ce poate să facă Google Home Mini
Acasa » Ghiduri » Ce poate să facă Google Home Mini?

Ce poate să facă Google Home Mini?

de Andrea Raduly
6 min.

Ce poate să facă Google Home Mini este cel mai probabil prima întrebare pe care o pui dacă te gândești să îți cumperi această boxă inteligentă. Dacă se potrivește nevoilor tale și face tot ceea ce te-ai gândit, vei afla în cele ce urmează. Oricum ar fi, îți garantez că multe dintre lucrurile pe care poate să le facă sunt foarte folositoare și chiar îți pot ușura viața.

Ce este boxa inteligentă Google Home Mini?

Boxa inteligentă Google Home Mini este versiunea mai mică a boxei inteligente Google Home. Cu toate că are un preț mai mic față de boxele mai mari, când vine vorba de funcțiile pe care le are, acestea sunt la fel. Toate aceste funcții sunt legate de asistentul virtual Google Assistant. Orice îmbunățățire adusă asistentului, este adusă implicit pe toate boxele.

Google Home Mini este cea mai accesibilă boxă inteligentă cu Google Assistant integrat. Cu toate că are o dimensiune mică, din fericire recunoașterea vocală nu a suferit nicio modificare. Ce poate să facă Google Home Mini și cum te poate ajuta zi de zi, vom povesti în rândurile următoare.

cum te ajută Google Home Mini

Ce poate să facă Google Home Mini?

Google Home Mini îndeplinește o serie de funcționalități utile. De la a-ți spune știri, la a-ți spune glume până la a te ajuta să îți controlezi și automatizezi casa. Uite 7 lucruri pe care Google Home Mini poate să le facă:

Îți răspunde la întrebări

Google Home Mini poate să îți răspundă la întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc pe internet. Poate că tocmai te afli într-o dezbatere pe un anumit subiect cu prietena ta și vă contraziceți pe o anumită informație. Google Home Mini poate fi mediatorul contrazicerii voastre și să vă răspundă la nelămurire. Acum clar, nu mai poate spune prietena ta că are mereu dreptate.

Google Home Mini
Google Home Mini

Cea mai accesibilă boxă inteligentă care te va ajuta să afli tot ce te interesează dar și să-ți controlezi casa eficient.

Îți găsește telefonul pierdut

”Hey Google, find my phone” și telefonul tău va începe să sune. Nu ești singurul căscat, stai liniștit. Fie că se pierde printre perne sau cade după pat, telefonul e de vină. Nu tu, evident. Noroc cu funcția asta de la Google. O mențiune foarte importantă aici, este că pentru a te bucura de această funcție, trebuie să ai recunoașterea vocii (Voice Match) activată.

Citește și: ”Cum să activezi Voice Match pe boxa Google Home”

Funcția Broadcast

Funcția Broadcast are rolul de a transmite un mesaj audio pe orice boxă inteligentă pe care o aveți în casă. ”Ok Google broadcast that (mesajul tau)”

Să presupunem că ești în bucătărie și vrei să le transmiți un mesaj copiilor din dormitor că masa este gata. Dar, tu știi că au un volum ca al unor demoni tocmai evocați din iad. Ce sens are să țipi că oricum nu te aude nimeni. ”Ok Google, broadcast that dinner is ready” și mesajul va fi redat pe boxa din dormitor.

Poți face acest lucru atât de la o boxă inteligentă către o altă boxă, cât și de pe telefon către boxa inteligentă.

Te ajută să controlezi casa

Ce poate să facă Google Home Mini în controlarea casei tale? Google Home Mini este un instrument foarte bun de control al casei tale. Google Home Mini este compatibil cu un număr foarte mare de dispozitive inteligente: becuri, termostate, încuietori, senzori, prize, etc. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de aplicația Google Home pe care vei integra toate dispozitivele inteligente din casă.

Astfel vei putea să controlezi temperatura, să stingi sau să aprinzi becurile, să închizi ușa de la intrare sau chiar controlezi aspiratorul robot să facă curat în casă.

Îți reamintește lucruri

Pe lângă faptul că te ajută să faci diverse programări în calendar, sau să faci tot felul de liste personale, îți reamintește lucrurile pe care le-ai setat ca memento-uri. Spre exemplu, să nu uiți să îți iei pastila la ora 9 sau să nu uiți de ziua celei mai bune prietene. Evident, lista poate continua pentru că îl poți ruga să îți amintească absolut tot ce ai nevoie.

Am trecut demult de la utilizarea foilor de hârtie pentru a face o listă de cumpărături, spre exemplu. Dacă vrei să salvezi timp, în timp ce te pregătești pentru cumpărături, Google Assistant te poate ajuta să faci rapid o listă cu tot ce ai nevoie.

Crearea de rutine

Rutinele sunt preferatele mele. Printr-o singură comandă poți acționa o serie de acțiuni dorite. De ce să pierzi timp acționând fiecare comandă în parte, când doar cu o singură comanda le-ai rezolvat pe toate. Spre exemplu, poți crea o rutină acționată prin „Good morning”. La auzul acestei comenzi, Google va știi că trebuie să aprindă lumina, să ajusteze temperatura casei, să îți transmită programul pe ziua curentă și eventual să îți spună cum este vremea.

Toate aceste acțiuni sunt customizabile. Prin intermediul aplicației Google Home poți adăuga absolut orice acțiune ai nevoie.

muzica pe Google Home Mini

Să redea muzică

Fiind o boxă inteligentă, poate să redea muzică prin conectare Bluetooth de la tine din telefon sau de pe servicii de streaming de muzică. Cu toate că poate să facă acest lucru, calitatea sunetului lasă de dorit. Dacă principalul tău scop este să asculți muzică, îți recomandăm să te îndrepți spre celelalte boxe: Google Home sau Google Home Max. Acestea au o calitate a sunetului mult mai bună.

Citește și: Cum să asculți muzică pe boxa Google Home?

După cum poți vedea, Google Home Mini deși este versiunea cea mai mică a boxei Google Home poate face niște lucruri surprinzătoare și cu adevărat utile. Prețul mic și dimensiunea mică care se încadrează în orice loc, sunt lucruri de luat în calcul dacă vă încântă ideea unei boxe inteligente.

Google Home Mini
Google Home Mini

Cea mai accesibilă boxă inteligentă care te va ajuta să afli tot ce te interesează dar și să-ți controlezi casa eficient.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *