top comenzi Google Assistant
Acasa » Ghiduri » Top 10 comenzi Google Assistant

Top 10 comenzi Google Assistant

de Andrea Raduly
6 min.

Google Assistant este asistentul virtual creat și dezvoltat de cei de la Google. Google Assistant este o inteligență artificială care vă poate ajuta în o serie de task-uri, începând cu răspunderea la diverse întrebări, până la controlarea casei smart.

Pentru mulți dintre voi, Google Assistant nu mai este o surpriză, mai ales că se regăsește pe multe telefoane, boxe inteligente, căști sau ceasuri inteligente. Google Assistant de când a fost lansat din 2016, a fost dezvoltat încontinuu și mereu i s-au adus îmbunătățiri.

Precum oamenii se schimbă, la fel se întâmplă și cu Google Assistant. De aceea, în prezentul articol vrem să vă prezentăm top 10 comenzi Google Assistant care să vă facă viața mai ușoară.

Redarea muzicii prin Google Assistant

1. Redă muzică

Una dintre cele mai folosite comenzi este fix aceasta de a reda muzica dorită. Fie că organizați o întâlnire cu prietenii, fie că faceți curățenie și aveți nevoie de mai multă energie, Google Assistant vă poate ajuta. Trebuie doar să îi spuneți ”OK Google, play music” sau ”OK Google, play Ozone-Dragostea din tei”, dacă vreți o melodie specifică.

Înainte de a începe, aveți nevoie de aplicația Google Assistant instalată. Pe telefoanele cu Android, aceasta vine deja instalată, iar pe cele cu iOS, se poate descărca oricând gratuit. De asemenea, veți mai avea nevoie de o boxă inteligentă sau de un display inteligent care să aibă Google Assistant integrat.

2. Găsirea telefonului

Găsirea telefonului cu ajutorul lui Google Assistant poate fi o altă comandă la îndemână. Cred că cel puțin o dată pe zi ni se întâmplă să nu știm unde ne-am lăsat telefonul. Considerând dependența pe care o avem față de telefoane, pierderea lui este un sentiment neplăcut. Poate că a cazut după pat sau pur si simplu nu vă amintiți unde l-ați lăsat.

Dacă aveți o boxă inteligentă cu Google Assistant tot ce trebuie să faceți este să îi cereți asistentului să vă găsească telefonul și acesta va efectua un apel.

Atât boxa inteligentă cât și telefonul pierdut trebuie să fie logate la același cont de Google și să aibă ”Fiind my device” activat.

verifică vremea cu Google Assistant

3. Verifică vremea

Dacă dețineți o boxă inteligentă Google Home și v-ați și obișnuit cu ea, cu siguranță că i-a luat locul lui Busu demult. Uneori nu este de ajuns doar să ne uităm pe geam pentru a întelege exact cum este vremea. Și de data aceasta, Google Asssistant ne sare în ajutor. Cu o simplă comandă „Ok Google, how is the weather”, aflăm exact ce ne interesează. Mai mult de atât, putem întreba cum este vremea și în zilele următoare. Acest lucru îl face să fie foarte flexibil.

4. Setează memento-uri

Cu o viață atât de agitată, de multe ori avem nevoie să ne mai aducă aminte cineva când trebuie să mai facem una sau alta. Google Assistant își face treaba și de data asta, nu degeaba i se spune asistentul tău virtual. Având în vedere că Google Assistant are acces la aplicațiile dumneavoastră, eficiența lui este cu atât mai mare.

În cazul acesta, având acces la aplicații precum Keep sau Calendar, vă poate ajuta să setați diverse remindere. Trebuie doar să îi spuneți ”OK Google, set a reminder for….”

cum setezi memento-uri google assistant

5. Controlează și automatizează casa

Dacă vă doriți o casă inteligentă sau sunteți in transformarea casei într-una automatizată, această comandă este una dintre cele mai folositoare. Google Assistant vă poate ajuta în tot felul de comenzi pentru controlul casei. De la pornirea sau stingerea becurilor, setarea unui temperaturi ambientale, pornirea televizorului, pornirea aerului condiționat până la verificarea cine se află în fața ușii.

Faptul că puteți controla vocal toate aceste comenzi, o face să fie cu atât mai confortabilă utilizarea lui Google Assistant.

6. Setează alarme

Setarea alarmelor de trezire este o altă comandă preferată de mine. De multe ori mi s-a întâmplat să aproape să adorm atunci când vizionam un film. Dacă a doua zi, aveam o oră de trezire, era cu atât mai neplăcut să ma ridic si să setez alarma telefonului pentru că mi s-ar fi dus tot somnul. Așa că, și în cazul acesta apelez la Google Assistant și îi cer să imi seteze o alarmă la o oră stabilită.

Trebuie doar să îi spun ”Ok Google, wake me up at 7 am” și acesta va seta alarma pentru mine.

Dacă vreți ca dimineața să fie mai plăcută, îi puteți cere să vă trezească chiar și cu piesa dumneavoastră preferată.

7. Traduce între diverse limbi

Să presupunem că aveți nevoie să construiți un eseu in limba franceză dar cu toate astea nu mai știți cum se spune la un anumit cuvânt. Google Assistant vă este de folos și de data aceasta. ”OK Google, how do you say bread in french”, spre exemplu.

O asemenea comandă mai poate fi extrem de utilă atunci când sunteți în vacanță. Putem presupune că sunteți într-o altă țară și ați întâmpinat probleme cu cererea unui bilet la metrou. Google Assistant vă poate ajuta să traduceți exact ceea ce aveți nevoie pentru a ieși din impas. În această categorie putem adăuga și modul de interpretare, care poate traduce în timp real o conversație.

8. Deschide aplicațiile prin comenzi vocale

Această comandă poate fi foarte folositoare mai ales dacă aveți mâinile ocupate sau spre exemplu sunteți pe fugă. Eu spre exemplu, o folosesc foarte des atunci când sunt în grabă și am nevoie să îmi chem un taxi. Cât timp îmi iau geaca pe mine și mă pregătesc de plecare, îi cer asistentului meu să îmi deschidă aplicația de taxi.

9. Atribuie memento-uri

Dacă puțin mai sus am vorbit despre setarea memento-urilor personale, de data aceasta vorbim despre atribuirea memento-urilor unor altor persoane din familie. Asta înseamnă că puteți să lăsați diverse mesaje prin care să le amintiți celor dragi ce anume să facă: să cumpere pâine, să ducă gunoiul, să aerisească casa etc.

cum atribui memento-uri Google Assistant

10. Recomandă restaurante sau magazine

Să presupunem că sunteți iar în vacanță și vreți să mergeți să mâncați. Nu v-ați făcut temele de acasă, așa că nu cunoașteți o locație bună. ”Ok Google, show me some good restaurants in Brașov”, este comanda de care aveți nevoie și Google Assistant vine cu o serie de recomandări.

Toate aceste comenzi sunt diferite în funcție de locația în care sunteți și evident de ce aveți nevoie.

Citeste mai multe despre Google Assistant.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *