Cum să asculți muzică pe boxa Amazon Echo?
Acasa » Tutoriale » Cum să asculți muzică pe boxa Amazon Echo?

Cum să asculți muzică pe boxa Amazon Echo?

de Andrei Russo
5 min.

După cum deja știi, boxa ta Amazon Echo Dot deja știe să facă o grămadă de lucruri inteligente. Unul dintre cele mai faine lucruri pe care le poți face cu boxa ta este să asculți muzica preferată din diverse surse. Partea bună este că acest proces este la fel pentru oricare boxă din seria Echo.

Din păcate Amazon a decis să omoare serviciul prin care puteai să îți încarci propria muzică în Amazon Music Storage, iar apoi să o poți asculta pe boxă. În prezent încă avem câteva opțiuni de a asculta muzică în boxa inteligentă Echo.

Cel mai ușor mod prin care poți asculta muzică la boxa Echo Dot este prin intermediul Amazon Music. Dacă ști abonat la Amazon Prime, ai acces gratuit la peste 2 milioane de melodii. Iar dacă faci upgrade la Amazon Music Unlimited vei avea acces la peste 60 de milioane de melodii. Cu toate astea încă avem opțiuni gratuite prin care poți asculta muzica preferată la boxa inteligentă.

muzica pe boxa inteligenta Amazon Echo

Ce muzică poți asculta la boxa ta Echo?

După cum tocmai am menționat, cel mai ușor este să faci streaming de pe Amazon Music. Dar mai sunt servicii și modalități prin care poți asculta muzica preferată. Evident, într-o lume în cloud, cel mai ușor și rapid mod de a asculta muzică este prin streaming. Astfel putem să ne conectăm serviciile noastre preferate de streaming de muzică la Amazon. Aici avem acces la Spotify, Apple Music sau chiar Plex.

În general, tot ce ai nevoie este un cont pe unul din aceste servicii. După cum te aștepți, un cont gratuit este suficient, dar vine cu anumite limitări. Vom discuta despre asta mai în detaliu la fiecare serviciu în parte în continuarea articolului. 

Cum adaugi un serviciu de muzică în Amazon Echo?

Din păcate, dacă trăiești în România ești destul de limitat în serviciile la care ai acces. În general ai acces la serviciile care sunt vândute oficial în România. Cel mai la îndemână serviciu de care ne putem folosi este Spotify.

Partea bună este că procesul de a adăuga un oricare alt serviciu este același. Deci dacă trăiești într-o altă țară, poți urma exact aceeași pași pentru a activa orice alt serviciu disponibil în țara respectivă.

Pe scurt, pentru a conecta un cont extern, cum ar fi Spotify, la boxa trebuie să navighezi la Settings > Music & Podcasts. Aici îți poți conecta orice serviciu extern și ulterior să asculți muzică la boxa inteligentă Echo.

Cum conectezi contul de Spotify la boxa Echo?

Pentru a asculta ce muzică vrei de pe Spotify vei avea nevoie de un cont premium. Un cont premium costă aproximativ 25 lei pe lună și te poți bucura de o lună gratuită dacă este prima dată când folosești Spotify.

Totuși, cu un cont gratuit poți asculta topul zilnic, playlist-urile Discover Weekly și playlist-uri pregenerate din Spotify. 

Pentru a conecta contul de Spotify în boxa Amazon Echo trebuie să navighezi la Settings > Music & Podcasts și să apeși pe butonul plus (+) din dreptul Link New Service

Setari Music and Podcasts boxa Amazon Echo

Al doilea și ultimul pas este să dai click pe logo-ul Spotify și apoi să apeși butonul ENABLE TO USE.

Conectare Spotify la boxa Amazon Echo

Cum setezi un serviciu extern ca implicit pe boxa ta Echo?

În acest moment dacă îi spui Alexei să redea topul săptămânal pe boxa ta, îi poți foarte ușor spune.

Note icon
Alexa, play today’s top hits on Spotify.

Poate fi incomod să repeți de fiecare dată de pe ce serviciu să îți redea muzica. Cel mai simplu lucru de făcut este să setezi Spotify ca serviciu implicit.

Din același loc, Settings > Music & Podcasts din secțiunea ”Alexa, play music” poți selecta Spotify ca implicit.

Cum asculți muzică de pe telefonul tău pe boxa Echo prin Bluetooth?

Aceasta este poate cea mai comodă metodă prin care poți asculta ce muzică vrei pe boxa ta Amazon Echo. Această modalitate este 100% gratuită și îți permite să asculți atât muzică de pe telefon, dar și muzică de pe YouTube sau orice altă aplicație.

Cum conectezi telefonul la boxa Amazon Echo?

 1. Primul pas este să pui boxa inteligentă în modul împerechere (pairing mode). Poți face asta în două moduri:
  1.1. Vocal – când ești în apropierea boxei pur și simplu spune ”Alexa, pair
  1.2. Manual din aplicația Alexa
  Activare imperechere Bluetooth boxa Amazon Echo
 2. Intră în Bluetooth din setările telefonului și scanează după dispozitive noi
 3. Dă click pe numele boxei, numele boxei este Echo-Dot-XXX
  Conectare telefon la boxa inteligenta Amazon Echo

Cam atât de simplu este să te conectezi prin Bluetooth la boxa ta inteligentă Amazon Echo Dot. Din acest moment, tot conținutul audio de pe telefonul tău va fi redat de boxă. Partea cea mai bună la conectarea prin Bluetooth este că poți folosi orice dispozitiv. De exemplu, eu deseori mă conectez cu laptopul la boxă pentru a asculta muzică de pe YouTube. Sunetul mi se pare mult mai de calitate decât ceea ce oferă boxele laptopului.

Întrebări și răspunsuri

 • Poți asculta muzică pe boxele Amazon Echo?
 • Da, poți asculta muzică de pe aplicații de streaming precum: Amazon Music, Apple Music, Plex sau prin conectare Bluetooth.
 • Ce muzică poți asculta pe boxele Amazon Echo?
 • Muzică de pe aplicații de streaming precum: Amazon Music, Apple Music, Plex sau prin conectare Bluetooth.
 • Cum adaugi un serviciu de muzică pe Amazon Echo?
 • Pentru a conecta un cont extern trebuie să mergi la Settings Music&Podcast și să alegi serviciul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *