Cele mai bune purificatoare de aer inteligente
Philips AC3854/50
- filtru Hepa NanoProtect
- indicator al calității aerului
- 3 moduri: automat, turbo, de noapte
Xiaomi Mi Air Pro
- senzor temperatură și umiditate
- control din aplicație
- reglare viteza de ventilație
Aleco Air P40
- funcția de ionizare
- indicator de înlocuire al filtrului
- recomandat pentru încăperi de până la 40m
”De astăzi vreau să mănânc mai sănătos” sau ”De astăzi vreau să traiesc mai sănătos”, sunt dorințe pe care le avem la un moment dat. Sigur ți-au răsunat și tie în minte cândva sau poate este ceea ce îți dorești acum. De cele mai multe ori, avem aceste convingeri la începutul anului când vrem să ne impunem anumite rezoluții.
Hai să fim sinceri și să recunoaștem că multe dintre acestea ajung să fie doar atât, niște vorbe. Comoditatea, cred că este vinovată pentru multe dintre aceste nereușite. Bat-o vina!
Este greu să faci sport, este greu să mănânci sănătos. Dar, eu îți sugerez să faci pași mici în demersul acestui lucru și să începi cu ceva care nu implică absolut deloc niciun efort. Este vorba despre purificatoarele de aer care ajută la înlăturarea polenului, sporilor de mucegai sau a diverșilor poluanți.
Rămâi cu mine și îți voi spune de ce merită, dar și care sunt cele mai bune purificatoare de aer inteligente.
De ce să alegi cel mai bun purificator de aer?
Locuirea într-o zonă cu foarte mult praf, deținerea unui animal de companie sau chiar alergiile sunt doar câteva motive pentru care e benefic să ai un purificator de aer. Dacă la asta se mai adaugă și locuirea cu un fumător, este cu atât mai mult un motiv bun să îți achiziționezi un așa aparat.
Menționez de altfel și efectele negative ale inhalării sporilor de mucegai din casă.
Motivul principal pentru care noi am ales să ne cumpărăm un purificator de aer inteligent, sunt alergiile fără număr ale prietenului meu. Gândește-te la o alergie și te asigur că o are :)))). Simptomele neplăcute ale alergiilor evident că încă sunt acolo, dar sunt mult atenuate.
Cum alegi cel mai bun purificator de aer inteligent?
Purificatorul de aer captează aerul din încăpere și îl filtrează de praf, poluanți, toxine. Oamenii în general caută purificatoare de aer pentru mucegai sau purificatoare de aer pentru alergii. Inhalarea sporilor de mucegai poate duce la dezvoltarea alergiilor dar și neplăceri precum: tuse, lăcrimare, strănut sau respirații șuierătoare.
În schimb, cei care suferă de diverse alergii se pot bucura de o îmbunătățire a calității vieții prin aceea că atenuează simptomele asociate alergiilor.
Pentru a fi pe deplin mulțumit de eficiența unui purificator de aer inteligent este bine să ai în vedere câteva lucruri.
Tipurile de filtre
Înainte să achiziționezi un purificator de aer este bine să acorzi o atenție specială tipurilor de filtre pe care le conține. Filtrele Hepa, de exemplu sunt foarte eficiente, deoarece înlătură particulele din aer cu dimensiuni de până la 0,3 microni. Acestea sunt foarte eficiente în înlăturarea prafului, părului de animale, polenului și mucegaiului.
Un alt tip de filtru este cel cu carbon care are capacitatea de eliminare a mirosurilor neplăcute. Practic, el descompune poluanții gazoși aflați în suspensie în aer.
Funcția de ionizare a unui purificator de aer este și ea întâlnită și este foarte eficientă. Prin electricitate se emit ioni negativi în atmosferă care se atașează de ionii pozitivi din atmosferă. Este vorba de praf, polen, fum din bucătărie sau de țigară și compușii organici volatili. Aceste particule întâlnindu-se, își măresc din greutate și sunt captate mai ușor de purificator. Fain, nu?
Valoarea CADR
Această valoare se măsoară în m3/h și reprezintă cantitatea de aer pe care purificatorul are capacitatea de a o filtra într-o oră. Evident, cu cât această valoare e mai mare, cu atât are o capacitate mai mare.
Mărimea spațiului
Dacă te hotărăști să cumperi și tu un purificator de aer, atunci trebuie să ai în vedere mărimea spațiului în care îl vei amplasa. Este absolut inutil să cumperi un purificator cu o valoare CADR mică pe care să îl pui să facă treabă într-o cameră mare. Vei spune că ai aruncat banii pe geam și că te-am păcălit.
Spre exemplu, un purificator de aer cu o valoare CADR de 500 m3 /h este recomandat pentru încăperi de până la 60 m2.
Dacă ai o cameră mai mică de până la 40m2, atunci vei găsi purificatoare cu o valoare CADR mai mică. O valoare CADR de până la 350m3/h este potrivită pentru locuințe mai mici.
Nivelul de zgomot
Nivelul de zgomot este de asemenea și el important și se măsoară în decibeli. Un purificator care are o capacitate mai mare de filtrare aerului va avea un nivel de zgomot mai ridicat. Cu toate astea, cele mai bune purificatoare de aer, pot fi reglate pe trepte de viteză adaptate nevoilor din casă.
Cele mai utile in acest sens sunt cele care un un mod de noapte care funcționează la o viteză mai mică și reduce nivelul de zgomot.
Componenta smart
La începutul articolului ți-am promis că îți poți îmbunătății calitatea vieții fără niciun efort. De avantajele dispozitivului cred că te-am convins, dar îți recomandăm să ai în vedere și componenta smart a unui purificator. Astfel, vei putea controla oricând dispozitivul de pe telefon.
Înainte să ajungi acasă, îl pornești și vei avea parte de un aer împrospătat.
Cele mai bune purificatoare de aer inteligente au un mod automat care își adaptează nivelul de funcționare în funcție de calitatea aerului din casă. Unele folosesc tehnologia laser de înaltă precizie și detectează cele mai mici particule poluante din aer.
La acestea mai adaugăm și funcții speciale precum: indicator al calității aerului, timer și tot felul de senzori: de înlocuire a filtrului sau chiar de umiditate și temperatură.
Citește mai multe despre avantajele unui purificator de aer inteligent.