cum să activezi voice match pe boxa google home
Acasa » Tutoriale » Cum să activezi Voice Match pe boxa Google Home?

Cum să activezi Voice Match pe boxa Google Home?

de Andrea Raduly
4 min.

Atunci când ne gândim la dispozitive inteligente ne gândim implicit și la confort. Ne gândim la o experiență cât mai plăcută cu scopul de a ne ușura viața. Pe lângă multitudinea de funcții pe care le are, Google Assistant deține o funcție care se numește Voice Match. Ce este Voice Match și beneficiile pe care le are, vreau să îți explic în cele ce urmează.

Ce este Voice Match?

Voice Match este o funcție ce aparține lui Google Assistant și presupune recunoașterea vocii tale. Această funcție are capacitatea de recunoaștere de până la șase voci. Pentru a vă putea bucura de Voice Match fiecare persoană trebuie să respecte cateva reguli. Să aibă aplicația Google Home, să își conecteze contul de Google cu dispozitivul Google Home și să își activeze recunoașterea vocii.

Avantajele funcției Voice Match

Unul dintre principalele avantaje legate de Voice Match este legat de securitate. Prin recunoașterea vocii tale, Google Assistant nu va furniza informații importante persoanelor străine.

Un alt avantaj de luat în considerare datorită experienței pe care o oferă, este oferirea răspunsurilor personalizate în funcție de persoana care comunică cu Google Assistant. Să presupunem că tocmai v-ați achiziționat un dispozitiv Google Home. Dacă există mai multe persoane care folosesc Google Home, soluția pentru ca fiecare persoană să aibă răspunsuri personalizate este Voice Match.

Dacă ai cumpărat o boxă Google Home, cel mai probabil vrei să te bucuri de toate funcțiile pe care le oferă. Din acest motiv, fiecare dintre voi își va crea propriile notițe, propriile memento-uri sau propriile liste. Mai mult de atât dacă aveți un cont pentru servicii de streaming, Google Assistant va știi să vă ofere propriul play-list de muzică.

Cum să activezi Voice Match pe boxa Google Home?

Pentru a te putea bucura de această funcție vreau să îți prezint în cele ce urmează pas cu pas cum să activezi Voice Match. Atunci când ți-ai setat boxa inteligentă, la un moment dat ți s-a cerut și activarea recunoașterii vocii. În cazul în care nu ai facut acest lucru, sau poate pur și simplu vrei să adaugi un alt dispozitiv trebuie să urmezi umătorii pași:

 1. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să intri în aplicația Google Home și să selectezi inconița avatarului tău din colțul dreapta sus.
 2. Al doilea pas este să intri în setările asistentului tau, ”Google Assistant”
 3. Apoi, tot ce trebuie să faci este să apeși pe funcția Voice Match.

 4. Pentru a-ți activa vocea pe dispozitul dorit trebuie să apeși pe „Add device”. În cazul nostru a fost vorba despre boxa inteligentă Google Home pe care am denumit-o ”Bedroom speaker”.
 5. La acest pas se vor încarca dispozitivele disponibile și vei selecta dispozitivul dorit, urmat de ”Continue”.
 6. Dacă este prima oară când activezi recunoașterea vocii, Google Assistant îți va cere să spui anumite cuvinte dintre care ”Hey Google” sau ”Ok Google”, pentru a fi capabil să îți recunoască vocea ulterior. Aici este pasul în care tu îl înveți pe Google Assistant cine ești prin prisma vocii tale. Dacă ai mai facut asta, atunci vei putea trece peste acest pas.
 7. Ultimul pas presupune acceptarea ca Google Assistant să îți furnizeze pe viitor rezultate personale. Dacă esti de acord, tot ce trebuie să faci este să apeși pe ”Agree”.


  Tot din cadrul aceleași aplicații puteți să invitați alte persoane să își activeze Voice Match. Pentru a putea face acest lucru trebuie să apăsați pe ”Invite others who use your device”.

  În concluzie, funcția Voice Match este foarte avantajoasă atunci când există mai multe persoane care folosesc un dispozitiv Google Home. Pentru a putea funcționa acest lucru, fiecare persoană în parte va trebui să își conecteze propriile servicii de streaming sau orice alte aplicații conectate la contul de Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *