Ce este Amazon Echo
Acasa » Ce este? » Ce este Amazon Echo?

Ce este Amazon Echo?

de Andrea Raduly
6 min.

Amazon Echo face parte din categoria dispozitivelor inteligente ai marilor giganți atunci când vine vorba de automatizarea și controlul casei. Pe piață există trei mari giganți și anume: Amazon Alexa, Google Home și Apple Homekit.

Amazon Echo este în esență o boxă inteligentă care te ajută în diverse task-uri ale casei. Atunci când dorim să ne automatizăm casa, mulți dintre noi apelăm mai întâi la o boxă inteligentă.

Ce este Amazon Echo și dacă este potrivită pentru tine, vei afla în cele ce urează.

Ce este Amazon Echo?

Amazon Echo este gama boxelor inteligente ce aparțin companiei Amazon și care au integrate un asistent virtual numit Amazon Alexa. Acest asistent virtual poate să îți răspundă la întrebări, să îți urmeze instrucțiunile sau să te ajute să îți controlezi casa.

Prin intermediul inteligenței artificiale, Alexa îi permite boxei inteligente să asculte comenzile primite și să răspundă la ele.

Cuvântul de trezire este Alexa dar poate fi schimbat în Echo, Amazon sau Computer.

Există mai multe modele dezvoltate de Amazon iar fiecare model a trecut prin mai multe generații. În mare parte, abilitățile fiecărui dispozitiv Echo sunt la fel, cu toate că există mici diferențe.

O notă importantă legată de boxele Amazon Echo este că nu sunt disponibile în limba română.

Ce poate face Amazon Echo

Ce poate face Amazon Echo?

Dispozitivele Amazon Echo împreună cu asistentul lor virtual Alexa, pot face o serie de lucruri precum:

  • Setează alarme
  • Redă muzică sau posturi de radio
  • Redă podcast-uri
  • Poate să sune persoane din lista de contacte
  • Controlează dispozitivele inteligente din casă
  • Vă poate spune ultimile știri
  • Vă poate răspunde la diverse întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc pe internet
  • Vă poate spune chiar și glume

Un alt lucru foarte important pe care le pot face aceste boxe inteligente este că vă pot ajuta în automatizarea și controlul casei.

Când vine vorba de automatizarea casei, avantajul cel mai important este că Alexa este compatibilă cu numeroase dispozitive inteligente. Aici includem: becuri, camere, întrerupătoare, prize, termostate, umidificatoare, aspiratoare inteligente și multe altele.

Asta înseamnă că toate aceste dispozitive inteligente pot fi controlate prin intermediul Alexei. Deci, puteți aprinde luminile, puteți seta o temperatură ambientală potrivită, să activați sistemul de securitate sau să porniți aspiratorul inteligent să facă curățenie în toată casa.

Toate aceste lucruri prin intermediul aplicației sau prin comenzi vocale.

Amazon Echo

Care sunt dispozitivele Amazon Echo?

Gama dispozitivelor Amazon Echo le include pe următoarele: standardul Echo, Echo Plus, Echo Studio și Echo Dot care sunt niște boxe inteligente cu asistent virtual integrat.

Apoi mai avem Echo Show, Echo Show 5, Echo Show 8, Echo Show 10 și Echo Spot. Acestea din urmă au un display, ceea ce înseamnă că vă poate oferi și o interpretare vizuală a ceea ce i-ați cerut. Spre exemplu: să afișeze vremea pe ecran, diverse clipuri sau chiar filme.

Diferențele între modele pot fi de preț. Spre exemplu, boxele Echo Dot sunt cele mai ieftine și accesibile și pot fi un punct de start.

Suplimentar la ce oferea standardul Amazon Echo, unele dispozitive au venit cu un plus și anume suport Zigbee. Este vorba de Amazon Echo Plus sau Amazon Echo Studio. Ca să întelegeți mai bine, dacă aveți becuri Philips Hue sau dispozitive SmartThings nu mai aveți nevoie de un hub pentru a vă conecta la ele.

Cu toate acestea, boxa originală Amazon Echo a venit din urmă cu a patra generație și oferă performanțe audio mai bune ca niciodată și chiar și suport ZigBee.

De aceea, dacă vi se pare prețul puțin mai piperat, acest lucru se justifică prin această caracteristică avantajoasă.

Amazon Echo Show cu Amazon Echo Spot oferă în plus față de celelalte, un display. Beneficiul este că puteți să vizionați clipuri, să vă uitați la filme sau să aveți o convorbire video cu cei apropiați. Amazon Echo Show are designul unei tablete, pe când Echo Spot arată ca un ceas de masă deci și ecranul este mai mic.

Când vine vorba de calitatea sunetului, Amazon Echo Studio este alegerea cea mai potrivită deoarece oferă sunetul cel mai puternic și mai clar, ca al unui home cinema.

Amazon Echo și confidențialitatea

Persoanele preocupate de confidențialitatea lor cel mai probabil se întreabă dacă boxa inteligentă îi ascultă tot timpul. Răspunsul la întrebare este oarecum. Boxa ”își ciulește” urechile să audă cuvântul de trezire, dar va înregistra abia dupa auzul acestui cuvânt.

Cu toate astea, Amazon folosește criptarea pentru a proteja acele fragmente audio ori de câte ori Alexa înregistrează și le stochează pe serverele Amazon. Pentru a vă simți mai bine, puteți oricând să ștergeți acele înregistrări audio. Pentru a face acest lucru trebuie să intrați pe pagina ”Manage my device” de pe site-ul Amazon.com.

Echo Spot

Ce dispozitiv Amazon Echo este potrivit pentru mine?

Boxele inteligente Amazon Echo sunt printre cele mai populare în rândul iubitorilor de tehnologie. Acest lucru se datorează faptului că au o compatibilitate ridicată cu multe dispozitive inteligente prezente pe piață. Un alt motiv pentru care sunt atât de căutate este faptul că mereu vin cu noi caracteristici suplimentare și diverse îmbunătățiri.

Datorită modelelor multiple, cu siguranță există boxe potrivite pentru toată lumea.

Așadar, considerăm că dacă aveți nevoie de o boxă inteligentă mai performantă, Amazon Echo a patra generație ar fi o alegere potrivită. În schimb, dacă nu doriți să investiți foarte mulți bani, Echo Dot este soluția. Este un punct de start, fiind cea mai ieftină dintre toate.

Dacă aveți deja un dispozitiv Echo, dar doriți să mai puneți încă o boxă într-o altă cameră, pentru a o extinde pe Alexa și în restul casei, Echo Dot este de ajuns cât să își facă treabă.

În schimb, dacă nevoia dumneavoastră este strict legată de o experiență a sunetului cât mai clară și puternică, atunci alegerea este în mod sigur Amazon Echo Studio.

Dacă un simplu difuzor nu este de ajuns, aveți variantele Echo Show și Echo Plus deoarece oferă și un display pe care puteți să urmăriți ceea ce aveți nevoie: rețete, clipuri video, filme sau să aveți o convorbire video prin skipe cu cei apropiați.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *