google”. Asistentul este exact același pe care îl întâlnim la toate telefoanele cu Android. Dacă ai și tu un telefon cu Android, cel mai probabil unele dintre funcționalitățile asistentului îți sunt deja familiare.

Ce poate face Google Assistant?

Google Home este carcasa lui Google Assistant, cea prin intermediul căreia tu vei comunica cu asistentul virtual. Creierul tuturor operațiunilor este de fapt Google Assistant. Acesta folosește inteligența artificială pentru a căuta lucruri pe internet și face numeroase lucruri precum:

  • Controlează casa ta inteligentă
  • Accesează informațiile din calendar și ecosistemul Google
  • Caută în locul nostru restaurante, zboruri și chiar știri
  • Redă muzică
  • Rulează conținutul preferat de pe Youtube sau Netflix pe Chromecast
  • Setează timere și alarme
  • Trimite SMS-uri sau chiar mesaje pe WhatsApp
  • Citește notificări
  • Și chiar se joacă cu tine

Citește și: Cum să asculți muzică pe boxa Google Home?

Pentru a-ți putea controla casa, va trebui să investești în dispozitive inteligente care să fie compatibile cu Google Home. Fiecare dispozitiv inteligent pe care dorești să îl controlezi, va trebui să îi fie atribuit un nume. Motivul este legat de ideea de a-i da cât mai ușor comenzile. Poți eventual să îi dai o locație: ”bedroom light”, kitchen light”.

Asistentul vocal nu este disponibil încă în limba română. Din acest motiv, îți recomand să denumești dispozitivele în limba engleză, tocmai pentru a nu crea confuzii și a avea parte de o experiență cât mai plăcută.

boxele Google Home

Boxele Google Home

În prezent, Google oferă trei boxe inteligente: Google Home, cea originală, Google Home Mini care a fost înlocuită de Google Nest Mini și Google Home Max. Cele trei dispozitive au diferențe legate de calitatea sunetului pe care o oferă, mărime, design și cost. Deși au aceste diferențe, ele oferă aceeași funcționalitate legată de Google Assistant.

Toate cele trei boxe oferă un număr limitat de comenzi fizice. Acestea sunt comenzi legate de modificarea volumului, punerea microfonului pe mute, sau punerea pe pauză a muzicii redate. Totodată au lumini led care îți indică că te ascultă și că urmează să îți răspundă și un buton fizic cu care să pornești sau să oprești microfonul.

Pe lângă boxele inteligente menționate, Google Assistant îl întâlnim și în dispozitive inteligente cu ecran. Este vorba despre: Google Nest Hub și Google Nest Hub Max. Google Nest Hub este varianta mai economică, iar Max deși este mai scumpă oferă în plus o calitate mai buna a sunetului, are dimensiuni mai mari și vine cu o îmbunătățire: are o cameră de supraveghere.

Având o astfel de cameră de supraveghere, atunci când ești plecat de acasă, dacă detectează mișcare în casă, îți poate trimite alerte.

Spre deosebire de boxele inteligente, pe dispozitivele cu ecran poți face urmatoarele lucruri:

  • să urmărești clipuri video
  • să efectuezi apeluri video
  • să verifici vremea și să vezi prognoza vremii
  • să vizualizezi traseul pentru o locație la care vrei să ajungi.
  • să afișezi

Google Home a fost proiectat pentru a comunica și cu celelalte dispozitive Google Home. Așadar, poți cumpăra multiple boxe Google Home pe care să le pui în diverse camere și să le sincronizezi pentru a te bucura de experiența pe care o oferă, în toată casa.

Citește și: Review boxă inteligentă Google Home

Ce este Google Home și ce mai poate face Google Home?

Google Home ascultă tot timpul ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător, dar nu va înregistra nimic din ceea ce se aude. Îți răspunde la comenzi, abia după cuvântul de trezire ”Ok Google” sau ”Hey Google”.

Google Home poate să fie folosit ca o boxă bluetooth la care să te conectezi și să redai muzica preferată. Pe lângă asta, atunci când este conectată la internet, atunci este momentul când aduce cea mai multă plus valoare, prin ceea ce poate să facă Google Assistant.

Google Assistant poate să redea chiar și pe televizor muzica preferată, dacă acesta are Chromecast-ul activat. Mai mult de atât, poate să redea și serialele tv preferate, printr-o varietate de servicii de streaming precum: Netflix sau HBO Go.

De când a fost lansat în anul 2016, Google Home s-a dezvoltat tot mai mult până la momentul actual. De la a căuta informații pe internet sau a verifica calendarul, Google Assistant poate fi antrenat să recunoască până la șase voci și chiar să răspundă la ele într-un mod personal și unic.

Poți adăuga câte un profil pentru fiecare membru al familiei, vă alegeți câte o voce și vi se va răspunde la comenzi în funcție de cine vorbește.

Google Home și automatizarea casei

Google Home poate să fie și un ajutor de nădejde atunci când vrei să îți automatizezi casa. Dacă în procesul de automatizare al casei te-ai hotărât că vrei să ai toate dispozitivele sub umbrela ecosistemului Google Home, atunci boxele acestea te pot ajuta să îți controlezi casa și prin comenzi vocale.

Acesta este compatibil cu multe dispozitive care includ: termostate, lumini sau întrerupatoare inteligente, electrocasnice, sisteme de securitate.

Mai mult de atât este capabil să creeze și rutine. Astfel că, prin acastă funcție, poți controla mai multe dispozitive inteligente din casă. O să îți dau și un exemplu pentru a întelege mai bine. Activezi rutina prin formularea ”Noapte bună” și Google Assistant știe că trebuie să închidă ușa de la intrare, să stingă luminile și să ruleze pe tv serialul preferat.

Există deja șase rutine presetate din care poți alege. Partea bună este că acestea pot fi și personalizate în funcție de nevoi. Te gândești la o comandă care să activeaze rutina și adaugi diverse sarcini pe care dorești să le execute.

Google Home și relaxarea

Google Home și relaxarea

Google Home are propria librărie de piese liniștitoare pe care să le pui pe fundal atunci când dorești să te relaxezi, să meditezi sau chiar să dormi. Poți alege dintr-o serie de sunete specifice. Acestea sunt: melodii de relaxare, sunete care imită ploaia, tunete și fulgere, sunete din natură, căderi de apă sau sunete care să imite arderea focului.

Google Home te ajută chiar și cu copii. Există o librarie proprie de povești de unde poți alege. Există povești cu prințese, povești cu dinozauri sau povești de noapte bună. Dacă vrei ceva mai puțin decât o poveste, îi poți cere să spună o poezie sau o glumă. Assistant se pricepe la de toate.

Google Home este un dispozitiv inteligent care te poate ajuta foarte mult în task-urile de zi cu zi. De când a fost lansat, a prins foarte multă popularitate în rândul oamenilor și i-au fost aduse îmbunătățiri tot timpul. Asta mă face să fiu foarte încrezătoare și curioasă cât de departe vor ajunge cu tehnologia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *