ce este o sonerie inteligenta
Acasa » Ce este? » Ce este o sonerie inteligentă?

Ce este o sonerie inteligentă?

de Andrea Raduly
5 min.

Cu siguranță cel puțin o dată în viață, tuturor ne-au spus părinții, să nu deschidem ușa necunoscuților. Cel puțin până nu verificam pe vizor cine se află în fața ușii noastre. O învățătură foarte bună, având în vedere diversele tâlhării care se întâmplă zi de zi .

Considerând faptul că ușile vin deja încorporate cu vizor și uneori sonerie, mulți dintre noi ne-am limitat siguranța doar la aceste două obiecte.

Până nu demult, aspectul siguranței noastre a prins tot mai mult interes, astfel că așa au apărut soneriile inteligente.

Ce este o sonerie inteligentă?

Soneriile inteligente sunt niște dispozitive conectate la internet care înlocuiesc cu succes soneriile normale, aducând o serie de caracteristici suplimentare. Beneficiile sunt legate în mod evident, de siguranță și de confort, așa cum dispozitivele smart ne-au obișnuit să ne ofere.

Multe dintre soneriile existente pe piață au integrate camere video, microfoane și difuzoare să puteți comunica cu persoana din fața ușii.

Atunci când cineva apasă butonul de sonerie, veți primi pe telefon sau orice alt dispozitiv o notificare sau o alertă.

Soneriile inteligente mai performante au cameră inclusă. Acest lucru face experiența să fie și mai plăcută pentru că vă oferă și mai multă siguranță știind exact cine este în fața ușii. La soneriile cu cameră inclusă, atunci când cineva apasă butonul de sonerie, se deschide automat pe telefon un flux video live.

Avantaje sonerie inteligenta

Ce este o sonerie inteligentă și avantajele pe care le oferă

Confortul

Confortul este unul dintre avantajele principale. Avantajul este dat de faptul că nu trebuie să vă deplasați până la ușă pentru a răspunde. Fie că vă aflați în confortul patului, fie că sunteți într-o conferință, doar cu un click pe telefon puteți vedea cine se află în fața ușii.

Altă caracteristică care oferă confort, se datorează în special faptului că sunt audio bidirecționale. Asta înseamnă cu puteți comunica cu persoana respectivă de oriunde vă aflați.

Siguranța

Avantajul legat de siguranță este reprezentat de faptul că puteți vedea în timp real cine se află în fața ușii. În plus de asta, unele sonerii inteligente au senzori de mișcare încorporați și vă poate alerta oricând cineva dă târcoale prin fața ușii.

Există sonerii care sunt activate atunci când cineva apasă butonul ei, dar și sonerii care încep să înregistreze în momentul în care simt mișcare.

Înregistrările video le puteți vedea de pe aplicația de pe telefon asociată dispozitivului. Aplicația se folosește și în momentul în care instalați dispozitivul și faceți configurările necesare.

Când ne gândim la siguranță, un alt avantaj al acestor sonerii este că sunt foarte eficiente și în cazul copiilor lăsați singuri acasă. Având această opțiune de a vedea cine se află în fața ușii, nu veți mai sta cu frică că vor deschide necunoscuților.

Compatibilitate cu sistemul smart home

Pentru cei care doresc să își automatizeze întru totul casa, această caracteristică este foarte importantă. Fiind compatibile cu sisteme precum Google Home sau Amazon Alexa, puteți să ușurați procesul comunicând cu asistentul virtual. Exemple precum: ”Alexa, răspunde la ușă!” sau ”Ok Google, arată-mi cine este în fața ușii. ” vă pot ușura viața.

Pe lângă aceste lucruri, puteți alege sonerii care să fie compatibile cu încuietorile inteligente. Asta înseamnă cu puteți să permiteți accesul în casă oricând persoanelor dorite. Fie când nu sunteți acasă, fie că nu vă puteți deplasa până la ușă.

Cum aleg o sonerie inteligenta

Cum alegem o sonerie inteligentă?

Atunci când alegem o sonerie inteligentă este foarte important să căutăm una care să aiba o calitate video și a sunetului clară și bună. Nu ne dorim sub nicio formă o imagine neclară sau interferențe în timpul convorbirii. Este clar că nu ne va crea o experiență plăcută și vom considera că dispozitivul este chiar inutil.

De altfel, și timpul de răspundere este esențial. Un timp de răspundere bun înseamnă că nu există nicio întârziere între timpul în care cineva apasă pe buton și momentul în care primiți o notificare pe telefonul mobil.

Un alt lucru la care să ne gândim atunci când alegem o sonerie inteligentă, este dacă să fie cu fir sau fără fir. Cele fără fir, sunt bazate pe baterii și în mod natural sunt mai ușor de instalat deoarece nu sunt legate la sistemul electric al casei.

Cu toate că cele wireless sunt mai ușor de instalat, dezavantajul constă în faptul că bateriile se consumă și trebuie schimbate mereu. Dacă optați pentru cele cu fir, atunci nu mai aveți astfel de probleme.

O altă recomandare necesară atunci când alegem o sonerie inteligentă se potrivește mai mult persoanelor care stau la casă. Pot exista alerte false din cauza senzorilor de mișcare atunci când vine vorba de vânt sau de mașini.

Pentru a evita astfel de alerte, puteți alege sonerii inteligente care să aibă zone de mișcare personalizate. Mai mult de atât, există sonerii inteligente care au capacitatea de a diferenția persoanele de mașini sau de animale.

În concluzie, observăm că soneriile inteligente aduc o serie de beneficii legate de confort și siguranță. Faptul că aveți opțiunea de a primi alerte pe telefon sau că puteți vedea în timp real cine se află în fața ușii sunt criterii foarte puternice de luat în considerare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *