banda led Xiaomi
Acasa » Tutoriale » Bandă LED Xiaomi – Yeelight 1s vs Yeelight Plus

Bandă LED Xiaomi – Yeelight 1s vs Yeelight Plus

de Andrea Raduly
5 min.

Cu toții știm că benzile led au un efect inedit asupra amenajărilor din casă. Pe lângă design-ul pe care îl oferă, benzile led oferă și o parte funcțională, aceea de a lumina zonele mai greu accesibile din casă.

Banda LED Xiaomi este un produs premium de pe piață și poate fi o alegere ideală și pentru tine. De ce este un produs atât de bun și care sunt avantajele sale, vreau să discutăm în cele ce urmează.

bandă led Xiaomi Yeelight Plus

Design

Banda led Xiaomi este o bandă led inteligentă care poate crea orice atmosferă la tine acasă. Are o lungime de 2 m, dar poate să fie extinsă până la 10 m cu ajutorul extensiei de bandă led. Fiecare extensie de bandă led are 1 m.

Banda are un material flexibil și poate fi pusă în orice loc al casei. Dacă banda este prea lungă pentru nevoile tale, se poate tăia, însă doar în drepturile marcajelor. Surplusul tăiat nu mai poate fi folosit.

O problemă care poate apărea și care de altfel au întâmpinat-o și alte persoane, este momentul în care dezlipești folia de pe spatele adezivului. Trebuie să o dezlipești cu grijă pentru a nu da adezivul jos.

Aceasta poate fi montată oriunde în casă. Doar idei să ai. Fie că vorbim de dormitor, bucătărie sau baie, aceasta are un efect încântător.

Dacă ești în pană de idei, trebuie să citești mai multe despre banda led rgb unde să te inspiri cu câteva idei de montare a benzii led.

Conținutul pachetului este format din banda propriu-zisă, un alimentator electric plus adaptor și un controler atașat de bandă. Cu toate că banda poate fi controlată atât de pe telefon sau vocal, este bine să ai și un controler manual atunci când nu ai chef să te scotocești de telefon.

bandă led compatibilă razer chroma

Caracteristici bandă led Xiaomi Yeelight

Cei de la Xiaomi oferă doua modele de banda led: Yeelight Plus și Yeelight 1s. Yeelight 1s este succesoarea celei dintâi.

Cu toate că ambele au exact aceleași specificații, singura diferența între ele este legata de faptul că 1s are compatibilitate Homekit nativ și compatibilitate cu Razer Chroma.

Pentru împătimiții de gaming, asta este o veste foarte bună deoarece pot îmbunătăți mult calitatea experienței lor de gaming.

Poți să îți colorezi atmosfera casei alegând din 16 milioane de culori, îmbunătățindu-ți astfel starea de spirit. Vrei să te relaxezi citind o carte? Alege o lumină caldă care să nu îți obosească ochii. Trebuie să lucrezi la un proiect? Atunci alege o lumină albă rece, care să te ajute să îți menții concentrarea. A zis cineva petrecere? Îmbunătățește atmosfera în orice culoare vrei tu.

Ai de asemenea, control absolut asupra intensității luminii cât și asupra temperaturii de culoare.

O altă caracteristică faină la această bandă este că poți sincroniza luminile cu muzica ta preferată. Astfel, vei observa cum culorile vii se schimbă în funcție de ritmul muzicii.

Aplicatia oferă mai multe scene predefinite de lumină.

De asemenea, tot în interiorul aplicației vei putea grupa toate dispozitivele Yeelight sa acționeze simultan.

Modalități de control banda inteligentă Yeelight

Banda poate fi controlată prin intermediul aplicației Yeelight sau Mi home disponibile atât pe Android cât și pe IoS.

Produsul se poate controla și cu telecomanda cu care vine la pachet. Telecomanda are doar un singur buton care are funcția de oprire/pornire, iar dacă vrei să schimbi culorile trebuie să apeși mai lung.

Conectivitatea se realizează prin Wi-Fi, ceea ce înseamnă că o poți controla oricând de la distanță și nu doar dintr-o arie mică de acoperire precum este la Bluetooth.

Banda inteligentă este compatibilă cu ecosisteme precum: Google Home, Amazon Alexa sau Apple Homekit.

Înițial banda led nu avea compatibilitate și cu Homekit, ceea ce a fost minus pentru iubitorii acestui ecosistem. În 2019, Yeelight a anunțat că anumite produse din gama lor vor avea compatibilitate și cu Homekit. Printre acestea se numără și banda led Yeelight Plus.

Cu toate astea, pentru a putea integra banda și în Homekit trebuie să îți faci mai întâi un cont în aplicația Yeelight după care să sincronizezi cu Homekit.

Ulterior în 2020, cei de la Yeelight au scos o nouă bandă Yeelight 1s care vine cu suport Homekit nativ. Asta presupune că poți integra banda direct în Homekit prin intermediul QR-code-ului, fără a fi necesar un cont Yeelight în prealabil.

Banda inteligenta Yeelight este o banda smart ce te ajuta în diverse decorări ale casei. Ea oferă multe posibilități de utilizare ale ei de care sa te bucuri cu întreaga familie, la un preț accesibil.

Tu pe care o alegi?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *