Bec LED Smart HAMA 176547
Acasa » Recenzii » Becuri inteligente » Bec LED Smart HAMA 176547 – Review

Bec LED Smart HAMA 176547 – Review

de Andrei Russo
6 min.

Acum ceva vreme am făcut câteva modificări în dormitor și am atârnat o lampă pendul pentru a lumina puțin biroul seara. Aceasta a funcționat o perioadă cu un bec led simplu, însă astăzi, profitând de o ofertă am achiziționat un Bec LED Smart HAMA 176547.

Sincer, aveam în gând să cumpăr încă un bec inteligent Xiaomi Yeelight, însă în același timp eram curios ce poate oferi concurența. Am plecat din start de la premisa că nu voi avea nevoie de cine știe ce funcționalități și va fi greu să fiu dezamăgit.

Bec LED Smart HAMA 176547
Bec LED Smart HAMA 176547

Bec LED economic cu iluminare RGB și posibilitatea integrării și controlării prin Google Assistant sau Amazon Alexa.

Instalare și configurare Bec LED Smart HAMA 176547

Manualul becului este destul de sărăcăcios în informații, însă nici nu este mare lucru să instalezi un bec inteligent. Înainte de a mă apuca de treabă am instalat aplicația Hama Smart Solution din Play Store (este disponibilă și pe iOS în App Store). Fiind utilizator nou, mi-am creat și un cont (obligatoriu) pentru a putea folosi dispozitivele inteligente Hama. Apoi am urmat pur și simplu instrucțiunile din manual.

Primul pas a fost să instalez becul în lampa mea pendulară. Teoretic, la conectarea becului, acesta trebuie să se aprindă/stingă intermitent. Al meu nu a făcut asta, așa că am procedat la resetarea becului.
Resetarea becului LED Smart HAMA 176547 se face aprinzând și stingând becul de 3 ori într-un interval de 5 secunde, apoi el va începe să lumineze intermitent.

Am deschis aplicația Hama Smart Solution și am apăsat pe butonul plus din colțul dreapta sus. Mi-a plăcut la această aplicație faptul că ai multiple posibilități de conectare a dispozitivelor.
Inițial nici nu am observat faptul că am mai multe metode prin care pot conecta becul (deh, entuziasm), însă apoi am văzut ca în aplicație există opțiunea Auto Scan sau chiar opțiunea de a scana produsul.

instalare bec smart hama pas alternativ

Pașii pe care i-am urmat:

 1. Am selectat tipul dispozitivului Bulbs
  instalare bec smart hama pas 1
 2. Am introdus datele de conectare la rețeaua Wi-Fi
  instalare bec smart hama pas 2
 3. Am confirmat că becul se află în modul împerechere
 4. Am așteptat aproximativ jumătate de minut până aplicația a găsit becul și l-a configurat

Becul a apărut în aplicație, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să redenumesc becul în ”Desk Light” pentru a-l putea controla vocal cu ajutorul Google Home.

Setări și opțiuni

Nu aș putea spune că sunt neapărat nemulțumit de aplicația Hama Smart Solution, ba chiar din contră. Aplicația este rapidă, simplu de utilizat și chiar stupid proof.

Prima pagină a aplicației după configurare este lista dispozitivelor conectate și configurate. De aici puteți vedea și acționa rapid acest bec led smart HAMA 176547.

Dând click pe numele becului se deschide pagina dedicată unde putem vedea dacă becul este aprins sau stins. Aceasta este pagina de control a becului, de aici se fac majoritatea setărilor.

Dând click pe iconița cu bec de pe mijlocul ecranului, comutăm becul aprins/stins. În partea de jos a ecranului avem setările disponibile pentru acest bec:

 • White Mode – este modul clasic al becului, emițând o lumină albă caldă
 • Colour Mode – de aici se poate alege culoarea luminii emise de bec cât și intensitatea și luminozitatea
 • Scene Mode – câteva scene prestabilite pentru cele mai comune activități, cum ar fi: mod de noapte, mod de citit, relaxare și diferite jocuri de lumini care pot fi modificate după bunul plac
 • Schedule Mode – programează becul să se aprindă/stingă la anumite intervale de timp

Hama Smart Solution Bec configurat

Conectare Bec LED Smart HAMA 176547 la Google Home sau Amazon Alexa

De pe aceeași pagină a dispozitivului putem să îl integrăm direct în ecosistemul nostru smart. Pentru aceasta, trebuie doar să dați click pe butonul din dreapta din dreptul numelui becului.

Din această pagină de opțiuni puteți vedea informațiile detaliate despre bec, dar și acțiuni de redenumire și conectare a becului la Google Assistant sau Amazon Alexa.

Deși încă nu am încercat, sunt surprins de faptul că putem controla acest bec și prin intermediul IFTTT. Cu această opțiune putem extinde utilizarea becului cu ajutorul unor dispozitive DIY.

Raport calitate/preț

După cum spuneam la începutul acestei recenzii, nu am plecat cu prea mari așteptări de la acest bec. Deși sunt mulțumit de aplicația Hama Smart Solution și de faptul că pot controla becul prin intermediul Google Home, becul are unele probleme.

Culoarea luminii este una foarte plăcută când becul este în setarea White Mode, iar lumina emisă este suficientă pentru o cameră de birou sau un dormitor mai mic. Fiind lumină caldă, aceasta probabil poate deveni obositoare pe termen lung. Eu l-am luat pentru a lumina biroul seara și îmi este îndeajuns, de obicei ținându-l pe la 25-30% din putere.

Ceea ce m-a surprins neplăcut este Colour Mode. Practic becul își schimbă culoarea în cea selectată, însă chiar și la o luminozitate de 100% acesta emite foarte puțină lumină. Dacă ar fi să compar lumina cu cea din White Mode, probabil undeva la 2-3%. Asta ar putea fi o problemă dacă vrei să luminezi colorat o încăpere. Pe mine nu mă deranjează pentru că nu folosesc aceste moduri.

Ca preț, noi l-am prins la ofertă și am dat aproximativ 70 de lei. Consider că este un preț decent, ținând cont că nu mai ai nevoie de nici un alt dispozitiv intermediar (hub/bridge) pentru a-l controla. Totuși, fiind obișnuit cu becurile inteligente Yeelight, am fost super dezamăgit de iluminarea colorată.

Dacă ar fi să dau o notă acestui bec, în funcție de condițiile în care îl folosesc eu, cred că 8 ar fi o notă foarte corectă. Dacă aș avea nevoie de iluminarea RGB, probabil nota ar fi fost 7. Cu toate acestea, la acest preț nu există alte opțiuni mai bune.

Specificații Bec LED Smart HAMA 176547

Bec LED Smart HAMA 176547
Bec LED Smart HAMA 176547

Bec LED economic cu iluminare RGB și posibilitatea integrării și controlării prin Google Assistant sau Amazon Alexa.

SocluE27
FormăGlob
Putere10W (echivalent 60W)
alimentare 230V
Tip luminăCaldă
Flux luminos806lm
Durată de viață25.000h
CompatibilitateAndroid, iOS, Google Assistant, Amazon Alexa
RGBDa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *