cele mai bune benzi led
Acasa » Ghiduri » Cea mai bună bandă led pe care trebuie să o cumperi

Cea mai bună bandă led pe care trebuie să o cumperi

de Andrea Raduly
5 min.

Cea mai bună bandă led îți oferă o gamă variată de culori, diverse opțiuni de iluminat, intensitate luminoasă puternică care poate fi dimabilă, dar și control facil al acesteia.

Benzile led sunt niște dispozitive de iluminat care deși sunt atât de simple au un efect extraordinar. Au un efect pozitiv asupra ambientului din casa ta cât și asupra stării tale de spirit.

Scopul benzilor led este de a crea un efect plăcut, de a lumina anumite zone mai întunecate sau de a pune în valoare anumite zone din casă.

Citește și: Banda led smart – Ce este și la ce te ajută

Cum alegi cea mai bună bandă led

Înainte de a achiziționa o bandă led, îți recomand să ai în vedere câțiva factori care să îți mulțumească așteptările.

Tipul de lumină

La o căutare pe internet, vei observa că benzile led oferă patru tipuri de lumină: o singură culoare, lumină albă, lumină colorată sau ambele.

Dacă nu știi ce să alegi, să știi că este foarte important locul unde o vei monta. În locuri precum baia sau bucătăria consider că este mai bine să alegi o lumină albă. Sau, spre exemplu, unde ai nevoie de cât mai multă atenție și concentare.

Pe când dacă este vorba despre dormitoare sau camere de zi, aș merge totuși pe o bandă led colorată.

Benzile cu o singură culoare nu prea le văd rostul, doar dacă spre exemplu, ai un perete colorat și vrei să accentuezi acel perete în aceeași culoare.

Dacă totuși este nehotărât, din punctul meu de vedere vei fi mult mai mulțumit de o bandă led atât cu lumină albă cât și colorată. Cele mai bune benzi led le pot fi reglate intensitatea luminoasă în funcție de cum simți tu nevoia. Cu toate astea dacă simți nevoia o culoare anume pentru a te relaxa, poți alege din milioane de culoare.

Din acest motiv, pe acestea cu lumină combinată le consider cele mai potrivite pentru casa ta.

idei bandă led

Locul amplasării

Așa cum am menționat anterior, locul amplasării benzii led este foarte important deoarece va decide tipul de lumină de care ai tu nevoie.

Pe lângă asta, îți recomand să măsori locul în care vei pune banda. Benzile le găsești în mai multe dimensiuni și nu cred că vrei să fie cu 5cm mai mică și să strice absolut tot efectul scontat.

Este bine de menționat că există benzi care pot fi tăiate sau care sunt extensibile. Acest lucru le face să fie versatile și să se potrivească oricărui spațiu.

Conectivitate

Conectivitatea se referă la modul în care tu poți să te conectezi și să controlezi banda led. În primul rând există benzi led care sunt non smart și se conectează doar printr-o simplă telecomandă. Dar totuși de ce să alegi o bandă led simplă, când te poți bucura de atâtea beneficii de pe urma celor smart.

Este vorba despre control de la distanță, control de pe telefon, crearea diverselor automatizări sau chiar programări.

Când vine vorba despre benzile led smart există conectivitate prin Bluetooth, Wi-Fi, sau Zigbee.

Conectivitate prin Bluetooth

La conectivitatea prin Bluetooth se realizează o conexiune între banda led și telefonul tău. Avantajul acesteia este că nu ai nevoie de conexiune la internet. Cu toate astea, banda se poate controla doar în zona ariei de acoperire, deci nu o vei putea controla de la distanță.

Conectivitate prin Wi-Fi

Conectivitatea prin Wi-Fi se realizează între band led și routerul tău. Acest tip de conexiune necesită internet și este printre cele mai folosite. Avantajul derivă din faptul că poți controla luminile oricând, de oriunde. În plus de asta, conexiunea prin Wi-Fi este mult mai rapidă decât cea prin Bluetooth.

Integrând banda led într-un ecosistem vei putea face și tot felul de automatizări. Un exemplu de automatizare care mie îmi place foarte mult, este ca în momentul în care treci pe lângă un senzor de mișcare, să se aprindă banda led montată de-a lungul unui hol lung.

Conectivitate prin Zigbee

Conectivitatea prin Zigbee este una stabilă, de încredere și mai rapidă decât celelalte două. Totuși, se impune instalarea unui hub și evident a unui cost suplimentar. Așa sunt și benzile de la Philips Hue care folosesc protocolul Bluetooth dar și Zigbee. Banda funcționează foarte bine și fără hub, dar pentru a activa întreaga suită a caracteristicilor vei avea nevoie și de achiziția hub-ului.

Dacă dorești să îți dezvolți ecosistemul Philips Hue, prin crearea unui sistem de iluminat inteligent, atunci merită și achiziția suplimentară a hub-ului.

Integrare smart home

Integrarea smart home este și ea foarte importantă dacă îți dorești o casă automatizată. Multe dintre benzile led funcționează cu Google Assistant, Alexa sau Siri. Dacă totuși ești la început de drum și nu știi exact pe ce ecosistem inteligent să te orientezi, ai putea alege o bandă care să le suporte pe toate.

Citește și: Review bandă led smart Wiz Connected


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *