Acasa » Despre noi

Despre noi

Salut și bine ai venit! Ne pare bine că ai ajuns aici și vrei să știi mai multe despre noi. Suntem încântați să vă avem ca și cititori și sperăm ca informațiile găsite aici să vă ajute să învățați ceva nou sau chiar să luați cele mai bune decizii.

Cine suntem?

Suntem Andrei și Andrea (da, cu un singur ”e”) și suntem pasionați de tehnologie. Totul a început încă din copilărie, când ne-am fi dorit să avem mai mult acces la tehnologie, însă anii `90 se opuneau acestui lucru. Crescând, am început să adoptăm și să îmbrățișăm tehnologia în viața nostră.

Amândoi suntem de profesie ingineri și profesăm în diferite arii ale acestei meserii. Andrea este inginer în industria alimentară, iar Andrei în industria software development-ului. Acest lucru ne-a ajutat să înțelegem mai ușor toate schimbările care au joc în jurul nostru și cât de util este progresul tehnologic.

De unde TecHome?

Povestea nu este foarte lungă și complicată, însă merită povestită. Toată nebunia a început când Andrei și-a cumpărat un bec inteligent din pură curiozitate. A vrut pur și simplu să vadă de ce sunt mai speciale aceste becuri față de clasicele becuri cu led. Și evident că a fost super impresionat.

Acela a fost momentul zero când ne-am dat seama cât de util ne-ar fi să putem automatiza o mare parte din casă. Pentru că ne contram tot timpul cu privire la temperatura luminii, primul pas a fost să ne schimbăm sistemul de iluminare din casă. Acum putem avea și lumină caldă, dar și lumină rece.

Dar tot în același moment am fost uimiți de cât control putem avea asupra casei noastre. Putem ști în timp real, de oriunde din lume ce se întâmplă la noi în casă. Desigur, nu ne vom uita în statistici și informații când suntem în vacanță, dar măcar nu stăm cu griji că am uitat fierul de călcat în priză.

În momentul în care am început acest proces, am întâmpinat o gramadă de necunoscute. Erau foarte mulți termeni de care habar nu aveam că există și nu știam ce înseamnă. A durat ceva vreme până am reușit să ne punem la punct cu toată ambundența de informații, iar după un timp, am realizat că uitam ce înseamnă X și Y.

Am ajuns la concluzia că nu suntem singurii care au problema asta și am decis să începem acest blog. Deși sunt destul de multe informații în limba engleză, ele lipsesc în limba română sau sunt prezentate nu tocmai cum trebuie. Știm că limba engleză este necesară și nu este o problemă pentru noi, însă sperăm să îi ajutăm și pe cei care nu sunt atât de experimentați cu această limbă.

Misiunea noastră

Acest blog este hobby-ul nostru, locul în care vom încerca să vă lămurim pe cât posibil cu privire la întrebările voastre despre case inteligente. Încercăm tot timpul să fim cât mai transparenți cu privire la informațiile pe care vi le oferim. Dacă cumva nu am fost destul de clari în vreun articol, puteți oricând să comentați sau să ne contactați.

Toate informațiile pe care le găsiți pe acest site sunt preluate de pe site-urile oficiale și din experiențele proprii. Încercăm tot timpul să nu alterăm realitatea, pentru că fix asta ne deranjează și pe noi pe internet. Preferăm să spunem un adevăr mai greu de rumegat decât să mințim frumos.

Până la urmă, cred că misiunea noastră principală ar trebui să fie explorarea acestei arii a tehnologiei și găsirea celor mai bune soluții pentru nevoile noastre.