Acasa » Ce este? » Ce este o mașină de spălat inteligentă?

Ce este o mașină de spălat inteligentă?

de Andrea Raduly
6 min.

Constant auzim de tot felul de dispozitive inteligente, iar mai nou și de electrocasnice inteligente. Ce este o mașină de spălat inteligentă? Poate vă întrebați. Mașinile de spălat inteligente, sunt electrocasnice care se pot conecta la rețeaua wi-fi din casă, la fel ca restul dispozitivelor precum: telefon, tabletă.

Astfel că, vă puteți controla și programa mașina de spălat de la distanță, prin intermediul unei aplicații de pe telefon sau tabletă.

Cum au apărut mașinile de spălat inteligente?

Cred că, cu toții ne aducem aminte de mașinile de spălat rufe semiautomate și cel mai probabil mulți dintre noi am avut la un moment dat una. Este vorba de acele mașini care presupuneau un plus de efort din partea utilizatorului. Acest lucru presupunea mutarea hainelor din cuva de spălare, în cuva de stoarcere după ce și-a terminat ciclul de spălare.

Evident, aceasta inovație era cu mult peste ceea ce însemna spălarea manuală a hainelor, însă nu a fost de ajuns și au apărut mașini de spălat mai performante.

Pentru îmbunătățirea calității vieții, au apărut mașinile de spălat automate și care au ușurat cu mult viața oamenilor. Cel mai probabil, mulți dintre voi aveți deja o astfel de mașină acasă. Există o gamă largă de astfel de mașini de la numeroase branduri, care se întrec fiecare cu noi tehnologii care să atragă cât mai mult potențialul cumpărator.

Din nevoia tot mai mare a unui confort ridicat, tehnologia nu s-a oprit aici. Așadar, în prezent este momentul de glorie al mașinilor de spălat inteligente, care vin cu mai multe funcții față de mașinile de spălat normale și care sunt mai ușor de controlat.

În prezent, pe piață există mai multe branduri care s-au adaptat la nevoile actuale și au dezvoltat și ei la rândul lor mașini de spălat inteligente. Ca exemple includem: Samsung, LG, Bosch.

Caracteristicile mașinilor de spălat inteligente

Controlul de pe telefon

Această caracteristică este una generală și o regăsim la toate dispozitivele inteligente. Și în acest caz, controlul mașinii de spălat se poate face foarte ușor de pe o aplicație de pe telefonul mobil.

Prin aceasta, puteți foarte simplu să faceți următoarele:

  • să o porniți sau să o opriți
  • să setați programul potrivit pe care să il ruleze în funcție de ce haine ați pus în mașină
  • să vedeți timpul de spălare pe care îl mai are
  • să o programați la ce oră să pornească
  • să primiți alerte pe telefon când și-a terminat ciclul de spălare.
  • să descărcați noi programe de spălare

Eficientizarea energiei

Această caracteristică este una foarte utilă, deoarece puteți economisi foarte mult. Fiecare mașină de spălat are propria ei capacitate de spălare și se referă la câte kilograme de haine poate spăla la un program de spălare.

Dacă capacitatea mașinii este de 6 kg și spre exemplu o încărcați doar cu 3 kg, atunci aceasta va analiza acest lucru și va folosi doar cantitatea de detergent și de apă necesară.

Cât de avantajos poate fi asta?

Analizarea și diagnosticarea problemelor

Aceasta caracteristică este una dintre avantajele cele mai importante ale unei mașini de spălat inteligente. Asta înseamnă că mașina poate detecta unele probleme pe care le are și să vi le notifice prin intermediul aplicației. Funcția Smart Diagnosis din aplicația LG SmartThinq este un exemplu în acest sens. De asemenea, și cei de la Samsung au o asemenea funcție în aplicația lor SmartThings.

Această inovație vă permite să salvați atât timp cât și bani, în cazul problemelor ușoare, pe care le poate rezolva chiar și utilizatorul, spre exemplu blocarea unui filtru. Dacă problema este mai mare, atunci veți ști că aveți nevoie să chemați un specialist.

Mașină de spălat rufe LG F4WT409AIDD
Mașină de spălat rufe LG F4WT409AIDD

Mașina de spălat inteligentă de la LG o poți controla oricând de la distanță prin intermediul aplicației Lg SmartThinq și o poți controla și vocal datorită compatibilității cu Amazon Alexa și Google Assistant.

Auto-dozarea cu detergent

Această caracteristică este tot una menită să ușureze viața utilizatorilor. Trebuie doar să faceți dozarea mașinii cu detergent o dată la ceva timp, iar la fiecare spălare mașina își va trage automat cantitatea de detergent de care are nevoie.

Mașinile de spălat care au această funcție sunt dotate cu niște senzori în interiorul mașinii de spălat și pot detecta automat tipul de material, cantitatea de încărcătură și nivelul de murdărire. Apoi, vor măsura automat cantitatea potrivită de detergent și apă pentru fiecare încărcătură. 

O astfel de caracteristică o întâlnim la mașinile de spălat Bosch care au sistemul de dozare inteligent i-DOS.

Pentru persoanele care sunt fidele produselor de la Samsung, această funcție o regăsesc și la unele mașini inteligente Samsung prin funcția Auto Dispense. Auto Dispense distribuie automat cantitatea de detergent și balsam la fiecare spălare.

Și în cazul acesta veți putea face economii, de data aceasta legate de detergent, deoarece nu riscați să puneți mai mult detergent decât este nevoie. O cantitate prea mare de detergent poate lăsa reziduri pe îmbrăcăminte, fapt ce poate duce la iritații ale pielii. În același timp, o cantitate prea mică de detergent nu va asigura o spălare corespunzătoare.

Compatibilitate cu casa smart

Multe dintre mașinile de spălat inteligente oferă compatibilitate cu asistenții virtuali Amazon Alexa sau Google Assistant. Asta înseamnă că veți putea controla mașina de spălat inteligentă și prin intermediul vocii. De asemenea, puteți integra mașina de spălat în diverse rutine pentru a vă ușura viața.

Pentru iubitorii de tehnologie și pentru cei care și-au îndreptat atenția către automatizarea casei, mașinile de spălat inteligente sunt parte integranta a unei vieți mai ușoare.

Având totul la un click distanță, avantajele mașinilor de spălat inteligente sunt numeroase și așa cum am subliniat în acest articol, acestea nu doar că ne creează un anumit confort ci ne ajută și pe partea de economisire.

Mașină de spălat cu uscător Samsung WD10T634DBH/S7
Mașină de spălat cu uscător Samsung WD10T634DBH/S7

Planifică-ți spălarea prin funcția AI Control și prin aplicația SmartThings îți poți rezolva chiar și problemele de service.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *