Funcțiile Routines și Broadcast lipsesc din Google Home
Acasa » Tutoriale » Funcțiile Routines și Broadcast lipsesc din Google Home

Funcțiile Routines și Broadcast lipsesc din Google Home

de Andrei Russo
3 min.

În ultima perioadă tot mai mult oameni se plâng de faptul că funcțiile Routines și Broadcast lipsesc din aplicația Google Home. Dacă ai ajuns aici probabil și tu te confrunți cu aceeași problemă. Ei bine, nu trebuie să îți faci griji, problema poate fi rezolvată, dar din păcate va trebui să faci un compromis.

De ce lipsesc funcțiile Routines și Broadcast din Google Home?

Și noi ne-am confruntat cu exact aceeași problemă, drept urmare a trebuit să facem ceva să trecem peste acest impediment. Pe scurt, Google, voit sau nu, a decis să nu lase aceste funcții active în țările în care Google Home nu se poate cumpăra pe căi oficiale.

Această problemă a fost semnalată de mai multe persoane în ultimele luni, iar un community manager de la Google a declarat în octombrie 2020 că vor repara această problemă în curând. Deși el recomandă dezinstalarea și instalarea din nou a aplicației, această metodă nu mai funcționează în prezent.

routines si broadcast lipsesc din google home

Cum activezi funcțiile Routines și Broadcast în Google Home?

Pentru că noi nu am reușit să rezolvăm problemă reinstalând aplicația Google Home, am continuat să investighez problema. Astfel, legându-mă de faptul că în România nu putem achiziționa pe cale oficială Google Home, primul lucru a fost schimbarea regiunii telefonului. Lucru care din păcate nu a avut nici un efect.

Pentru a rezolva această problemă, limba telefonului trebuie să fie una suportată de Google Assistant. Așadar, tot ce a trebuit să fac, a fost să schimb limba telefonului din Română în Engleză. Atât de simplu.

Cum activezi funcțiile Routines și Broadcast în Google Home

Din păcate aceasta este o soluție de compromis și nu prea avem altceva de făcut pentru a accesa aceste două funcții direct din aplicație. Un lucru foarte important de menționat aici este faptul că aceste două funcții sunt în continuare accesibile, chiar dacă nu apar în aplicația Google Home.

Folosindu-ne de Google Assistant pe telefon, tabletă sau chiar o boxă Google Home putem folosi aceste două funcții vocal. De exemplu, putem transmite un mesaj acasă (broadcast) spunându-i asistentului:

Note icon
Hey Google,
Broadcast to bedroom speaker ”mesajul vostru aici”

Același lucru este valabil și pentru crearea unor noi rutine. Poți comunica direct cu asistentul Google direct de pe telefon o nouă rutină sau modificarea unei rutine existente.

Note icon
Hey Google,
Setup a new routine

În continuare, Google Assistant îți va indica ce trebuie să faci pentru a putea creea sau modifica rutinele existente. Chiar îți va oferi mai multe informații dacă nu te descurci, deși procesul este destul de ușor. Apăsând butonul Routines ți se vor afișa toate rutinele active și inactive.

Cum să creezi o rutină în Google Home

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *