
Bec cu boxă Bluetooth
Să schimbi culoarea unui bec sau să îl controlezi prin voce, poate nu mai este atât de interesant pentru unii dintre noi. De aceea, mulți fabricanți au început să apeleaze la mici trucuri pentru a-i captiva pe oameni. Becul cu boxă Bluetooth integrată este un astfel de truc care a cucerit multe persoane. L-aș putea numi un bec multifuncțional deoarece are atât funcția unui bec inteligent dar vine și cu funcția de redare a muzicii.
💡 Ce este un bec cu boxă Bluetooth?
Un bec cu boxă Bluetooth este ceva mai mult decât un bec obișnuit deoarece vine cu o boxă Bluetooth integrată. Faptul că poți asculta muzică la bec de pe propriul telefon sau tabletă este chiar atractiv. Da, știu că sună puțin ciudat. ”Când o-i asculta muzică la bec” mă duce mai mult cu gândul la ”Când or zbura porcii” care este o expresie folosită în sensul de niciodată. Doar că partea faină este că aceste becuri există și cel mai probabil te-am făcut curios și pe tine.
Aceste becuri oferă și posibilitatea de control a luminozității dar și de schimbare a culorii într-una preferată de tine. Cele mai multe dintre boxe au o putere de 3W și care poate fi suficientă pentru o petrecere în cadrul unui apartament.
Becurile mai avansate au și posibilitatea de joc a luminilor în funcție de muzica redată. Acest lucru poate anima oricând sufletul unei petreceri.
Cu toate astea este bine de știut că nu este întru totul un bec inteligent deoarece nu poate fi controlat din afara casei și nici nu poate fi controlat prin voce.
Cum folosim un bec cu boxă Bluetooth?
Montarea unui astfel de bec este pe cât se poate de simplă. Tot ce trebuie să faci este să îl înfiletezi în fasung ca un bec normal. Unele becuri vin și cu un adaptor inclus care poate fi folosit atunci când vrei să bagi becul în priză.
Este bine de știut în primul rând că aceste becuri se conectează prin intermediul conexiunii Bluetooth. Pentru a putea reda muzică la ele trebuie să intri în setările telefonului la Bluetooth. De acolo va trebuie să îl activezi și să te împerechezi cu becul. Controlul becului se face prin prin intermediul telecomenzii, fie prin aplicația dedicată.
La ce să te uiți atunci când achiziționezi un bec cu boxă Bluetooth
Dacă te-ai hotărât să îți cumperi și tu un astfel de bec ar fi bine totuși să ai câteva lucruri în vedere pentru a fi pe deplin mulțumit de calitatea acestuia. Uite aici câteva dintre ele:

📱 Modalitatea de control a becului
La aceste tipuri de becuri există doua modalități de control: prin telecomandă sau prin aplicația dedicată. Cele mai multe becuri pot fi controlate prin telecomandă. Cu ajutorul telecomenzii poți aprinde sau stinge becul, poți schimba culoarea luminii, poți ajusta intensitatea luminii sau poți alege dintre câteva programe de jocuri de lumini.
Becurile care pot fi controlate prin aplicație pot face exact aceleași lucruri ca cele de mai sus, dar cu câteva avantaje. Prin aplicație te mai poți bucura de o funcție și anume funcția timer. Prin aceasta poți programa becul cât să stea aprins.
Un alt avantaj care vine odată cu aplicația este flexibilitatea. Nu trebuie să mai ai grija veșnică a telecomenzii pentru a controla becul. Telefonul este pentru mulți dintre noi de nelipsit. Atunci avându-l mereu la îndemână ne este mult mai confortabil să controlăm becul cum dorim.
💡 Tipul luminii
Tipul luminii este o opțiune legată de preferințele fiecăruia. Faptul că are o lumină caldă sau rece nu influențează cu nimic calitatea becului. Există locuri unde se specifică exact daca este lumină caldă sau rece dar există și locuri care îți specifică o măsură în grade Kelvin. O lumină care are între 2000-3000 K este o lumină caldă. Aceasta are o culoare portocalie-gălbuie. Cu cât această măsură crește, lumina se va schimba de la gălbui, la alb până la un albăstrui și care este cea mai rece culoare.
➡️ Distanța de control a becului
Toate aceste becuri cu boxă au conectivitatea prin Bluetooth. Din acest motiv, știm foarte bine că Bluetooth-ul funcționează pe o anumită rază de acțiune care poate fi diferită. Majoritatea becurilor au o conexiune Bluetooth de până la 10 m, însă există pe piață becuri și cu o distanță mai mică sau mai mare decât aceasta. Această caracteristică este una de luat în calcul pentru că îți oferă un grad mai mare de control a acestuia.
Să presupunem că ești în bucătărie cu prietenii tăi și vrei să pui o melodie la noul tău bec uber cool. Este de preferat să poți face acest lucru din bucătărie și nu să te deplasezi cât mai aproape de bec că până la urmă nu ar mai fi atât de cool darămite uber. Cu toate astea trebuie să ai în vedere că dacă există pereți între bec și telefonul cu care se face conexiunea nu va funcționa.
🎶 Sursa muzicii
Sursa muzicii este un al lucru la care trebuie să fii atent. Foarte multă lume folosește aplicații de streaming precum Youtube pentru a asculta muzică. Este mult mai simplu și ușor și ai tot ce vrei la un click distanță. Există astfel de becuri care pot reda muzică de pe Youtube și este un super avantaj.
Cu toate astea există becuri cu boxă Bluetooth care redau muzică doar din telefonul sau tableta ta. Din acest motiv nu mai ai o așa libertate de a asculta absolut tot ce vrei. O altă parte dezavantajoasă este aceea că va trebui mereu să își îți reîmprospătezi play-listul cu noile hit-uri.
În concluzie, becurile cu boxă Bluetooth pot fi o alegere care îmbină utilul cu plăcutul. Pe piață există o multitudine de becuri din care poți alege. Becurile sunt chiar accesibile și potrivite pentru bugetul fiecăruia.