Google Assistant în română
Acasa » Ghiduri » Google Assistant în română

Google Assistant în română

de Andrea Raduly
5 min.

Google Assistant este o inteligență artificială dezvoltată de cei de la Google. Se regăsește pe toate telefonele cu Android dar și pe diverse dispozitive inteligente. Toți cei care aveți telefoane cu Android știți deja ce este Google Assistant și poate că v-ați și folosit de abilitățile lui. Acesta vine preinstalat pe toate telefoanele cu Android, însă se poate instalata fără nicio problemă și pe cele iOS.

Dacă ai un telefon pe Android, cel mai probabil ai și încercat diversele lucruri pe care le poate face Google Assistant. Și atunci ai încercat: ”Ok Google, spune-mi un restaurant din apropiere”. Nimic…liniște. Ai mai încercat o dată că poate nu a auzit bine. Doar nu e om – ai zis în sinea ta. Iar…nimic. Apoi ai făcut apel la empatie. ”Mânca-ți-aș sufletul, spune-mi și mie un restaurant din apropiere. Nu de alta dar îmi e foame.” Tot nimic.

Fie că ai încercat de pe telefon sau de pe vreun dispozitiv inteligent, cred că ai ajuns la o concluzie. Sau pur și simplu crezi că nu i-ai dat de câpătâi și speri la o soluție. De aceea te și afli aici întrebandu-te daca există Google Assistant în română.

există google assistant în română

Există Google Assistant în română?

Arzătoarea întrebare stă și așteaptă un răspuns. Ei bine, nu îmi place mie să fiu cea care dă veștile negative, însă răspunsul este nu. Din pacate, Google Assistant nu este în prezent disponibil în limba română. De aceea, nu știe să execute comenzi și nici să converseze în limba română.

În prezent Google Assistant poate vorbi în următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, coreană, japoneză, hindi, olandeză, daneză, suedeză și norvegiană. Pe lângă asta mai suportă și diverse dialecte. Așa că dacă știi una dintre aceste limbi, vă veți descurca perfect.

Dacă îl ai setat în limba engleză spre exemplu, poți oricând să îl setezi într-o altă limbă dorită și disponibilă.

Ce poate să facă Google Assistant în română

Cu toate că asistentul nu este disponibil în limba română, poate să facă totuși câteva lucruri care îți pot fi de un real ajutor.

👄 Traduce din diverse limbi

Această caracterstică este foarte folositoare. Fie că ai nevoie la un proiect sau pur si simplu ești în vacanță și ai nevoie de o traducere rapidă, îți poate veni în ajutor. Și da, traduce și în limba română. Trebuie doar să îi spui: ”Ok Google, how do you say in french at bilet de călătorie”, sau ”Ok Google, what does it mean joy în romanian?”

Mai mult de atât există și o funcție care se cheamă Interpreter mode care traduce în timp real o conversație. ”Ok Google, be my English Interpreter”. Cât de fain poate să fie asta? Sunt sigură că nu mai sunteți atât de supărați acum.

Google Assistant - functia read it

🔉 Funcția ”Read it”

Funcția ”Read it” este o altă funcție pe care ne-o oferă Google Assistant în română. Prin această funcție, Google Assistant poate citi și reda audio, pagini web care sunt scrise în limba română. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschizi o pagină web pe care vrei să o citească și să îi spui: ”Ok Google, read it”. De aici, Google Assistant îți va reda audio, rând cu rând toată pagina web.

În eventualitatea în care vrei să faci asta iar Google Assistant îți spune că nu poate, va trebui să faci anumite setări. Intri mai întâi la setările asistentului tău virtual. De acolo vei intra în categoria ”General” iar de acolo vei permite accesul funcției ”Use screen context”. Asta înseamnă că îi vei permite asistentului tău să citească ceea ce este pe ecran atunci când îi ceri asta.

Note icon
Poți oricând să anulezi această funcție, tot din setările lui Google Assistant.

Această funcție ”Read it” este foarte folositoare atunci când nu ai timp să citești ceva anume dar ai vrea să afli câteva informații. Poate spre exemplu, gătești dar ți-ar plăcea să auzi pe fundal anumite informații care te interesează. Mai mult de atât, această funcție este potrivită și persoanelor care au dificultăți de citire sau poate probleme de vedere.

Pe lângă asta, utilizatorul are posibilitatea de oprire și repornire a redării audio, cât și derularea înainte și înapoi cu câteva secunde.

Acestea fiind spuse, pentru o mai bună experiență recomandăm setarea telefonului în limba engleză. Acest lucru îți va deschide accesul la mai multe funcții și te vei putea bucura mai mult de ceea ce poate oferi Google Assistant. Ca să întelegi mai bine, te invit să citești ”De ce lipsesc funcțiile Routines și Broadcast din Google Home?


Un comentariu

  1. E mare păcat că nu este și în limba română că sa ținem pasul cu tehnologia recunoaște o grămadă de limbi și Romina nu păcat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *