Boxa inteligentă Google Home Mini
De la originalul Google Home, cei de la Google s-au gândit să dezvolte și o versiune mai mică a acesteia. Așa a apărut boxa inteligentă Google Home Mini care se încadrează cu ușurință în orice spațiu și are o serie de funcționalități utile. Dacă contează sau nu mărimea, promit să vă spun secretul în cele ce urmează.
Ce este boxa inteligentă Google Home Mini?
Boxa inteligentă Google Home Mini este versiunea mai mică a boxei inteligente Google Home. Deși are are aceleași funcții ca și boxele mai mari, vine cu un preț mai mic. La fel ca și celelalte boxe, are integrată un asistent virtual numit Google Assistant.
Google Home Mini este cea mai accesibilă boxă inteligentă cu Google Assistant integrat. Cu toate că are o dimensiune mică, din fericire recunoașterea vocală nu a suferit nicio modificare.
Citește și: Ce este Google Assistant?
Designul
Designul boxei este unul simplu și compact și are o formă rotundă cât să încapă subtil în orice loc al casei. Boxa inteligentă vine pe mai multe culori, să se potrivească design-ului fiecărei case. Negru, gri sau roz. De ce nu? Cu toții avem nevoie de puțină culoare în viața noastră. Cu un design atât de minimalist, să sperăm că nu va atrage atenția animalelor de companie.
Boxa inteligentă Google Home Mini este învelită într-un material textil și este totodată și suprafața de control a boxei. Dacă apeși în stânga sau în dreapta boxei vei declanșa volumul ei, mai tare sau mai încet. Pe când dacă apeși în mijloc, vei opri muzica, alarma sau vei anula o comandă.
Boxa are patru cercuri luminoase multicolore să îți arate atunci când îți ascultă comanda. Microfonul este destul de sensibil și te poate auzi și de la o distanță mai mare. Acum nu mai ai o scuză că nimeni nu te ascultă. Glumesc.
Cu toate astea, dacă nu dorești să dezactivezi funcția de ascultare continuă, pe spatele boxei se află un buton de oprire al microfonului.
Ce poate face boxa inteligentă Google Home Mini?
Boxa o poți folosi pentru a asculta muzică dar și pentru a te bucura de un asistent virtual de nădejde. Fie că vrei să îți spună vremea, fie că vrei să introduci o programare în calendar sau să îți furnizeze știri, Google Home Mini te poate ajuta cu toate acestea. Tot ce trebuie să faci este să îi spui ”Hey Google” sau ”Ok Google”, depinde cum preferi.
Pe lângă task-urile zilnice cu care te poate ajuta, o altă caracteristică pe care o are este controlul casei. Astfel că, prin intermediul lui Google Assistant te poate să controlezi diverse dispozitive inteligente ale casei. Includem: becuri inteligente, termostate inteligente, senzori, prize și multe altele. Partea bună este că Google Home deține o listă impresionantă de dispozitive cu care este compatibil.
Cu ajutorul Google Home Mini vei putea și o grămadă de rutine care să îți ușureze viața de zi cu zi.
La început am cumpărat boxa Google Home după care am zis că vrem să extindem capabilitățile lui Google Assistant și în alte camere. Așa am considerat că Google Home Mini este mai mult decât suficient cât să ne ajute cu acest lucru. Boxa acesta pe lângă că este cea mai mică dintre toate, este și cea mai ieftină. La o căutare pe internet o găsești la o sumă modică de aproximativ 150 de lei.
Având doua boxe inteligente ne-am putut bucura și de funcția ”Broadcast”. Funcția Broadcast presupune transmiterea unui mesaj audio pe o altă boxă. Evident că pot sa merg personal să transmit un mesaj persoanei din cealaltă cameră sau să trimit un mesaj pe telefon. Însă, din amuzament ne place să folosim această boxă pentru a trasmite diverse mesaje: ”Masa este gata”, sau ”Nu uita să îmi aduci un pahar de vin.”
Diferențe între Google Home Mini și celelalte boxe Google Home
Atunci când vine vorba de Google Assistant, fiecare îmbunățire care se va dezvolta odată cu timpul, se va aplica pe toate boxele. Din acest motiv, te poți bucura de toate funcționalitățile.
O primă diferență între Google Home mini și restul boxelor Google Home, Google Home Max, Google Nest Hub sau Nest Hub Max este clar dimensiunea acesteia. Având o dimensiune mică o poți amplasa oriunde, spre deosebire de celalalte care fiind mai mari atrag atenția.
O altă diferență majoră este calitatea sunetului care lasă de dorit. Acesta este clar un dezavantaj și dacă cumperi boxa pentru a asculta muzică atunci aceasta nu ar fi o opțiune. Sunetul pe care îl redă este ridicat însă nu are o calitate foarte bună, este fără bass și sigur nu îți va plăcea.
De asemenea, volumul pe care îl oferă plus sensibilitatea microfonului nu se ridică la înălțimea membrilor familiei mai mari. De aici poți deduce și prețul mai mic față de celelalate.
Un alt aspect pe care îl consider un dezavantaj este materialul textil cu care este îmbrăcată boxa. Materialul textil s-ar putea să nu dureze așa mult. În plus, praful care se strânge pe boxă este greu de înlăturat și în timp va căpăta un aspect neplăcut.
Citește și: Ce este Google Home?
Este utilă boxa inteligentă Google Home Mini?
Dacă îți dorești o boxă inteligentă pentru a asculta muzică, boxa inteligentă Google Home Mini nu este tocmai alegerea ta. Prețul scăzut și capabilitățile numeroase ale lui Google Assistant sunt de luat în considerare dacă te gândești să îți iei o boxă inteligentă. Dacă încă nu știi dacă ai nevoie de așa ceva dar cu toate astea îți dorești să o încerci, boxa inteligentă Google Home Mini poate fi o primă achiziție spre testare.
Pe de altă parte, dacă deja deții o boxă inteligentă Google Home și vrei să îi extinzi capabilitățile și în altă cameră, consider că boxa Google Home Mini este suficientă. O poți amplasa oriunde, atâta timp cât este băgată în priză.
Cu ajutorul Google Home Mini vei putea și o grămadă de rutine care să îți ușureze viața de zi cu zi.