bec cu senzor de mișcare
Acasa » Ghiduri » Cel mai bun bec cu senzor de mișcare

Cel mai bun bec cu senzor de mișcare

de Andrea Raduly
6 min.

Cel mai bun bec cu senzor de mișcare reprezintă o soluție accesibilă atunci când vine vorba despre un nivel mai ridicat de confort din casa ta. Dacă ești o persoană căreia nu îi place întunericul și se simte mai în siguranță atunci când becurile sunt aprinse, atunci aceste becuri sunt pentru tine. Unele frici pot fi ciudate pentru unele persoane, însă pentru altele sunt o problemă seriosă, cum ar fi frica de întuneric.

Să mă trezesc peste noapte și să mi se lumineze calea până la baie, pentru mine este absolut minunat. De asemenea, seara când te întorci acasă, îți poate crea o stare de liniște faptul că se luminează terasa casei tale sau zona din fața apartamentului.

ce este un bec cu senzor de mișcare

Ce este un bec cu senzor de mișcare?

Un bec cu senzor de mișcare este un bec normal care are un senzor de mișcare încorporat. Acesta are capacitatea de a detecta mișcarea dintr-o zonă selectată. În momentul în care se întâmplă acest lucru, se aprinde lumina. Cele mai multe dintre aceste becuri folosesc tehnologia cu infraroșu pasiv care detectează căldura emisă de corpurile oamenilor.

De asemenea, mai poți întâlni becuri cu senzori de mișcare cu microunde care au o acoperire mai mare față de cele cu infraroșu pasiv. Sau becuri cu fotocelulă care se sting și se aprind în funcție de lumina de afară.

După ce este aprinsă lumina, aceasta va rămâne aprinsă fie pentru un timp prestabilit, fie atâta timp cât este mișcare.

Procesul de instalare este foarte ușor. Efectiv se infiletează în dulie ca orice bec normal.

Aceste tipuri de becuri sunt pretabile să fie instalate în zone pasagere precum hol, scări sau în zone în care doar trecem să luăm ceva și am plecat. Nu își au sensul să fie instalate în camere în care avem de gând să stăm. Este vorba despre living room sau bucătărie unde petrecem mai mult timp. Astfel va trebui mereu să te miști pentru ca becul să se reaprindă.

Dacă ai fost vreodată într-o toaletă publică care aveau astfel de senzori, atunci știi cât de neplăcut este să te agiți frenetic să aprinzi lumina.

Citește și: Ce este un senzor de mișcare?

cum alegem un bec cu senzor de mișcare

Cum alegi cel mai bun bec cu senzor de mișcare?

Pentru a fi pe deplin mulțumit de experiența unui bec cu senzor de mișcare, îți recomand să ai în vedere câteva lucruri înainte de a-l cumpăra.

Locația becului

Înainte să cumperi un astfel de unui bec, gândește-te unde vrei să montezi becul. În primul rând, ai nevoie de un bec cu senzor de mișcare pentru interior sau un bec cu senzor de mișcare pentru exterior? Oricum ar fi, ai nevoie ca becul să se aprindă la momentul potrivit.

Instalarea unui bec cu senzor în interior aduce cu sine creșterea confortului dar și o economisire a facturilor de energie. Cu toate astea, dacă becul nu este instalat strategic, nu va face decât contrariul. Economisirea este dată de faptul că becul va fi aprins doar atât cât ai tu nevoie. Nici nu se va mai pune problema grijii că ai lasat becul aprins.

Instalarea unui bec în exterior sporește confortul, prin luminarea drumului sau terasei, atunci când vii acasă. Totodată, este benefic și pentru securitatea casei. Dacă o persoană cu intenții negative, dă ture pe lângă casa și becul se aprinde, cel mai probabil va renunța la orice idee.

Mare grijă dacă dorești ca becul să fie instalat în exterior, ca pe specificațile produsului să fie menționat acest lucru. Acestea sunt rezistente la apă sau vremea de afară.

Tipul becului

Tipul becului de asemenea este și el important și se referă la Led, Incandescent sau Fluorescent. Fiecare tip de bec are costuri diferite dar și durată de viață diferită. Dintre toate cele trei, becurile led sunt cele care consumă cel mai puțin, având și o durată de viață mai mare. De aceea, dacă tot am vorbit despre economisirea facturilor de energie, recomandăm alegerea becurilor led. Partea bună este că la noi pe piață, majoritatea acestor becuri sunt led, așa că nu vei avea probleme în găsirea celui potrivit.

Unghiul de detecție

Unghiul de detecție este un alt aspect la care trebuie să te uiți. În funcție de bec, acesta poate avea un unghi de detecție de 90o, 120o, 180o, 200osau 360o. Asta se referă la unghiul la care becul cu senzorul de mișcare poate detecta mișcarea. În funcție de locul unde vrei să instalezi becul, vei știi ce unghi de detecție ai nevoie.

Spre exemplu, dacă îți dorești un bec de exterior pentru sporirea securității, vei avea nevoie de un bec cu un unghi de detecție cât mai mare, să cuprindă cât mai mult.

În interior, un astfel de bec trebuie pus undeva deasupra capului, pentru un unghi de detecție cât mai bun. Oricum ar fi, distanța de detecție o vei găsi mereu la specificațiile produsului.

Tipul de lumină

Tipul de lumină este și el la fel de important.Tu vrei un bec pentru scopul pentru care a fost creat. Tipul luminii se referă la temperatura culorii. O lumină care are între 2000-3000 K este o lumină caldă și are o culoare portocalie-gălbuie. Cu cât această măsură crește, lumina se va schimba de la gălbui, la alb până la un albăstrui și care este cea mai rece culoare.

Tipul de lumină poate schimba total ambientul unei camere, influențând chiar și starea oamenilor. De aceea, o lumină mai rece se pune de regulă în zonele unde este nevoie de o vizibilitate mai ridicată. Pe când o lumină caldă este recomandată undeva unde nu trebuie să ne solicite creierul, fiind o lumină mai relaxantă.

Cele mai bune becuri cu senzori de mișcare reprezintă o soluție pentru un nivel de confort mai ridicat, dar și pentru sporirea securității. Sunt accesibile ca preț și pe lângă asta te ajută și la economisirea facturilor de energie pentru că se vor stinge mereu în urma ta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *