Ce este un display inteligent
Acasa » Ce este? » Ce este un display inteligent?

Ce este un display inteligent?

de Andrea Raduly
6 min.

Display-urile inteligente sunt în esență boxe inteligente, cu diferența că ele oferă în plus față de acestea un ecran. Boxele inteligente au integrate în ele un asistent virtual. Asistentul virtual prin intermediul boxelor inteligente au scopul de a vă răspunde la întrebări, de a vă urma instrucțiunile și de a vă ajuta să vă controlați casa inteligentă. Faptul că acestea dispun și de un ecran, vă poate aduce un plus. Plusul este legat de faptul că vă poate și arăta ceea ce i-ați cerut.

Ce este un display inteligent?

Așa cum am specificat, display-urile inteligente au exact același rol ca și boxele inteligente doar că vin cu o mai mare funcționalitate dată de ecran.

Spre exemplu, dacă întrebați cum este vremea, în același timp o și afișează pe ecran. Sau, poate că aveți nevoie să căutați niște direcții pe Maps. De asemenea, o altă utilitate foarte îndrăgită de cei care gătesc, este afișarea rețetelor pe ecran. Astfel, vă este mult mai ușor să urmăriți pașii rețetei.

Există multe modele pe piață și care variază între mărimi și costuri. Cele mai populare astfel de dispozitive cu ecran sunt cele oferite de Amazon și Google. Amazon oferă modelele Echo Show, iar cei de la Google oferă Google Nest Hub și Google Nest Hub Max.

Acestea pot fi plasate oriunde în casă, atâta timp cât sunt puse la o priză de alimentare. În bucătărie spre exemplu, pot fi folositoare atunci când vreți să gățiți și aveți nevoie să urmăriți o rețetă. În dormitor, pot fi foarte folositoare ca alarmă de trezit iar undeva în centrul casei pot fi un punct de control al casei pentru toată familia.

Display-urile inteligente pot face absolut tot ceea ce pot face boxele inteligente. Printre acestea enumerăm:

  • Setează alarme
  • Redă muzică sau posturi de radio
  • Redă podcast-uri
  • Poate să sune persoane din lista de contacte
  • Controlează dispozitivele inteligente din casă
  • Vă poate spune ultimile știri
  • Vă poate răspunde la diverse întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc pe internet
  • Vă poate spune chiar și glume
Ce face un display inteligent

Ce aduc în plus față de o boxă inteligentă?

Ceea ce aduc în plus aceste display-urile inteligente, este flexibilitatea folosirii unui ecran. În timp ce auziți răspunsul la cerințele sau comenzile dumneavoastră, le puteți vedea și direct pe ecran. Există foarte multe persoane care preferă să vadă informația, mai degrabă decât să o audă, deoarece le este mai ușor să înțeleagă acea informație.

Ramă foto digitală

O utilitate când vine vorba de astfel de display-uri este că puteți să vă bucurați de amintiri, uitându-vă la poze. Mai mult de atât, puteți folosi display-ul ca pe o ramă foto digitală. Când vine vorba de această caracteristică, display-urile de la Google, oferă o experiență foarte placută. Motivul este legat de Google Photo. Cu ajutorul lui puteți avea acces la orice poză dorită.

La display-urile de la Amazon, putem folosi serviciul Amazon Photo, iar daca avem cont Amazon Prime atunci avem stocare în cloud gratuită și nelimitată.

Urmărirea pas cu pas a rețetelor

O altă utilitate pe care o oferă aceste gadget-uri este atunci când vrem să gătim și avem nevoie să urmărim pas cu pas o rețetă. Amplasarea lor în bucătărie este numai benefică în acest sens.

Controlul casei inteligente

Cu ajutorul display-urilor inteligente puteți foarte simplu și ușor să controlați dispozitivele inteligente conectate din casa dumneavoastră. Veți spune acum că puteți face acest lucru și cu o boxă inteligentă. Da, asa este, însă caracteristica suplimentară pe care o aduc acestea, este controlul prin touch al dispozitivelor din casă. Poate că nu vreți să îi deranjați pe cei din casă cu comenzile vocale și atunci controlul prin touch este soluția la această problemă.

Apeluri vocale și video

Dispozitivele acestea au nevoie de microfon pentru a putea auzi cuvântul de trezire. ”Alexa” la cele de la Amazon și ”Hey Google” la cele de la Google. De aceea, producătorii s-au gândit și la posibilitatea de apelare audio. Dacă vorbim de apelarea video, aici Amazon câștigă teren deoarece pot acest lucru, pe când dintre cele de la Google, doar Google Nest Hub Max are cameră încorporată.

Ce modele de display-uri inteligente există pe piață?

modele display-uri inteligente

Google Nest Hub și Google Nest Hub Max sunt variantele celor de la Google. Aspectul foarte plăcut la aceste displa-uri de la Google este ajustarea luminii în funcție de ambient. De aceea, dacă vă puneți la somn, ecranul display-ului se va întuneca, întocmai pentru a nu vă deranja.

Google Nest Hub este prima variantă și este mai mică, ecranul display-ului fiind de 7 inch.

Google Nest Hub Max oferă aceleași funcții ca Google Nest Hub dar vine cu câteva funcții suplimentare. În primul rând, ecranul este mai mare decât al primului, de 10 inch. În plus de asta, vine și cu o cameră încorporată, ceea ce înseamnă că aveți posibilitatea și de video-call-uri.

Având încorporată o cameră, acesta mai aduce un plus. Puteți vedea live ceea ce se întâmplă în casa dumneavoastră direct de pe telefonul mobil.

Recent a apărut și Google Nest Hub 2 și aduce în plus funcția de urmărire a somnului. Tehnologia se numește Soli radar și urmărește miscările somnului și creează un raport detaliat legat de cât somn ați avut.

Google Nest Hub 2

Cei de la Amazon au și ei variantele lor numite Echo Show. Acestea sunt de mai multe modele și generații. Primul model a apărut în anul 2017, fiind urmat anul următor de a doua generație cu un nou design. Ulterior au apărut modelele Echo Show 5, 8, 10, denumirea fîînd dată de dimensiune display-ului.

În prezent, Echo Show 10 este ultimul model apărut. Ceea ce aduce nou ultimul model este faptul că permite rotirea display-ului dar și suport Netflix.

Pe lângă cele prezentate mai există și alte display-uri inteligente ale altor companii care folosesc Google Assistant, JBL sau Lenovo.

În concluzie, dacă sunteți printre cei cărora le place controlul prin touch, plus particularitățile ecranului, display-urile inteligente pot fi alegerea voastră în detrimentul boxelor inteligente. De altfel, gama produselor existente pe piață este variate, ceea ce înseamnă că puteți găsi un produs pentru nevoile voastre.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *