cele mai bune becuri cu telecomandă
Acasa » Ghiduri » Cele mai bune becuri led cu telecomandă

Cele mai bune becuri led cu telecomandă

de Andrea Raduly
4 min.

Becurile cu telecomandă folosesc o tehnologie mai veche, cu mult înaintea becurilor inteligente. Cu toate astea, au reușit cumva să păstreze admirația multor utilizatori. Deși există o grămadă de modele de becuri smart, aceste becuri sunt folosite de foarte multe persoane.

Din acest motiv, vreau să îți prezint cele mai bune becuri cu telecomandă dar și cum funcționează acestea.

Ce becuri led cu telecomandă există?

Majoritatea becurilor cu telecomandă sunt becuri led. Acesta este un mare plus deoarece becurile led sunt mult mai economice și consumă mai puțin.

În funcție de lumina pe care o oferă există de altfel:

  • becuri cu lumină albă
  • becuri rgb

În funcție de tehnologia folosită există pe piață becuri cu telecomandă Wi-Fi, Bluetooth sau becuri cu infraroșu.

bec cu telecomandă

Becuri cu telecomandă prin infraroșu-non-smart

Becurile cu telecomandă care folosesc infraroșu sunt într-adevăr mai ieftine decât celelalte două categorii și pe care le poți considera smart. Acesta este principalul lor avantaj și pot reprezenta o alegere pentru cei care au un buget mai limitat dar totuși își doresc un minim de confort.

Le găsești absolut peste tot, chiar și la orice supermarket. Cu toate astea, din cauza tehnologiei folosite pot avea câteva dezavantaje.

Cel mai mare dezavantaj din punctul meu de vedere este acela că nu pot fi controlate de la distanță. Și aici nu vorbesc doar despre faptul că nu le poți controla atunci când nu ești acasă. Orice obstacol fizic poate stopa semnalul infraroșu.

De aceea, trebuie să ai o cale liberă de la telecomandă către bec. Ca să întelegi mai bine, la fel se întâmplă și la telecomanda de la televizor. Dacă nu o îndrepți direct către televizor, ea nu va funcționa.

Un alt dezavantaj mai este acela că poate interfera cu alte dispozitive din casă care folosesc aceeași tehnologie. Poate fi vorba despre televizoare, console de jocuri sau dvd-playere.

Becuri cu telecomandă prin Wi-Fi sau Bluetooth-smart

Pe de altă parte, becurile cu telecomandă prin conectivitate Bluetooth sau Wi-Fi au mai multe avantaje și sunt mai ușor de folosit. Acestea sunt becuri inteligente de pe urma cărora chiar ai multe beneficii. Din acest motiv, noi întotdeauna am optat pentru becuri smart cu telecomandă.

Becurile cu Bluetooth spre exemplu, pot fi controlate și direct de pe telefon. Știm cu toții că telecomenzile au momente în care dispar în ”Triunghiul Bermudelor” și se crează diverse tensiuni în casă.

Prin urmare, de ce să nu ai un back-up și să te folosești de telefonul personal? Funcționalitățile nu sunt limitate și poți alege din tot felul de scene luminoase sau milioane de culori dacă becul este rgb.

Unul dintre tabieturile mele preferate este ca seara să stau și să citesc cât de puțin o carte bună. Doar că negreșit, la un moment dat ma ia somnul. Faptul că pot lua telecomanda aia cu mine și nu sunt nevoita să mă ridic din pat să sting becul, este absolut minunat.

Concluzii becuri led cu telecomandă

Datorita funcționalității extinse de funcționare precum și crearea unui confort ridicat, recomandăm becurile smart cu telecomandă. Acestea pot fi controlate din telecomandă, din telefon iar unele chiar și vocal. În plus de asta, le poți integra și în diverse rutine.

Becurile cu infraroșu sunt mai degrabă o varianta de compromis, potrivita doar în anumite situații legate de buget sau montare.

De altfel, nicidecum nu sunt o variantă fiabila pentru o casă inteligentă.

Dacă existența unei telecomenzi este absolut necesara pentru tine, găsești becuri smart cu telecomanda de care să fii întra-adevăr mulțumit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *