Review boxa inteligenta Google Home
Acasa » Recenzii » Review boxă inteligentă Google Home

Review boxă inteligentă Google Home

de Andrei Russo
7 min.

Hey Google, good morning! Ce mod minunat de a-ți începe ziua aflând cele mai importante lucruri care s-au întâmplat peste noapte, dar și ce ai de făcut astăzi. Boxa inteligentă Google Home are integrat asistentul virtual Google Assistant.

Același asistent virtual este prezent pe orice telefon cu Android. Însă cu ajutorul boxei, scapi de telefon și îi poți cere orice vocal atâta timp cât ești în apropierea acesteia.

Păreri boxă inteligentă Google Home

Încep prin a spune că boxa inteligentă Google Home este un adevărat ajutor în orice casă inteligentă. Dacă nu ți-ai ales încă un ecosistem pentru casa ta inteligentă, aceasta boxă te va ajuta cu siguranță. Asistentul virtual încorporat, Google Assistant, este un real ajutor pentru controlul casei dar și pentru divertisment.

Citește și: Ce este Google Assistant?

Iar dacă nu vrei neapărat să îți controlezi casa inteligentă cu boxa Google Home, să știi că ai posibilități de divertisment destul de avansate. Poți face destul de multe lucruri cu ea și este foarte ușor de configurat. În plus, arată foarte bine oriunde ai pune-o.

Conținut cutie boxă Google Home

La fel ca în cazul oricărui dispozitiv produs de Google, cutia este una albă, simplă și minimalistă. Înăuntrul acesteia găsești boxa inteligentă, alimentatorul și manualele de instrucțiuni.

Materialele sunt foarte calitative, iar plasticul este foarte fin. Boxa este construită dintr-un plastic alb în secțiunea de sus, iar partea de jos, unde se află și difuzorul, este acoperită cu un material textil gri.

Din păcate această variantă a boxei nu vine în mai multe variante de culoare. Însă aspectul este foarte elegant și minimalist care se va potrivi oriunde în casă. Boxa inteligentă Google Home poate fi folosită chiar și pe noptiera din dormitor.

cutie-google-home

Calitatea sunetului boxei Google Home

Fiind o boxă mai mare, față de Amazon Echo Dot 4, calitatea sunetului este ceva mai ridicată. Atât din punct de vedere al volumului, dar și al calității sunetului te poți distra copios cu această boxă inteligentă. Bass-ul este potrivit, iar înaltele și mediile exact atât cât trebuie.

Capitolul sunet este oricum foarte discutabil. Așa că dacă ai așteptări ridicate, sau ești audiofil convins, s-ar putea să fii dezamăgit. Totuși, boxa inteligentă Google Home nu a fost construită pentru a asculta muzică.

Aș putea să o situez cu mult peste boxele Bluetooth din comerț, dar sub cele profesionale, cum ar fi JBL sau Beats. Dar pentru a asculta muzică ambientală sau chiar și o mică petrecere, cu siguranță se potrivește profilului.

Citește și: Cum să asculți muzică pe boxa Google Home?

Instalare boxă inteligentă Google Home

După ce ai despachetat boxa și ești pregătit să intri în universul caselor inteligente, tot ce trebuie să faci este să o alimentezi de la o priză. La fel ca majoritatea boxelor inteligente, nici boxa Google Home nu are un acumulator și nu este portabilă.

După alimentare, vei fi întâmpinat de asistentul virtual Google Assistant care te va ghida prin procesul de instalare. Poți oricând să schimbi vocea asistentului cu o voce de bărbat sau chiar să îi schimbi limba cu cea preferată.

Citește și: Google Assistant în limba română

Descarcă aplicația Google Home:

Descarcă de pe Google Play Descarcă de pe Apple Store

Configurare boxă Google Home pe Android sau iOS

Boxele inteligente de la Google pot fi folosite pe orice telefon sau tabletă. Procesul de configurare în aplicație a boxei este identic fie că vorbim despre iPhone sau un telefon Android. Mai mult, dacă ai un Chromebook, poți instala aplicația Google Home direct in Google Play.

Configurare boxă inteligentă Google Home pe telefon sau tabletă

După ce ai descărcat și instalat aplicația Google Home de mai sus, asigură-te că ai un cont Google activ. Poate fi orice fel de cont, chiar și de Gmail, fiind în ecosistemul Google. Conectează boxa inteligentă la electricitate și așteaptă să te salute. Durează aproximativ 45-60 secunde până boxa pornește și este gata de împerechere.

Primul pas este să deschizi aplicația Google Home de pe telefon și să apeși pe butonul plus din colțul stânga sus. Apoi selectează Setup a new device (setare dispozitiv nou), iar după câteva secunde de scanat boxa ar trebui să apară pe ecranul telefonului.

Configurare boxa inteligenta Google Home pe telefon

Note icon
Asigură-te că ești conectat la WiFi și ai Bluetooth-ul activat înainte de a începe acest proces. În caz contrar, Google Home te va înștiința să le activezi. O poți face direct din aplicațe.

Al doilea pas, și ultimul, este configurarea după bunul plac, în acest proces poți configura asistentul exact așa cum dorești. Procesul începe cu Voice Match, lucru pe care îl poți face și mai târziu. Am scris despre cum faci asta în articolul Cum activezi Voice Match pe boxele Google Home.

După ce treci prin toate configurările boxa va apărea în ecranul principal la aplicației Google Home. Iar din acest moment, aceasta va putea fi folosită atât vocal cât și direct din aplicație.

Setare preferinte boxa Google Home

Acum poți începe să întrebi asistentul tot ce îți dorești, să îți configurezi toate dispozitivele inteligente sau chiar să glumești cu el.

Boxa inteligentă Google Home în casa ta inteligentă

Cred că boxa inteligentă Google Home, indiferent de versiune, este perfectă pentru a începe să îți construiești un sistem inteligent în casă. Acesta poate fi punctul de plecare pentru orice casă inteligentă care este la început.

Ecosistemul Google este compatibil cu sute de dispozitive inteligente care îți pot completa și ușura viața. Am făcut câteva recenzii ale unor dispozitive inteligente compatibile cu ecosistemul Google pe care vi le recomand să le citiți:

După ce adaugi orice dispozitiv în ecosistemul Google, acesta va putea fi controlat de unde din lume. Celebrul exemplu pe care îl tot dau este legat de setarea temperaturii în casă. Ador să pornesc căldura iarna în timp ce mă îndrept spre casă, iar când ajung, temperatura să fie perfectă în casă.

Verdict

Dacă vrei să începi să îți automatizezi casa în mod inteligent, boxa inteligentă Google Home poate fi un prim pas perfect. Totuși, prețul poate fi puțin cam mare dacă nu ești sigur de ceea ce îți dorești să faci. În funcție de perioada anului, prețul acestei versiuni ale boxei începe de la 350 lei.

Boxă inteligentă Google Home
Boxă inteligentă Google Home

Lasă-te ajutat de asistentul virtual Google Assistant. Ascultă muzica preferată oriunde în casă doar spunându-i ce și unde vrei să asculți.

Din punctul meu de vedere această boxă este foarte bună, dar pentru prețul corect. Noi am dat puțin peste 400 lei pe ea și consider că acesta este prețul corect. În timp, am văzut-o chiar și la 700 lei, preț care nu se justifică. La acești bani îți poți cumpăra o boxă inteligentă Google Nest Hub. Care are exact aceleași funcționalități, dar are și un display pe care poți vedea informațiile transmise.

Boxă inteligentă Google Nest Hub
Boxă inteligentă Google Nest Hub

Asistentul Google Assistant este prezent și aici. Poți urmări clipurile tale preferate de pe YouTube sau să afișezi pozele tale preferate din vacanță.

Iar dacă nu ești sigur că te vei folosi boxa inteligentă sau nu știi dacă te va mulțumi, poți alege fratele mai mic, Google Home Mini.

Această boxă este mai mică și ceva mai slabă decât versiunile amintite mai sus. Accesul la Google Assistant este prezent și aici, dar la un preț de aproximativ 150 lei.

Boxă inteligentă Google Home Mini
Boxă inteligentă Google Home Mini

Cea mai accesibilă boxă inteligentă care te va ajuta să afli tot ce te interesează dar și să-ți controlezi casa eficient.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *