
Review Xiaomi Mi TV Stick
După ce am trecut de la Chromecast 3 la noul Chromecast cu Google TV, a început să nu îmi mai placă neapărat Chromecast 3. În acest reivew Xiaomi Mi TV Stick vă voi explica de ce acest media player este atât de asemănător noului Chromecast.
Deși am renunțat parțial la Chromecast 3, asta nu înseamnă că îl consider un dispozitiv prost sau slab. Însă după ce ai o experiență completă, este greu să revii la ceva mai limitat.

Ce poate face Xiaomi Mi TV Stick?
Din review-urile citite de mine, lumea tinde să compare acest media player cu Chromecast 3. Din punctul meu de vedere este un concurent direct pentru noul Chromecast. Iar în acest reivew Xiaomi Mi TV Stick veți înțelege exact de ce.
La fel ca noul Chromecast, acest TV Stick vine cu Android TV instalat. Față de media playerele chinezești care au o versiune de Android modificată să arate ca Android TV. Asta este în aceeași măsură un lucru bun, dar poate fi și rău.
Telecomanda Xiaomi Mi TV Stick
Atât de tare m-am obișnuit să folosesc telecomanda pentru media player încât în momentul în care am făcut research-ul, ăsta a fost unul din criteriile principale.

La fel ca în cazul celor mai mari jucători de pe această piață (Chromecast cu Google TV, Amazon Firestick și Apple TV), și această telecomandă este minimală. Deși este ceva mai ”completă” față de cele menționate, păstrează aceeași idee de simplitate.
Îmi place foarte mult că avem acces la Google Assistant prin intermediul butonului dedicat. Iar dacă tot suntem la capitolul butoane, acestea sunt foarte plăcute la atingere. Singurul lucru care nu îmi place este butonul ”Prime Video” pentru că nu folosesc acest serviciu.
Spre deosebire de telecomenzile concurente, aceasta se simte puțin mai ieftin. Însă totul funcționează foarte bine și este foarte responsivă în timpul utilizării. Nu scârțâie, nu eșuează în comenzi, nu are nici un fel de problemă. Doar că se simte puțin mai ieftin.

Media player cu Android TV 9 nativ și funcție de Chromecast inclusă.
Rulare conținut media pe Xiaomi Mi TV Stick
Deși suntem în era 4K, Xiaomi Mi TV Stick este limitat la rularea conținutului FullHD. Pentru mine asta nu este o problemă pentru că îl folosesc într-un TV care suportă maxim FullHD.
Ce îmi place foarte mult la acest TV Stick este că are și funcția de Chromecast. Astfel, pe lângă că putem naviga cu telecomanda din dotare. Avem și posibilitatea să îl folosim exact ca pe un Chromecast normal, în aceeași manieră ca noul Chromecast.
Pe partea de streaming, la fel ca majoritatea media playerelor, se descurcă excelent. Dar adevăratul avantaj aici este că avem Android TV nativ, ceea ce ne permite accesul la aplicații dedicate TV-urilor. Am scăpat de toate problemele de compatibilitate.
În testele FullHD de pe Netflix, Youtube și Plex, nu am întâmpinat nici un fel de problemă. Mă așteptam cumva să apară sacadări sau mici probleme, vorbim totuși de un dispozitiv ieftin. Nici vorbă, totul rulează fluent și fără nici o problemă chiar și în livestream-urile de lungă durată (4-6h), sau rularea a 5-6 episoade dintr-un serial, unul după altul.
Conectivitate și accesorii
Ce îmi place foarte mult la acest dispozitiv, la fel ca la noul Chromecast este că ambele au Bluetooth. Asta ne permite să conectăm o grămadă de accesorii compatibile.
Primul care îmi vine în minte este un controller Bluetooth care ne va permite să ne jucăm jocurile noastre preferate. Nefiind un dispozitiv foarte puternic, nu ne putem aștepta la performanțe prea mari. Dar am reușit să mă joc câteva niveluri de Crossy Road fără să întâmpin nici o problemă. M-am folosit de un Steam Controller pe care l-am conectat prin Bluetooth. Dar sunt compatibile și alte tipuri de controllere. În principiu, orice Gamepad cu Bluetooth ar trebui să meargă.
Gândindu-mă la spațiul limitat de doar 8GB, am luat în calcul adăugarea unei extensii. Din păcate, nativ nu există nici o soluție să faci asta, singurul port al TV stick-ului fiind cel de alimentare. Totuși am reușit să conectez un stick USB cu ajutorul unu cablu OTG și unu hub USB. Dar nu cred că merită efortul. In fond, acest dispozitiv este făcut pentru streaming, deci mai bine folosești serviciile de streaming. În cel mai rău caz, te poți folosi de Plex, care este destul de ușor și rapid de configurat.

Conținut pachet Xiaomi Mi TV Stick
Cutia este una destul de simplă și concisă, folosindu-se de culorile oficiale Xiaomi. În partea frontală avem o poză cu dispozitivul și telecomanda acestuia, împreună cu câteva servicii cu care este compatibil. Lista de servicii compatibile este mult mai mare decât cea prezentată pe cutie.

În interiorul acesteia, pe lângă manuale mai găsim TV Stick-ul, telecomanda, adaptorul de rețea, cablul USB și o prelungire HDMI pentru TV-urile montate pe perete. Am fost foarte impresionat să găsesc acest mic cablu HDMI și sincer nu mă așteptam să primesc așa ceva de la un dispozitiv care costă sub 200 lei.
Ceea ce mi-a stricat puțin vibe-ul a fost faptul că nu vine cu baterii(2xAAA) pentru telecomandă. Nu a fost neapărat o problemă, dar cumva aveam așteptări în această direcție. Și-a răscumpărat dezamăgirea cu cablul HDMI despre care vorbeam.
Specificații tehnice Xiaomi Mi TV Stick
Dacă tot facem review Xiaomi Mi TV Stick, nu putem trece cu vederea peste specificațiile tehnice, atât software cât și hardware.
CPU | Quad core Cotex A53 |
GPU | ARM Mali-450 |
RAM | 1 GB |
ROM | 8 GB |
Porturi | HDMI x 1, Micro USB x 1 |
Conectivitate | Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GH |
Video | 1920 x 1080 FHD@60fps |
Audio | Dolby Audio și DTS |
Dimenisuni | 92.4 x 30.2 x 15.2mm |
Greutate | 28.5g |
Deși este un dispozitiv lansat recent, încă se folosește de portul Micro USB și nu de USB tip C. Cred că această decizie a fost luată din considerente economice. Totuși, nerulând 4K, dispozitivul nu are nevoie de mai mult curent decât poate livra Micro USB.
Pe partea software ne bucurăm de Android TV 9 nativ, care este tot ce îți poți dori de la un dispozitiv pe care să rulezi aproape orice fel de conținut media. Astfel, avem acces la o grămadă de aplicații de media cum ar fi HBO Go, Netflix, Amazon Prime, Twitch, Youtube, etc.

Instalare și configurare
La fel ca în cazul oricărui media player, instalare este foarte facilă. Conectați TV Stick-ul la o priză sau la portul USB al TV-ului, apoi direct în portul HDMI al TV-ului.
De pe telecomanda TV-ului va trebui să selectați sursa în care este introdus TV Stick-ul Xiaomi și puteți începe configurarea. Nu uitați să cumpărați baterii pentru telecomandă!
Configurarea este foarte facilă, vor fi nevoie de dora input-uri de pe telecomandă. Restul configurării va fi din aplicația Google Home pe telefonul personal.
Este bine de știut că acest dispozitiv poate fi alimentat de la port-ul USB al TV-ului. Însă pentru TV-urile mai vechi, s-ar putea ca această funcționalitate să nu funcționeze. Acestea tind să nu ofere destulă energie, fiind limitate la doar 500mAh.
Mi s-a părut ciudat faptul că în timpul instalării nu am putut seta regiunea România, deși am cumpărat dispozitivul dintr-un magazin din România. Nu afectează cu nimic, însă mi-ar fi plăcut să fie configurat corect. Cu toate astea, se poate seta limba română.
Având dimensiuni reduse, cred că poate fi luat cu succes într-o vacanță sau delegație, încăpând cu ușurință într-un buznar al unui rucsac.

Concluzii review Xiaomi Mi TV Stick
În final, aș vrea să-mi exprim părerea despre acest media player. Inițial voiam să cumpăr versiunea mai scumpă (Mi TV Box), însă mi-am zis să încerc ceva diametral opus. Asta și pentru că nu voi folosi foarte des acest dispozitiv, dar și pentru că va fi instalat pe un TV FullHD.
Pur și simplu mi-a depășit așteptările. Pot compara acest dispozitiv în mod direct cu noul Chromecast, care are un preț dublu. Atenție, mă refer exclusiv la rulat conținut media FullHD. Nu am testat performanța în 4K și nu îmi pot da cu părerea despre asta.
Există și lucruri care nu îmi plac în mod deosebit, dar pot trăi fără ele. Unul dintre ele ar fi butonul “Prime Video”. Este un serviciu pe care nu îl folosesc și mi-ar fi plăcut să îi pot face remap cu o altă aplicație cum ar fi YouTube. Din păcate nu am găsit nimic folositor până acum.
Până acum pot spune că sunt total mulțumit și pentru un preț la jumătate față de Chromecast, între 170 și 250 lei, este perfect pentru orice TV non smart. Îl recomand cu căldură oricui care nu vrea să investească prea mult dar să se bucure de conținut de calitate pe un TV mai vechi.

Media player cu Android TV 9 nativ și funcție de Chromecast inclusă.
salutare Andrei
de cateva zile ma confrunt cu o problema la care nu gasesc vreo rezolvare si sper sa ma poti ajuta tu.
cand deschid xiaomi tv stick-ul imi apare mesaj – mod inutilizabil. rezolutia nu este acceptata pe acest televizor. schimbati rezolutia –
orice as face, nu pot intra in tv stick. porneste si imediat este afisat mesajul de mai sus.
mentionez ca pe tv totul merge ok, problema apare cand vreau sa pornesc stick-ul.
am incercat sa-l rezetez dar nu pot nici macar intra in setarile lui…
care poate fi cauza?
multumesc
stefan
Salut Ștefan,
Sincer, nu m-am confruntat niciodată cu această problemă. Din câte am citit pe forumuri de afară această problemă apare când TV-ul are o rezoluție mai mare de Full HD (1920×1080). Eu tocmai l-am încercat într-un monitor 4K și totul a mers bine.
Eu îți recomand să încerci Mi TV Stick-ul într-un alt TV sau monitor pentru a verifica dacă problema persistă. Dacă merge pe alt TV, resetează-l și încearcă din nou în TV-ul principal.
Dacă nu ai un alt TV, îl poți reseta cu ajutorul telecomenzii Bluetooth astfel:
Deconectează de la TV și curent sitck-ul Mi TV de la Xiaomi (așteaptă 20-30 secunde)
Reconectează-l la HDMI-ul TV-ului și alimentează-l
Ține apăsat butonul OK (cel din centru) și Back în timp ce Mi TV-ul pornește
Apasă pe butonul alb care apare sub logo-ul Mi
Urmează instrucțiunile pentru resetarea stick-ului
Sper să te ajute 🙂
Salut ! Se deconecteaza de la wiffi si il conectez foarte greu inapoi dupa resetare routerului . Afiseaza reteaua cu semnal ful dar zice ca nu gaseste reteaua. Cu hotspot merge perfect . Cand reusesc sa il conectez la wiffi cade iar semnalul ! Stii ce poate sa fie? Multumesc
Salut Ciprian,
Mi TV-ul meu este foarte aproape de router-ul WiFi, aproxmiativ 1 metru. Nu am avut niciodată probleme de conexiune.
Din ce ai explicat mai sus, problema poate apărea de la distanța mare între stick și router sau poate sunt foarte multe interferențe.
Așadar: