bandă led rgb
Acasa » Ghiduri » Ce este o bandă led RGB?

Ce este o bandă led RGB?

de Andrea Raduly
5 min.

Banda led RGB a devenit o soluție tot mai practică pentru crearea unui ambient personalizat. Montarea unei benzi led RGB este pe cât se poate de simplă, pe atât cu un efect excepțional.

Ea se folosește atât în case pentru crearea unui ambient cât mai plăcut, dar și în săli de teatru, spectacole, baruri sau restaurante. Pe lângă design-ul amenajărilor interioare, ele sunt și practice deoarece te ajută să ai vizibilitate și în locurile greu accesibile ale casei.

Cred foarte mult în importanța luminii dintr-o casă și de aceea vreau să îți ofer câteva idei de folosință a benzilor led RGB.

Ce este o bandă led RGB?

Banda led RGB este practic un pachet led care poate produce aproape orice culoare. Ea folosește trei culori primare: roșu, verde și albastru, care odată combinate împreună pot produce milioane de culori.

Pentru a se putea ajunge la rezultatul potrivit este necesar să se țină cont de intensitatea fiecărei culori. Acest lucru este identic ca în combinarea culorilor din pictură. Dacă vrei să obții un verde, vei amesteca galben cu albastru. Dar dacă vrei să obții un verde mai închis sau mai deschis trebuie să ai grijă la cantitatea de albastru pe care o adaugi.

Idei de utilizare bandă led RGB

Benzile led sunt o metodă versatilă de iluminare a diverselor zone din casă. Ele sunt o soluție economică, datorită tehnologiei led folosite care consumă foarte puțin, nu produc multă căldură și au o durată de viață mai lungă.

Cu toate astea, trebuie să ții cont că benzile led nu sunt o sursă principală de iluminat. Le poți folosi pentru crearea unui aspect inedit într-o zonă a casei sau pentru accentuarea și punerea în valoare a unor obiecte de artă sau mobilier.

Mai mult de atât, trebuie să ai grijă să se vadă doar fluxul de lumină pe care îl emite, nu și bucata de plastic în sine. Astfel vei strica tot efectul scontat.

banda led dormitor

Iată câteva idei de utilizare a unei benzi led RGB:

Dormitor

Dormitorul este zona cea mai intimă dintre toate spațiile din casă. Dormitorul este o zonă de relaxare, iar faptul că te poți juca cu milioane de culori, te poate bucura atât pe tine cât și pe persoana de lângă tine.

O idee de mare efect pentru montarea unei benzi RGB în dormitor este în spatele tăbliei patului. În felul acesta nu se vede nici banda, iar fluxul de lumină emis, arată superb. Noi spre exemplu, avem și peretele vopsit în culoarea mov și atunci potențează și mai mult efectul luminii.

O altă idee legată tot de pat, ar fi să o lipești dedesubtul marginii patului. În felul acesta vei crea o iluzie interesantă de plutire a patului. În orice culoare vrei tu.

Dacă ai și un televizor în dormitor, atunci o altă idee este să o montezi în spatele acestuia.

Living-room

Living-room-ul este pentru mulți zona în care petrec cel mai mult timp. În spatele mobilei de sufragerie sau dedesubtul unei măsuțe de cafea sunt doar câteva idei decorative de efect.

Foarte mulți oameni au biblioteci sau rafturi cu cărți în această încăpere a casei. Poți monta o astfel de bandă și în spatele rafturilor de cărți.

Sau dacă ai un tavan fals, o poți monta în spatele acestuia și se va crea un efect de adâncime care va crea senzația de cameră mare.

banda led bucatarie

Bucătărie

Dacă ești un împătimit al gastronomiei este clar că petreci foarte mult timp și aici. Și atunci de ce să nu creezi un efect fermecător și aici?

O idee foarte bună în această zona este montarea unei benzi led RGB dedesubtul corpurilor de mobilier suspendate. De regulă, dedesubtul lor se află și un blat de bucătărie care este mai întunecat decât restul zonelor.

Dedesubtul rafturilor sau de ce nu chiar pe marginea tavanului, ascunsă în profile decorative.

idei bandă led

Baie

Dacă deții în baie un lavoar suspendat, atunci este o idee foarte bună să montezi o bandă led fix dedesubtul ei.

În baie mai avem și oglinzi. Așa că iată o altă idee, lipești banda de-a lungul întregii oglinzi. În felul acesta vei crea senzația de un spațiu mai mare. O lumină albastră sau mov este chiar frumoasă pentru îmbunătățirea aspectului băii sau de ce nu, crerea unui efect de spa la tine acasă.

Sper că ți-am oferit câteva sugestii faine de utilizare a benzilor led RGB de care să te bucuri la tine acasă. Pe piață există o sumedenie de benzi led rgb cu telecomandă dar și cu control din aplicație sau vocal.

O ultimă recomandare pe care aș mai putea să o fac este să mergi pe varianta benzilor smart. Astfel vei avea și mai mult control asupra lor dar și un confort mai ridicat.

Tu ce idei de decorare cu benzi led mai ai?

Citește și: Cele mai bune benzi led pe care trebuie să le cumperi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *