Acasa » Ce este? » Ce este o lustră cu telecomandă?

Ce este o lustră cu telecomandă?

de Andrea Raduly
6 min.

Dacă credeai că un sistem de iluminat poate fi constituit doar din becuri, întrerupătoare, prize sau led-uri inteligente, te înșeli. Exista de asemenea și corpuri de iluminat inteligente care s-au dezvoltat pentru cei mai comozi dintre noi. În această categorie se află și lustrele inteligente. Lustrele inteligente pot fi controlate vocal, prin aplicație iar cele mai multe dintre ele pot fi controlate prin telecomandă.

Ce este o lustră cu telecomandă și dacă se potrivește gusturilor și nevoilor tale, vei afla în cele ce urmează.

Ce este o lustră cu telecomandă?

O lustră cu telecomandă este un corp de iluminat care are un sistem de control inteligent, după cum ți-ai dat deja seama, prin telecomandă. Întotdeauna când ne gândim la dispozitive inteligente ne gândim în primul rând la confort. Faptul că poți controla iluminatul din casă din confortul patului tău, cu ajutorul unei telecomenzi, este absolut minunat.

Atunci când vrem să adoptăm un sistem de iluminat inteligent cei mai mulți dintre noi încercăm mai întâi cu un bec sau un întrerupător inteligent. Cu toate astea, dacă simți nevoia de o schimbare a corpurilor de iluminat, o lustră cu telecomandă poate fi soluția. Poate că pur și simplu te-ai săturat de vechea lustră sau vechiul spot și atunci în felul acesta satisfaci și capra și varza. Vei dispune și de un corp nou de iluminat și de un sistem de iluminat inteligent.

Pe lângă asta, există posibilitatea ca să nu vrei să pierzi timpul căutând și bec dar și o lustră potrivită. Așa că ai posibilitatea ca dintr-o singură achiziție și montare să îți satisfaci ambele nevoi.

Lustra LED Square Design
Lustra LED Square Design

Lustra LEd Aquare Design are un design modern și minimalist ce p face potrivită oricărei încăperi. Cu ajutorul telecomenzii poți controla lumina și intensitatea luminoasă așa cum vrei.

Ce tipuri de lustre cu telecomandă există?

Majoritatea lustrelor cu telecomandă sunt chiar accesibile ca preț. Cele care vin într-adevăr cu niște opțiuni mai avansate precum control vocal sau direct de pe aplicație, au un cost mai ridicat.

Cele mai multe dintre aceste lustre cu telecomandă au un design modern și minimalist. Din acest motiv se potrivesc caselor cu un design minimalist. Pot fi montate în orice încăpere: living-room, dormitor, bucătărie sau chiar și birou. Cu toate astea, există lustre de genul acesta și pentru cei care își doresc un stil mai contemporan. În genul acesta, există lustre de tipul candelabrelor îmbrăcate în cristale. Sună pompos, dar gusturile nu se discută, mai ales dacă ai o casă cu un design elegant.

Lustra LED Cristal
Lustra LED Cristal

Lustra LED Cristal îți va oferi un design elegant dar și control inteligent prin telecomandă, chiar din confortul patului tău.

Acum vreau să te transpun în urmă cu vreo 20 de ani. Mai știi lustrele acelea clasice cu palete pe post de ventilator? Ei bine, au revenit. Dar de data aceasta cu un design modern, cu becuri led și control prin telecomandă. Nu am vrut să sune ca o reclamă la teleshopping dar atât s-a putut.

O altă funcție pe care o mai au multe dintre aceste lustre este faptul că sunt ”dimabile”. Acest lucru este chiar plăcut pentru că le poți regla intensitatea luminoasă așa cum vrei. Pentru cei mai rebeli dintre voi există chiar și lustre cu telecomandă cu lumini multicolore, să se potrivească stării sau evenimentului tău.

Așa cum bine ți-ai dat seama, la aceste lustre vei putea controla lumina cu ajutorul unei telecomenzi. Ai funcția de ON/OFF și de regulă vei putea alege între trei moduri de iluminare: caldă, rece sau neutră. La becurile dimabile poți regla și luminozitatea.

Citește și: Ce înseamnă bec dimabil?

Așa cum am spus, există și lustre cu telecomandă puțin mai scumpe dar care evident au și niște capacități mai faine. Cele mai performante lustre cu telecomandă, cum sunt cele de la Philips Hue, sunt compatibile cu ecosisteme precum Google Home sau Amazon Alexa. Asta face controlul să fie și mai ușor putând integra lustra într-o singură aplicație. De asemenea, dacă deții și o boxă inteligentă o poți controla și vocal sau poți crea rutine.

Lustra LED Philips Amaze Hue
Lustra LED Philips Amaze Hue

Lustra Philips Amaze Hue are un design modern și poți să controlezi lumina din casă cu ajutorul unei telecomenzi, alegând între patru rețete de lumină.

Avantajele unei lustre cu telecomandă

Printre avantajele unei lustre cu telecomande le includem pe următoarele cele mai importante:

Confortul

Fiind un corp de iluminat inteligent, evident că vorbim despre confort. Acesta este unul dintre cele mai importante avantaje. În loc să te ridici de fiecare dată din pat, pentru a aprinde sau stinge lumina, ai o telecomandă la îndemână cu care să poți controla lumina oricând. În funcție de modelul pe care îl alegi, poți alege dintre mai multe scenarii de lumină sau să reglezi intensitatea luminoasă.

Tehnologia led

Lustrele cu telecomandă dispun de regulă de tehnologia led. Acestea având becuri led, au un consum mai mic de energie și implicit o durată de viață mai mare. Pe lângă funcționarea economă și durata lungă de viață, mai au cateva plusuri. Aprinderea becului se face foarte repede, sunt rezistente la aprinderi și stingeri dese și sunt chiar și ecologice.

Reglarea intensității luminoase

Multe dintre lustrele cu telecomandă au posibilitatea de reglare a intensității luminoase. De ce este ăsta un avantaj? Pentru că ai flexibilitatea de a seta un ambient dorit. În funcție de ce activitate desfășori, fie că citești sau fie că lucrezi la ceva artistic și ai nevoie de mai multă lumină, poți seta asta lumina la un nivel potrivit pentru tine.

Pot fi integrate într-un ecosistem inteligent

Cele mai performante lustre cu telecomandă au și acest avantaj. Fie că este vorba de Google Home, Amazon Alexa sau Apple Homekit, asta face controlul să fie și mai ușor putând integra lustra într-o singură aplicație. De asemenea, dacă deții și o boxă inteligentă o poți controla și vocal. Mai mult de atât o poți integra în crearea diverselor rutine.

Lustrele cu telecomandă aduc un aer proaspăt în orice casă. Există o sumedenie de modele pe gustul fiecăruia și la prețuri accesibile pentru toată lumea. Ele îndeplinesc atât un rol estetic dar și funcțional prin abilitățile pe care le are.

Dintre cele trei, doar Philips Fair Hue și Yeellight Cristal sunt compatibile cu aceste două ecosisteme.

Ultima recomandare nu are această posibilitate, ea fiind mai mult o recomandare pentru cei care au un buget mai scăzut și care nu își doresc o casă atât de automatizată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *