întrerupător touch
Acasa » Tutoriale » Întrerupător touch – De ce ar trebui să îți iei și tu unul

Întrerupător touch – De ce ar trebui să îți iei și tu unul

de Andrea Raduly
5 min.

Lumea este în continuă schimbare și odată cu ea și toate aparatele și dispozitivele pe care le folosim zi de zi au avut același curs, de a se îmbunăți și dezvolta permanent. Daca stăm să ne gândim, unul dintre cele mai folosite dispozitive de noi și anume telefonul, a ajuns să fie cu touch de foarte mulți ani. Pe lângă asta, există tot felul de dispozitive cu touch pe care le folosim frecvent. De aceea, de ce sa nu alegem chiar și un întrerupător touch?

Ce este un întrerupător touch?

Un întrerupător touch este un dispozitiv care se instalează în locul întrerupătoarelor obișnuite și are rolul de a acționa și controla iluminatul din casă. De ce zic că ar trebui să ai și tu unul? Ei bine, pentru că întrerupătorul touch vine cu un design simplu și elegant. Cele mai multe dintre ele sunt fabricate din sticla și împrospătează aerul fiecărei încăperi.

În funcție de modelul pe care îl alegi, poți controla una sau mai multe lumini. Astfel, scapi de ideea de a avea câte un comutator pentru fiecare bec în parte. De la un singur ecran cu touch, acționezi mai multe lumini.

Pe lângă acționarea prin touch și nu mecanică ca la întrerupătoarele obișnuite, ceea ce mai este atractiv la ele sunt luminile led. Butoanele de pornire/oprire au lumini led pentru a-ți fi mai ușor atunci când este întuneric unde să apeși. Atunci când becurile sunt stinse, luminile led au o anumită culoare iar când sunt aprinse o altă culoare. Nu e ca și cum nu ai vedea dacă becul este aprins sau nu, însă este un amănunt ce ține de detalii, iar asta îl face să fie cu atât mai atractiv.

Cel mai probabil acum te gândești la consumul ledurilor, însă nu trebuie să îți faci griji legat de consumul acestora deoarece este infim.

Datorită materialului din care sunt făcute, sunt rezistente la umezeală și zgârieturi. Mai mult de atât, pot fi igienizate mult mai ușor.

beneficii întrerupătoare touch

Beneficiile întrerupătoarelor cu touch inteligente

Există atât întrerupătoare cu touch simple pentru cei mai ”oldschool” care au nevoie doar de un simplu comutator, însă își doresc un design mai elegant și minimalist. Dar există și întrerupătoare touch inteligente care aduc cu sine numeroase beneficii. Și atunci, de ce să nu alegi unul inteligent care să îți aducă și următoarele beneficii:

Control prin aplicație

Pe lângă faptul că îți oferă o super experiență prin faptul că au ecran cu touch, întrerupătoarele inteligente au avantajul că pot fi controlate prin aplicație, direct de pe telefon sau tabletă. Adeseori ele vin cu o aplicație de pe care poți să controlezi luminile oricând și oriunde. De acolo, daca vrei sa controlezi mai multe dispozitive de pe o singură aplicație, poți integra întrerupătorul într-un ecosistem dorit se tine.

control prin aplicație întrerupătoare touch

Compatibilitate cu mai multe ecosisteme

Atunci când alegi un întrerupător inteligent este bine să verifici compatibilitatea cu ecosistemul în care vrei să îl integrezi. Asta îți va aduce posibilitatea de control de pe o singură aplicație a mai multor dispozitive și cel mai tare, controlul vocal. ”Ok Google, turn on the bedroom light”. Ay yay yay! Gesturi mici dar care fac diferența.

Crearea de diverse scene

Un alt avantaj este crearea de diverse scene care au rolul de a îți face viața mai ușoară zi de zi. Tot ce trebuie să faci este să integrezi întrerupătorul într-un ecosistem preferat de tine. Fie că este vorba de Google Home, Amazon Alexa, Homekit vei vedea că poți crea diverse automatizări. Important este ca întrerupătorul touch și restul dispozitivelor să fie compatibile cu ecosistemul ales. Poți face o automatizarea de tipul: senzor de mișcare care atunci când detectează mișcare să acționeze întrerupătorul. La rândul lui, întrerupătorul acționează lumina în camera dorită.

Controlul becurilor inteligente și normale

Un alt avantaj este faptul că poți controla atât becuri smart cât și becuri normale. Este chiar tare lucrul asta pentru că nu te condiționează cu ceva anume. Fie că îți dorești un bec smart pentru jocurile și multitudinea de culori sau pur și simplu becurile normale nu te deranjează deloc, vei putea să le controlezi pe amândouă.

Costuri mai scăzute

Costurile mai scăzute ale întrerupătoarelor inteligente cu touch sunt un alt beneficiu de luat în considerare. Prin faptul că unele dintre ele au senzori integrați sau poți face tu scenarii legate de anumite senzori, influențează la finalul lunii costul facturii electrice. Motivul este legat de faptul că există un control mai dedicat acționării luminilor.

Un alt lucru care mai poate genera costuri scăzute este faptul că dacă ai uitat vreo lumină aprinsă, intri pe aplicație și de la distanță poți controla luminile din casă.

Multe dintre întrerupătoare inteligente pentru a fi instalate au nevoie de nul. Acest lucru este considerat un dezavantaj pentru că face instalarea mai dificilă. Din acest motiv ai nevoie de un electrician care să știe ce să facă. Nu este recomandat sa faci asta de unul singur. Asta doar dacă nu se află un electrician printre noi. Cu toate astea, la o căutare mai atenta pe internet, vei găsi și întrerupătoare touch care nu au nevoie de nul.

În concluzie, sunt convinsă că te-am convins de ce ar trebui să ai și tu un întrerupător touch. Fie că îți dorești unul simplu pentru design-ul elegant și minimalist sau vrei unul inteligent vei avea doar avantaje de care să te bucuri.

Citește și: Ce sunt întrerupătoarele inteligente?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *