Cameră de supraveghere smart
Daca te afli printre persoanele care atunci când pleacă de acasă are o anumită neliniște legata de necunoștința a ceea ce se întâmplă acasă, poate că ar fi cazul să iei în considerare montarea unei camere de supraveghere smart.
Până nu demult, camerele de supraveghere erau mai mult montate în diverse locuri publice, în administrațiile publice locale sau la firmele care voiau să își asigure o formă de siguranță asupra bunurilor pe care le vinde.
Cu trecerea timpului, camerele de supraveghere au devenit tot mai accesibile și multă lume s-a gândit la achiziționarea uneia. Acest lucru se datorează în special vitezei internetului. Dezvoltandu-se multe dintre acestea ca și camere smart, au devenit atractive și în rândul oamenilor și foarte ușor de folosit.
Ce este o cameră de supraveghere smart?
O cameră de supraveghere smart este o cameră de supraveghere care poate fi foarte ușor controlată de pe o aplicație de pe telefon. Partea interesantă este că utilizatorul poate accesa oricând înregistrarile live, deși nu este acasă, doar de pe un smartphone. Mai mult decât atât, acestea putând fi integrate în ecosisteme inteligente, se pot crea tot felul de automatizări. Acest fapt a atras tot mai mulți oameni iubitori de lucruri smart.
O cameră de supraveghere smart se conectează la rețeaua ta wi-fi de acasă. Acest lucru îți va permite să monitorizezi de la distanță, ceea ce se întâmplă acasă la tine. Poți vedea înregistrările în timp real sau poți primi alerte în cazul în care se întâmplă ceva dubios. Spre exemplu, telefonul îți poate trimite o alertă atunci când camera de supraveghere detectează mișcare. Pentru asta, este nevoie sa fie dotată cu senzori de mișcare.
Cum alegem o camere de supraveghere smart?
Daca te gândești să îți asiguri un anumit nivel de siguranță prin montarea unei astfel de camere, te sfătuiesc să ai în vedere următoarele lucruri care îți pot îmbunătăți calitatea experienței.
Cameră de supraveghere smart cu fir sau wireless
Aici nu exista un răspuna corect pentru că orice alegere ai face vei avea atât avantaje cât și dezavantaje.
O camera wireless este mult mai ușor de instalat spre deosebire de o cameră cu fir care necesită să faci totuși niște găuri prin casa și să tragi niste fire la care să o conectezi. Cu toate astea, sunt mai stabile în ceea ce privește transmiterea datelor. Motivul este legat de faptul că sunt conectate direct la rețeaua de internet și atunci nu poate pica internetul, cum poate pica la cele wireless din cauza unui semnal mai slab.
Camera wireless este mai flexibilă și poate fi portabila însă poate exista riscul de a interfera cu dispozitivele apropiate, pe când la cele cu fir nu se întâmplă acest lucru.
Un alt lucru pe care trebuie să îl știi este faptul că cele wireless au totuși nevoia de a încărcate. Cele mai multe dintre ele folosesc baterii și trebuie înlocuite o data la ceva timp.
Capacitatea și modul de stocare
Capacitatea și modul de stocare este foarte important de luat în calcul. Există firme care apelează la stocarea pe cloud și există firme care apelează la stocarea locală. În cazul acesta este vorba de carduri micro SD sau harduri externe. De regulă, stocarea pe cloud este mai eficientă deoarece acolo există o capacitate de stocare mai mare. Cu toate astea, stocarea pe cloud poate genera niste costuri suplimentare.
În plus, trebuie să fim puțin și realiști și să te întrebi: Vreau să înregistrez 24/7 sau doar atunci când camera detectează mișcare?
Cu toate astea, există camere de supraveghere smart care folosesc ambele metode de stocare. De aceea, recomandăm și noi această variantă deoarece vei avea întotdeauna un back-up daca una din ele nu merge.
Rezolutia
Rezolutia camerelor este și ea evident importantă. La ce bun să ne luăm o camera de supraveghere daca înregistrările sale sunt pixelate sau blurate. Nu te ajuta la nimic.
Cele mai multe dintre camere au o rezolutie de 1080p (Full HD) și poate fi chiar suficient. Daca ți extraordinar de mult la aspectul acesta, se găsesc și camere cu rezoluții mult mai bune. Însă există și un dezavantaj. O astfel de camera va consuma mai multă bandă de internet.
Fii mereu în temă cu tot ceea ce se întâmplă în jurul casei tale cu camera care atunci când detectează mișcări îți trimite instant alerte pe telefon
Funcția two-way audio
Aceasta funcție nu este indispensabilă, însă poate fi chiar utilă în multe cazuri. Dacă ți-ar plăcea să și transmiți un mesaj prin intermediul camerei, atunci va trebui să cauți și funcția two-way audio. Dacă spre exemplu, știi că în fața ușii se află un curier, dar nu reușești să ajungi pânâ la ușă, îi poți transmite că poate lăsa pachetul chiar acolo. Sau poate ai un musafir ce așteaptă în fața ușii tale și vrei să îi transmiți că ajungi imediat să îi deschizi ușa.
Detectarea mișcărilor
Detectarea mișcărilor, considerăm că este o funcție extrem de importantă. Nu vei putea sta constant să urmărești înregistrările live. În plus de asta, nu este nici psihic sănătos. Vei avea tot timpul nevoia de control absolut, ceea ce poate dăuna sănătății mintale. De ce spun că este atât de importantă aceasta funcție? Pentru că ori de câte ori camera de supraveghere smart va detecta mișcare în aria de interes, va începe să înregstreze si să îți trimită alerte pe telefon. Doar așa vei fi la curent cu orice lucru suspicios ce se întâmplă la tine acasă.
Funcția Night Vision
Cei mai mulți dintre tâlhari atacă noaptea, din motive evidente. Și atunci la ce bun să îți iei o cameră de supraveghere dacă pe timpul nopții nu este funcțională?
O altă utilitate pe care o consider foarte importantă, se adresează celor care stau la casă într-o zonă rurală. Foarte multe animale precum urși, lupi, mistreți pot da târcoale în jurul casei sau pur și simplu doar să treacă pe acolo. Dacă trebuie să ieși din casă la o oră mai târzie, poți verifica cu ajutorul camerelor perimetrul casei pentru a te simți mai în siguranță.
Aria de acoperire a camerei
Și acesta este un aspect la care trebuie să fii atent, deoarece o cameră este cu atât mai utilă dacă are o arie de acoperire mai mare. Cele mai inteligente camere de supraveghere au capacitatea de rotire în funcție de mișcarea ce se află în aria sa. Astfel, camera se rotește dupa persoana care se află în mișcare, în cadru, până la ieșirea acesteia din zona respectivă.
Pe lângă funcția two-way audio, cu camera de supraveghere Loosafe poți schimba direct din aplicație zona de detectare a mișcărilor în funcție de nevoile tale
Integrare în casa smart
Daca ai o casă automatizată atunci când vrei să cumperi o cameră de supraveghere smart, va trebui să ai în vedere și acest lucru. Astfel că, dacă camera este compatibilă cu Google Home sau Amazon Alexa, atunci vei putea integra și camera în acel ecosistem. Așadar, vei putea face tot felul de automatizări precum: să se armeze camera de supraveghere în momentul în care ieși din casă, sa pornească atunci când ai stins becurile și tot așa în funcție de nevoile pe care le ai.
Alegerile sunt multiple, de aceea este bine mereu să faci cate un research inainte. Luând în calcul cele povestite de mai sus, cred că achiziția unei camere de supraveghere smart, îți va îmbunătăți experiența unei case inteligente.
Pentru mai multe informații legate de cum funcționează o cameră inteligentă, poți citi și: Ce este o cameră inteligentă?
Salutare,
Zici ca site-ul tău este făcut pentru oameni ca mine, la început de drum în casa smart :))
Sunt in situația în care as avea nevoie de câteva sfaturi, și cred ca la tine le găsesc.
Ca idee, as avea nevoie pe moment de un sistem de camere IP de interior si o boxă smart, pe care sa o pot controla remote de pe telefon. N-ar strica nici niște senzori de gaz smart, ca și asa trebuie schimbați cei actuali.
În timp, as vrea sa adaug aparate noi, pe măsură ce actualele vor deceda sau vor deveni obsolete (un aer condiționat, niște prize, un termostat, de astea)
Ideea e ca, ținând cont de viitor, as avea nevoie de un hub care sa suporte cât mai multe chestii.
Și asta, cuplat cu nevoia de boxă smart, m-a făcut sa ma opresc la Echo 4 / Dot 4 de la Amazon, mai ales ca am văzut ca are și Zigbee integrat, iar din ce în ce mai multe echipamente sunt bramduite works with Alexa.
Ca și camere ma gândesc la Eufy Cam 2C, însă nu știu dacă, luând Echo, mai e nevoie și de hub de la Eufy, sau merg direct?
Am înțeles de asemenea ca pentru a rula Spotify pe Echo e nevoie de mutat contul Amazon pe State (bummer, credeam ca au trecut timpurile în care aveam PS și Xbox prin tarile cu apa calda).
Tu ce m-ai sfătui?
Echo plus diverse chestii, sau un hub dedicat (Smartthings?) ? Sau toate echipamentele pe Tuya și apoi mutate în Google Home?
Mersi mult!