electrocasnice inteligente
Acasa » Ce este? » Cele mai utile electrocasnice inteligente

Cele mai utile electrocasnice inteligente

de Andrea Raduly
7 min.

Există atât de multe dispozitive, electronice și electrocasnice smart dezvoltate încât de multe dintre ele, mulți dintre noi nici nu avem habar. Că sunt utile sau nu sunt utile, acest lucru depinde de nevoile fiecăruia.

Cu toate astea, din păcate în Romania nu există absolut tot ceea ce este deja creat și dezvoltat pe piață.

Cu toții avem acasă o serie de electrocasnice de nelipsit și care și care și-au conturat rolul de indispensabil încă de acum mulți ani. În ceea ce privește electrocasnicele inteligente, vreau să îți prezint câteva dintre cele mai utile electrocasnice și care se găsesc și la noi in România. Asta pentru că nu vreau să te superi pe mine că ți-am arătat o bomboană dar nu ți-am dat și din ea.

Ce sunt electrocasnicele inteligente?

Toate aceste electrocasnice inteligente își îndeplinesc în special rolul pentru care au fost create. Daca îți cumperi o mașină de spălat rufe inteligentă, asta nu înseamnă că va spăla infinit mai bine. Sau dacă îți cumperi un espressor inteligent, este clar că nu vei avea cea mai bună cafea din lumea asta, doar pentru că este el inteligent.

Electrocasnicele inteligente au niște caracteristici suplimentare menite să îți facă viața mai usoară. Mai ales dacă ești o persoană foarte ocupata, la orice ajutor în plus se simte diferența. Ceea ce le face smart este controlul oricând și oriunde chiar de pe propriul tău telefon sau programarea lor la momente convenabile pentru tine. La asta se mai adaugă posibilitatea creării de tot felul de automatizări.

mașini de spălat inteligente

Mașini de spălat inteligente

Cu toții avem acasă o mașină de spălat haine. Când mă gândesc la invenția asta, mi se pare absolut indispensabilă oricărei case. Atât de multe lucruri au fost dezvoltate de-a lungul timpului, tocmai ca să ne facă viața mai usoară. Există persoane cărora le place să spele la mână dar mă îndoiesc că sunt prea multe. Eu sunt pe principiul că dacă se poate mai bine, de ce să nu fac asta.

Mașinile de spălat inteligente, sunt electrocasnice inteligente care se pot conecta la rețeaua wi-fi din casă, la fel ca restul dispozitivelor precum: telefonul sau tableta. Astfel că, vă puteți controla și programa mașina de spălat de la distanță, prin intermediul unei aplicații de pe telefon sau tabletă.

În funcție de cât de inteligentă este mașina, există și funcții precum: auto-dozarea cu detergent, analiza și diagnosticarea problemelor sau estimarea cantității rufelor care va presupune folosirea unei anumite cantități de detergent și de apă necesare.

Masina de spalat rufe Slim LG F2WT4S6AIDD

Masina de spalat rufe Slim LG F2WT4S6AIDD

Pe lângă operarea de la distanță a spălării rufelor, mașina de spălat inteligentă de la LG oferă și funcția de Smart Diagnosis care presupune o auto-diagnosticare a eventualelor probleme.

Citește și: Ce este o mașină de spălat inteligentă?

aspiratoare inteligente

Aspiratoare inteligente

Aspiratoarele inteligente sunt o altă invenție interesantă din gama electrocasnice inteligente începând de la design și până la funcționalități. Se mai numesc și aspiratoare robot.

Le consider chiar utile și pe acestea deoarece te ajută să menții curățenia în casă. Le poți programa sau acționa absolut când vrei. O să fiu sincera cu tine și o să îți spun că nu are capacitatea de curățare ca a unui aspirator normal, dar pentru menținerea curățeniei sunt geniale. Nici nu ai treabă cu el. Efectiv îl programezi și el își configurează singur traseul. În felul asta ai casa mereu curata.

Ceea ce le face să fie autonome sunt numeroșii senzori pe care îi au. Este vorba de senzori de cartografiere a casei, senzori de înălțime pentru a nu cădea de pe scări, senzori cu infraroșu, senzori de poziționare la locul de repaus sau senzori de atenționare al nivelului de baterie.

Robot de aspirare Xiaomi Mi Mop PRO

Robot de aspirare Xiaomi Mi Mop PRO

Pe lângă funcția de aspirare, robotul Xiaomi Mi Mop Pro oferă și funcția de spălare. Toate acestea direct de pe telefonul tău.

Citește și: Ce este un aspirator inteligent?

frigidere inteligente

Frigidere inteligente

Ești la magazin și te întrebi: „Oare mai am oua?”. Îți sună cunoscut, așa-i? Și atunci nu știi dacă sa cumperi sau nu. Nici nu vrei sa mergi acasă și să vezi că nu ai pentru că asta ar însemna să mai ieși o dată dar nici să cumperi și în final să ajungă la coșul de gunoi. Sunt împotriva risipei alimentare dar cu toate astea nu reușesc mereu să fiu foarte responsabilă.

Și acum te întreb, cum ar fi să intri într-o aplicație de pe telefon și să vezi în timp real exact ce alimente ai în frigider? Acest lucru este pe cât se poate de posibil și da, stiu, sună wow.

Acest lucru este unul dintre motivele care fac un frigider să fie smart. Acestea sunt electrocasnice inteligente care au camere în interiorul frigiderului și poți verifica mereu starea actuală a acestora.

Daca nu ți se pare de ajuns, poți lăsa notite în timp real pe frigider în caz că vrei să lași un mesaj cuiva drag. De asemenea, poți rula pe ecranul frigiderului pozele tale preferate iar daca ai chef să încerci o rețetă noua, o poți vizualiza chiar pe ecranul acestuia.

Frigider cu doua usi LG GTF916PZPYD

Frigider cu doua usi LG GTF916PZPYD

Cu frigiderul inteligent de la LG poți seta direct de pe telefon temperatura frigiderului, poți controla și detecta defecțiunile acestuia chiar și atunci când nu ești acasă.

aparate de aer condiționat inteligente

Aparate de aer condiționat inteligente

Aparatele de aer condiționat pot fi de nelipsit vara, mai ales dacă avem și perioade caniculare. Dacă pleci la muncă și vrei să te întorci într-un mediu plăcut și răcoros va trebui să menții aparatul tot timpul pornit. Acest lucru îți dai seama că va duce la niște costuri mai ridicate ale energiei și e de nedorit.

De aceea, recomand aparatele de aer condiționat inteligente. Astfel, vei avea absolut când vrei tu o casă răcoroasă doar printr-o simplă comandă de pe telefon. Totodată sunt și mai eficiente în gestionarea energiei.

La majoritatea aparatelor de aer condiționat inteligente le poți seta temperatura dorită și chiar să le setezi un program pentru a porni în momentele dorite de tine.

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU 

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU 

Cu aparatul de aer condiționat inteligent de la Star-Light îți poți răcori casa chiar înainte de a ajunge acasă. Diagnosticarea automată plus funcția de dezumidificare sunt alte funcții de care te poți bucura.

espressoare inteligente

Espressoare inteligente

Sunt o mare iubitoare de cafea, iar pentru mine cafeaua chiar îmi crează o bucurie. Ca orice om, am și anumite tabieturi. Unul dintre ele este să îmi beau cafeaua în pat. Nu știu cum sunteți voi, dar atunci când mă trezesc de dimineața, îmi place să mai lenevesc puțin iar dacă am și cafeaua lângă este și mai minunat.

Să îți poți pregăti cafeaua din pat cu câteva click-uri mi se pare absolut fascinant și sunt sigură că și pentru mulți dintre voi este la fel. De asta vei avea parte dacă alegi un espressor inteligent.

Multe dintre aceste de espressoare memorează tipul tău de cafea preferată. Așa că doar print-un singur click pe telefon, cafeaua va fi gata fără să mai faci ajustările preferințelor tale.

La multe dintre aceste espressoare poți salva rețetele preferate și chiar să și programezi cafeaua pentru dimineața următoare.

Acestea fiind prezentate, cred că te-am convins că aceste electrocasnice inteligente de mai sus pot fi un must al vremurilor noastre.

Tu ai bifat ceva din lista de mai sus? Sau le-ai și pus pe wislist?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *