cum să asculți muzică pe boxa Google Home
Acasa » Tutoriale » Cum să asculți muzică pe boxa Google Home?

Cum să asculți muzică pe boxa Google Home?

rating starrating starrating starrating starrating star
de Andrea Raduly
5 min.

Google Home este o boxă inteligentă, similară Echo de la Amazon. Prin folosirea inteligenței artificiale, iți poate răspunde la întrebări sau executa diverse cerințe. Asistentul virtual care te însoțeste pe întreaga ta experiență se numește Google Assistant.

Despre ce poate să facă Google Assistant și despre funcțiile dispozitivelor Google Home am tot vorbit până acum. Una dintre principalele funcții este cea de redare a muzicii. De altfel nici nu cred că este o noutate acest lucru. Cu toate astea, există posibilitatea să întâmpinați anumite dificultăți când vine vorba despre redarea muzicii pe boxele Google Home.

Ce muzică pot asculta pe boxele Google Home?

Dacă tot ne-am cumpărat o boxă inteligentă Google Home, trebuie să ne bucurăm și de una din funcțiile sale, cea de redare a muzicii. Poți să asculți muzică atât din telefon cât și de pe aplicații de streaming precum: Youtube, Youtube Music, Spotify.

Există mai multe metode de redare a muzicii. Prin modul de conectare există următoarele moduri de conectare:
– conectare prin Bluetooth
– conectare prin Cast
– conectare prin aplicații de streaming de muzică

În funcție de aplicația de streaming sau de modul de conectare poți asculta muzică gratis sau nu, dar asta urmează să îți explic în cele ce urmează.

Dacă vrei să asculți muzică gratis, trebuie să apelezi la metoda de conectare prin Bluetooth sau Cast. Poți asculta atât muzică din telefonul tău cât și de pe aplicații. Dezavantajul la această metodă referitor la Youtube este faptul că vei fi nevoit să asculți reclamele dar și faptul că va trebui să îți ții ecranul permanent deschis pe telefon.

Dacă ții mai mult la confortul tau, vei putea reda muzică pe boxa Google Home și prin comenzi vocale dar cu niște excepții. Poți face acest lucru în următoarele aplicații de streaming: Spotify free, Spotify Premium și Youtube Premium. Excepția în acest caz este legată de Spotify free. Aici vei putea controla vocal muzica, doar solicitând numele artistului nu și melodii specifice. Dacă vei cere o melodie specifică, Spotify îți va reda o stație radio asemănătoare.

În schimb, dacă vei achita un abonament lunar pentru Spotify și Youtube Premium, vei putea controla vocal orice melodie sau artist în mod specific. Exemplu: ”Hey Google, play Queen- Show must go on”.

Cum pot asculta muzică la boxa inteligentă Google Home?

Așa cum am explicat mai sus, există trei metode de redare a muzicii pe Google Home. În rândurile de mai jos, vreau să vă explic pas cu pas toate cele trei metode pentru a-ți fi mai ușor să te bucuri de noua ta achiziție.

Redare muzică pe Google Home prin Bluetooth

Redarea de muzică pe Google Home prin Bluetooth este o metodă frecvent folosită de utilizatori. Ea se realizează prin doua metode: una vocală și una manuală direct din aplicația Google Home. Cum să faceți acest lucru, vreau să îți prezint pas cu pas.

 1. Primul pas este să intri în aplicația Google Home și să cauți boxa inteligentă Google Home pe care o vei selecta. În cazul nostru se numește Bedroom Speaker, deoarece am amplasat-o în dormitor.
 2. Dupa ce ai selectat-o va trebui să apeși pe iconița cu setari din poza de mai jos.
 3. La setările boxei tale inteligente va trebui apoi să selectezi funcția Audio.
 4. Următorul pas este să selectați ”Paired Bluetooth Devices”
 5. În următorul pas vei activa împerecherea Bluetooth selectând ”Enable pairing mode”
 6. După ce ai activat împerecherea Bluetooth, trebuie să activezi Bluetooth-ul din telefonul tau. Selectezi iconița Bluetooth, ții apăsat lung după care la dispozitivele disponibile vei găsi boxa ta inteligentă. Te conectezi la ea și aștepți până îți scrie în dreptul ei ”Connected”.
  Urmând pașii aceștia vei putea să asculți orice melodie din telefon sau de pe orice aplicație de streaming de muzică disponibilă în România.

Redare muzică pe Google Home prin Cast

Redarea de muzică prin Cast este o altă metoda la care poți apela atunci când vrei să asculți muzică. La fel ca și la prima metodă, trebuie să intri în aplicația Google, să selectezi boxa ta inteligentă. De aici, tot ce trebuie să faci este să selectezi ”Cast my audio” ca în următoarea poză.

Redare muzică pe boxa Google Home prin streaming

Redarea muzicii prin streaming se face cu ajutorul aplicațiilor de muzică precum: Spotify Free, Spotify Premiun și Youtube Music Premium.

Prin cumpărarea unui cont Premium lunar, te vei putea bucura de control vocal dar și de cererea unor melodii specifice. Tot ce trebuie să faci este să spui: ”Hey Google, play (numele melodiei) from (numele artistului).

În concluzie, există mai multe metode prin care poți asculta muzică la boxa Google Home. Aceste nevoi se pliază pe nevoile fiecăruia. Dacă îți place simplitatea lucrurilor achiziția unui abonament lunar pentru un serviciu de streaming este metoda care îți aduce și cele mai multe avantaje. În schimb dacă vrei să asculți muzică gratuită vei putea face acest lucru prin celelate doua metode.

Citește și: Ce este Google Home?

Întrebări și răspunsuri

 • Poți asculta muzica pe boxele Google Home?
 • Da, poți asculta muzică atât de pe telefon cât și de pe aplicații de streaming de muzică precum: Youtube, Youtube Music, Spotify.
 • Ce muzică poți asculta pe boxele Google Home?
 • Poți asculta muzică atât de pe telefon cât și de pe aplicații de streaming de muzică precum: Youtube, Youtube Music, Spotify.
 • Ce metode de redare a muzicii există pe boxele Google Home?
 • Conectare prin Bluetooth, conectare prin Cast și conectare prin aplicații de streaming de muzică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *