Acasa » Tutoriale » Google Home în limba română

Google Home în limba română

de Andrei Russo
3 min.

Pentru utlizatorii ecosistemului pentru case inteligente oferit de Google, aplicația Google Home este absolut esențială. Aceasta funcționează ca un centru de comandă pentru toate dispozitivele inteligente din casă. Cu toate astea, nu toată lumea știe engleză și ar fi mai comod ca interfața să fie în limba română.

Note icon
Dacă nu asta este informația de care ai nevoie, am scris și despre Google Assistant în limba română. În acest articol vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a beneficia de cât mai mult de la Google.

Cum setezi Google Home în limba română?

Atât pe Android cât și pe iOS sau ChromeOS, unde aplicația Google Home se poate instala nativ, limba aplicației este preluată din setările telefonului.

Astfel, dacă telefonul tău este în limba engleză și aplicația Google Home va fi tot în engleză. Deci pentru schimbare limbii va trebui să schimbați limba telefonului cu totul.

Totuși, există unele bug-uri de foarte mult timp în această aplicație dacă limba nu este setată în engleză. Unul dintre cele mai enervate bug-uri este lipsa Routines și Broadcast din aplicație.

Setare Google Home în limba română pe iPhone și iPad

Pe telefoanele și tabletele de la Apple avem posibilitatea de a schimba limba unei singure aplicații. Asta înseamnă că nu mai este nevoie să schimbăm limba întregului sistem de operare pentru a avea Google Home în română.

  1. Intră în Setări și navighează până găsești aplicația Google Home
  2. Dă click pe aplicație și la opțiunea Language selectează Română

Google Home în română

Note icon
Dacă nu găsești limba română în lista limbilor va trebui să o adaugi din Setări > General > Language & Region secțiunea Preferred language order.

Setare Google Home în limba română pe Android

Din păcate Android nu a fost construit cu gândul la utilizatorii bilingvi. Drept urmare, nu se poate seta din sistemul de operare o limbă diferită pentru aplicații specifice.

Tot ce rămâne de făcut pentru a avea aplicația Google Home în română este să setezi limba telefonului în limba română. Pentru telefoanele care au root și Xposed activat există o variantă de a schimba limba unei aplicații.

Procedura detaliată este disponibilă pe site-ul Gadget Hacks și este descrisă destul de specific aici. Totuși, ține cont că trebuie să ai în vedere că ai nevoie de root și Xposed instalat.

Mai multe informații despre Xposed vă recomand să citiți pe forumul XDA Developers.

Acum că ți-am spus cum să faci acest lucru, spune-ne și tu ce boxă inteligentă Google Home preferi? Să fie originalul Google Home, Google Home Mini, sau Google Home Max? Sau preferi boxele cu display precum Google Nest Hub sau Google Nest Hub Max?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *