Cum să folosești o boxă Echo de pe mai multe conturi Amazon
Acasa » Ghiduri » Cum să folosești o boxă Echo de pe mai multe conturi Amazon?

Cum să folosești o boxă Echo de pe mai multe conturi Amazon?

de Andrea Raduly
4 min.

Să presupunem că tocmai ați achiziționat un dispozitiv Amazon Echo. I-ați făcut toate setările, l-ați așezat în locul potrivit și după ce l-ați testat de câteva ori, vă dați seama cât de minunat este. Cu toate astea, nu puteți fi egoist și să îl folosiți doar dumneavoastră. Și atunci vă gândiți dacă puteți să folosiți aceeași boxă de pe două conturi diferite.

Partea bună este că se poate acest lucru, cu mențiunea ca fiecare membru să aibă propriul cont Amazon. În cele ce urmează vă voi explica mai pe larg cum puteți face acest lucru.

Cum să folosești o boxă Echo de pe mai multe conturi Amazon?

Un dispozitiv Amazon Echo, poate fi folosit de toți membrii familiei fără nicio problemă. Oricine din casă o poate întreba pe Alexa cum este vremea, sau să vă răspundă la diverse întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc pe internet. Mai mult de atât, puteți controla și diversele dispozitive inteligente din casă dacă le aveți integrate în platformă. De pe un singur cont, toată lumea din casă poate face aceste lucruri cu ajutorul Alexei.

Problema vine în momentul în care fiecare membru al familiei dorește să aibă parte de propria listă de melodii, de propriile cărți audio sau de programările din Google Calendar.

În acest caz, pentru a beneficia de Alexa în totalitate, fiecare se va înregistra cu propriul cont. Acest lucru se va face prin Amazon Household, în traducere o gospodărie. Fiecare își va „gospodări” propriul cont.

Amazon Household

Cum adăugăm alți membrii prin Amazon Household?

  1. Intrați pe pagina celor de la Amazon și accesați pagina Amazon Household
  2. Selectați butonul ”Add Adult”, ”Add Teen” sau ”Add Child”
  3. Adăugați numele și email-ul celui pe care îl adăugați și acesta va primi o invitație

Un lucru important de menționat este faptul că într-un Amazon Household pot fi doi adulți, până la patru tineri și până la patru copii.

De asemenea, pentru a nu se crea confuzie între conturi, veți avea nevoie de următoarele comenzi pe care să i le adresați Alexei:

  • ”Alexa, which account is this?” – pentru a afla al cui este contul curent
  • ”Alexa, switch accounts.” – pentru a schimba conturile între ele
  • ”Alexa, switch to (numele profilului)” – pentru a schimba contul, la un cont specific.

Avantajele unui Amazon Household

Marele avantaj al unui Amazon Household este accesul tuturor la conținutul digital pe care îl deține fiecare. Printr-un asemenea Household, veți putea să vă împărtășiți beneficiile contului Amazon Prime dar și conținutul digital pe care îl aveți: muzică, cărți audio. Totodată puteți colabora împreună la diverse liste, calendare sau memento-uri.

De asemenea, puteți manageria și conturile copiilor.

Un alt avantaj este faptul că un membru al familiei poate face cumpărături folosind contul celuilalt. Acest lucru este avantajos atunci când celalalt membru deține un cont Prime. Deși este un avantaj important, din păcate acest lucru nu se poate în România, deoarece noi nu putem face cumpărături de pe Amazon.

Cum scoatem un membru din Amazon Household?

Dacă doriți ca unul din membrii din Household să nu mai fie în acesta, îi puteți scoate foarte simplu și ușor urmând următoarele instrucțiuni:

  • Intrați pe site-ul Amazon, pe pagina ”Manage your household” . Acolo veți găsi contul dumneavoastră și ale membrilor familiei
  • Dacă doriți să părăsiți dumneavoastră grupul selectați ”Leave” iar dacă doriți să eliminați pe cineva, selectați ”Remove”

O mențiune foarte importantă atunci când scoateți pe cineva din Household este că acesta nu va mai putea să reintre în acesta timp de șase luni.

În concluzie, o boxă Echo poate fi folosită de pe mai multe conturi indivduale. Scopul este ca fiecare membru al familiei să se bucure pe deplin de beneficiile pe care le oferă un dispozitiv Echo dar și de beneficiile unui Amazon Household.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *