cele mai bune becuri philips hue
Acasa » Ghiduri » Cele mai bune becuri Philips Hue

Cele mai bune becuri Philips Hue

de Andrea Raduly
6 min.

Dacă îți dorești un sistem de iluminat inteligent, becurile Philips Hue sunt o alegere potrivită. Datorită conectivității prin Bluetooth dar și prin posibilitatea de conectare wireless mi se par a fi o alegere potrivită pentru toată lumea.

Care sunt cele mai bune becuri Philips Hue dar și funcționalitățile importante pe care le au, vreau să ți le povestesc în cele ce urmează.

Cum funcționează iluminatul inteligent Philips Hue?

Becurile Philips Hue sunt o gamă de becuri inteligente, prezente în diferite forme și modele. De la un stil minimalist până la un stil vintage, ele sunt menite să se potrivească oricărui spațiu. Interior, exterior, tipul designului sau diverse forme sunt caracteristici din care poți alege.

Cu toate că au un preț mai ridicat decât restul variantelor de pe piață, platforma Philips Hue este foarte bine dezvoltată și stabilă.

Luminile pot fi foarte ușor controlate de pe telefon dar și prin comenzi vocale. Sistemul Philips Hue este compatibil cu Amazon Alexa, Google Assistant sau Siri. Așa cum am mai spus, este potrivit pentru toată lumea.

În funcție de conectare, există două posibilități. Conectare prin Bluetooth sau conectare cu ajutorului lui Hue Bridge.

conectare becuri philips hue prin bluetooth

Conectare prin Bluetooth

Conectarea prin Bluetooth se realizează doar în raza Bluetooth și se poate crea atmosferă doar într-o singură încăpere. Prin această modalitate de conectare, se pot conecta până la 10 lumini. Pentru a te asigura că becurile dorite dispun de această adiție Bluetooth, trebuie să verifici dacă există sigla aceasta pe cutie sau la specificațiile produsului.

Pentru a te putea conecta la becuri, tot ce ai nevoie este un telefon sau o tabletă. Pe aceasta vei instala aplicația Philips Hue Bluetooth, dedicată acestui tip de conectare.

Dacă vrei să testezi produsele și nu îți dorești un cost suplimentar pentru achiziția unui bridge, le poți folosi mai întai prin Bluetooth. Dacă în schimb, te răzgândești și vrei să ai parte de întreaga experiență Philips Hue, poți adăuga oricând un Hue Bridge.

hue bridge

Conectare prin Hue Bridge

Conectarea prin Hue Bridge aduce mai multe caracteristici și beneficii. Așa cum spun și cei de la Philips Hue, bridge-ul este inima întregului sistem de iluminat. El activează modalitatea de conectare prin Zigbee.

Hue bridge este de fapt un dispozitiv care are rolul de a „vorbi” cu becurile și să le spună ce sa facă. Totodată, hub-ul activează toate caracteristicile oferite de sistemul Philips Hue.

Citește și: Ce este Zigbee?

Cea mai importantă caracteristică atunci când integrezi și bridge-ul este faptul că poți controla toate luminile din întreaga casă. Mai mult de atât, ai posibilitatea de control a luminilor de la distanță, chiar și din afara casei.

Poți conecta până la 50 de lumini, spre deosebire de 10 cât sunt la Bluetooth.

Un alt beneficiu pe care îl mai aduce bridge-ul este faptul că poți face sincronizarea luminilor cu dispozitivele media.

Luminile se controlează prin intermediul aplicației Hue de unde poți face tot felul de automatizări și scenarii.

Set-up-ul este foarte simplu de făcut. Trebuie să începi prin a băga bridge-ul în priză, pe care îl conectezi la routerul tau. Instalezi becurile, descarci aplicația și de aici toate indicațiile le vei primi de pe telefon.

Citește și: Ce este un hub inteligent?

Cele mai bune becuri Philips Hue

Cele mai bune becuri Philips Hue sunt cele de la care poți bucura de întreaga experiență pe care ei promit să o ofere. Așa cum am spus, te poți folosi de aceste becuri și fără achiziția bridge-ului. Cu toate astea, recomand acest lucru doar persoanelor care nu au nevoie de prea multe funcționalități sau persoanelor care eventual vor mai întâi să testeze calitatea becurilor.

Din punctul meu de vedere cele mai bune becuri Philips Hue sunt cele care sunt conectate la bridge. De aceea, seturile de becuri recomandate de noi, au în pachet și bridge-ul aferent. Cu toate că poți să le achiziționezi și separat produsele, ele sunt mult mai avantajoase la set.

Primul set recomandat dispune atât de lumină albă cât și colorată pentru cei care au nevoie de puțină culoare în viața lor. Jocurile de culori și multitudinea acestora pot bucura absolut orice copil.

Cel de-al doilea set oferă doar ambianță albă, în foarte multe nuanțe, să le poți potrivi activității pe care o faci. Se știe că lumina influențează foarte mult starea oamenilor.

Funcționalitatea cea mai importantă la aceste becuri este că lumina se poate regla de la lumină caldă până la rece.

Primele două seturi dispun și de un variator de lumină care funcționează pe post de telecomandă. Variatorul poate fi montat pe perete, dar poate fi și detașat de pe perete să îl ai la un loc mai accesibil de tine.

Simt deja cum te gândești că nu mai vrei încă o gaură în perete. Nu este nicidecum nevoie, deoarece variatorul se lipește de perete.

Cel de-al treilea set din listă, este un pachet de bază format din două becuri cu lumină albă și Hue Bridge, la un preț mai accesibil. Odată ce vrei să îți mărești sistemul, poți oricând să adaugi în același bridge mai multe lumini. Sau chiar diverse accesorii precum: benzi led, senzori de mișcare, prize inteligente. Adăugandu-le și pe acestea vei mări posibilitățile de automatizări.

Citește și: Review becuri inteligente Philips Hue

Becurile de la Philips Hue, le avem de ceva timp în casă și pot spune ca își fac treaba foarte bine. Inițial am început și noi cu un kit de bază după care am mai tot adăugat diverse lumini.

Dezavantajul major este costul ridicat dar utilizandu-le am ajuns la concluzia că raportul calitate preț, este îndreptățit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *