lustră smart
Acasa » Ghiduri » Cum alegi lustra smart potrivită pentru casa ta

Cum alegi lustra smart potrivită pentru casa ta

de Andrea Raduly
6 min.

Dintr-atâtea sisteme de iluminat inteligent, trebuie să acordăm o atenție deosebită și lustrelor smart. Dacă vrei ceva să arate bine, dar și să poată fi controlat inteligent, atunci alegerea unei lustre smart este potrivită pentru casa ta.

Despre ce modele există pe piață și cum să o alegi pe cea mai bună, o să detaliez în cele ce urmează.

Ce este o lustră smart?

O lustră smart este un corp de iluminat care are un sistem de iluminat inteligent. Controlul se face asemeni oricărui bec inteligent, dintr-o aplicație de pe telefon sau tabletă. La cele mai avansate dintre ele, controlul se poate face și vocal.

Cu toate că există o serie de caracteristici și funcționalități, cred că factorul decisiv care va influența alegerea unei lustre led smart este designul acesteia. Degeaba face cele mai bune lucruri, dacă din punct de vedere estetic nu este pe placul tău sau al casei tale.

Din acest motiv, lustrele smart recomandate de noi au un design simplu și minimalist. Acestea pot fi foarte ușor încadrate în orice casă. Asta evident dacă nu esti o persoană căreia să îi placă lustrele de tip candelabru, pline de cristale. Mie nu imi plac neapărat, dar cine sunt eu sa te judec? :))

Lustrele smart sunt potrivite pentru cei care doresc să își schimbe puțin designul casei, să adauge o notă modernă locului în care trăiesc. De asemenea, sunt potrivite și persoanelor care nu își doresc prea multe bătăi de cap în ceea ce privește alegerea unui bec sau a unui întrerupător inteligent. Aceasta fiind urmată ulterior, de alegerea unui corp de iluminat, fie că vorbim despre lustră, plafonieră sau pendul.

În felul asta ai un iluminat inteligent dintr-un singur foc.

cum alegi lustra led smart

Cum alegi lustra smart potrivită pentru casa ta?

Dacă și tu îți dorești o lustră led smart, îți recomand să ai în vedere câteva lucruri înainte de a o achiziționa. Să faci un research înainte de a cumpăra ceva este chiar benefic. De aceea, vreau să îți îndrept atenția asupra câtorva lucruri la care să te uiți înainte.

Să fie pe bune inteligentă

Momentan există pe piață foarte multe lustre cu telecomandă. Dacă îți dorești un plus de confort în casa ta, sunt potrivite și acestea. În schimb, dacă vrei să te orientezi către o casă inteligentă, atunci lustra cu telecomandă nu este neapărat o variantă inteligentă.

Controlul se realizează între tine și o telecomandă îndreptată la o distanță corespunzătoare de corpul de iluminat.

O lustră smart în adevaratul sens al cuvântului o poți controla de la distanță, de pe telefon, să creezi diverse automatizări sau chiar programări.

Design

Așa cum am menționat și anterior, design-ul este foarte important. Există o sumedenie de modele: simple, minimaliste, elegante, vintage. Să se potrivească oricărei case.

Conform recomandărilor producătorului datorită aspectului pe care îl au, există lustre pentru living, lustre pentru dormitor, lustre pentru bucătărie.

Oricum, acestea sunt doar recomandări și nu ar trebui să le iei ca atare. Am vazut lustre de bucătărie care se potriveau și într-un living-room. Deci, ține de gustul fiecăruia.

Evident, aici este vorba despre un aspect de estetică care nu afectează pe nimeni. În schimb, toate recomandările și specificațiile tehnice, recomand să le iei foarte serios în considerare.

Luminozitate

Ca orice alt sistem de iluminat, luminozitatea este evident la fel de importantă. Este o caracteristică la care ar trebui să te uiți din prima. Ea se măsoară în lumeni și măsoară intensitatea luminoasă a becului.

Dacă îți dorești o lumină puternică, atunci această măsură ar trebui să fie cât mai mare.

Reglarea intensității luminoase

Consider cu tărie că această caracteristică de reglare a intensității luminoase este și ea foarte importantă. Motivul este legat de faptul că poți regla intensitatea în funcție de activitatea pe care o prestezi și care influențează foarte mult starea de spirit.

Primul lucru la care m-am gândit a fost chiar lustra de care vă vorbeam mai devreme și care era recomandată să fie amplasată deasupra meselor din bucătărie. Dacă venea din start cu o putere luminoasă foarte puternică, eu nu știu ce fel de cină romantică ai mai putea pregăti pe viitor.

Înteleg că vrei să te iubească orbește persoana de lângă tine și să aibă ochi doar pentru tine, dar nici chiar așa.

Integrare ecosistem inteligent

Dacă ai mai multe dispozitive inteligente în casă sau vrei să te orientezi înspre transformarea într-o casă inteligentă, este bine să ai în vedere alegerea unei ecosistem. Fie că vorbim de Google Home sau Amazon Alexa, este stric o chestie legată de preferințe.

De aceea, dacă ai produse compatibile Google Home, îți recomand să îți alegi o lustra smart compatibilă tot cu același ecosistem. Astfel, vei putea integra și lustra într-o singură aplicație și de acolo vei controla toate dispozitivele. Să nu mai vorbesc despre toate automatizările pe care le poți face.

cele mai bune lustre smart

Cele mai bune lustre led smart

Cele mai bune lustre led smart folosesc tehnologia led și asta le face să fie mai economice. Ele oferă o ambianță albă la care se mai poate regla temperatura de culoare și intensitatea luminii.

Cele mai bune lustre led smart sunt cele care îți oferă un control rapid, aplicație intuitivă și ușoară și diverse funcții pe care să le folosești în scopul confortului tău.

Unele lustre vin la pachet și cu o telecomandă care să te ajute mai mult în controlul ei. Dacă te întrebi de ce mai ai nevoie totuși de o telecomandă dacă oricum le poți controla de pe telefon, îți ofer două sugestii.

Unul dintre scenarii poate să fie atunci când gătești și simți nevoia de o luminozitate mai ridicată, să zicem. Ești plin de făină și mâncare și nu vrei să murdărești telefonul pe care l-ai primit la cina aia romantică, la care ai fost atent la toate detaliile și ai creat până și o luminozitate perfectă.

Așa că ai luat telecomanda, și ai făcut ajustările în doi timpi și trei mișcări.

Iar un alt scenariu se petrece în camera copilului. Vrei să îi oferi și lui confortul pe care ți-l oferi ție, dar tu ești un părinte exemplar și nu vrei să îl bagi cu botul în telefon de mic. Așa că, telecomanda este numai potrivită pentru camera lui.

Lustrele smart sunt o alegere potrivită pentru cei care își doresc o casă inteligentă și totodată fi pot un refresh al casei.

Acum sunt curioasă tu ce anume cauți atunci când alegi o lustră smart?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *