becuri inteligente compatibile cu amazon alexa
Acasa » Ghiduri » Becuri inteligente compatibile cu Amazon Alexa

Becuri inteligente compatibile cu Amazon Alexa

de Andrea Raduly
5 min.

Despre Alexa am tot vorbit în articolele anterioare și v-am spus că este un asistent foarte eficient și pe care te poți baza. De asemenea, am subliniat faptul că dacă ești în procesul de automatizare al casei, ar fi bine să îți alegi un ecosistem în interiorul căreia să fie integrate toate dispozitivele inteligente. Scopul acesteia este comunicarea mai ușoară între ele.

Dacă te afli aici, este clar că Amazon Alexa a fost ecosistemul câștigător. Pentru început, vei avea nevoie de niște becuri smart pentru a-ți crea un sistem de iluminat inteligent. De aceea, vreau să îți prezint cele mai bune becuri inteligente compatibile cu Amazon Alexa.

Ce becuri inteligente sunt compatibile cu Amazon Alexa?

Avantajul cel mai mare când vine vorba despre Alexa, este legat de compatibilitatea sa ridicată. Amazon Alexa are o compatibilitate largă cu multe dispozitive inteligente și diverse branduri. Este un lucru forte treaba asta pentru că îți poți găsi foarte ușor produse pe care să le integrezi în casa ta inteligentă.

Îmi place mult că am de unde alege și că nu este nevoie să mă restrâng doar la anumite produse. Cu toate astea, acest lucru poate fi copleșitor deoarece nu știi care ar fi cele mai potrivite produse.

Pentru a știi ce becuri sunt compatibile cu Alexa, este de ajuns să te uiți la eticheta ambalajului. ”Works with Amazon Alexa” este exact ceea ce ar trebui să îți atragă atenția.

Faptul că poți controla cu vocea luminile din casă este absolut fascinant. Mai mult de atât poți schimba culorile becului și le poți integra în diverse rutine.

funcționează cu amazon alexa

Cum alegem cel mai bun bec smart?

Așa cum am mai spus, procesul de alegere al unui bec inteligent poate să fie anevoios. Din cauza multitudinilor de caracteristici și funcții, poate să fie dificil să îl alegem pe cel mai bun. Din acest motiv, îți recomand câteva lucruri la care să fii atent atunci când alegi un bec smart.

Locația becului

Locul unde vrei să îți instalezi becul este foarte important. Dacă vrei să îl instalezi în dormitor, spre exemplu cel mai probabil vei avea nevoie de o lumină caldă care să nu fie obositoare. Dacă vorbim despre camera copiilor, atunci cu siguranță vei vrea un bec cu diverse culori. Sau chiar și pentru tine, pentru a adăuga puțină armosferă în casa ta.

În schimb, dacă vei vrea să conectezi un bec la o lampă, nu vei avea nevoie de un bec foarte puternic.

Intensitatea luminoasă

Intensitatea luminoasă este determinată strict de locația becului. Unitatea de măsură la care trebuie să te uiți pe eticheta becului se numește lumeni. Este evident că pentru o cameră mai mare vei avea nevoie de un număr mai mare de lumeni. Lumenii exprimă cantitatea de lumină pe care un corp de iluminat o oferă.

Conectivitatea

În funcție de modul de conectivitate există conexiune prin Bluetooth, prin Wi-fi, Zigbee sau Z-wave. Dacă alegi un bec cu conectare prin Wi-fi atunci vei putea controla becul de la distanță. Vei putea face asta și din afara casei atâta timp cât există internet.

Un bec cu conectare prin Bluetooth, în schimb, va putea fi controlat doar într-o arie mai restrânsă, nicidecum în afara casei. Când vorbim despre Zigbee, ne putem gândi ca la o rețea locală pentru dispozitivele smart din casă. În cazul acesta, ai nevoie și de un hub.

Smart Assistants like Amazon Alexa have the fantastic ability to allow automation of the lighting within your home. Connecting these Alexa compatible light bulbs with your smart home network will allow you to control them via your voice, phone, or tablet. You’ll also gain a host of convenient functionalities including dimming, color adjustments, setting routines, grouping, scheduling when your bulbs go on/off, creating lighting profiles, and much more.

De ce să alegi un bec inteligent?

Tehnologia LED

Cu toate că prețul unui bec inteligent este mai ridicat decât unul normal, acestea sunt mult mai eficiente și durează mai mult. Pentru că folosesc tehnologia LED, ele au o durată de viață mult mai mare. Becurile acestea nu se încălzesc, nu conțin mercur, deci sunt mai sigure pentru casa ta. Deoarece becurile led nu se încălzesc, consumul de energie este redus considerabil. În cazul becurilor incandescente, filamentul se încălzește foarte tare și căldura emanată reprezintă o pierdere.

Control de la distanță

Faptul că poți controla lumina de acasă atât din confortul patului cât și de oriunde din afara casei, este absolut fascinant. Poți face acest lucru direct de pe telefonul sau tableta ta. Dacă alegi un bec care să suporte Amazon Alexa sau Google Assistant confortul ajunge la un alt nivel. Vei putea controla chiar și vocal becurile din casa ta.

Diverse opțiuni

Un alt avantaj când vorbim despre becuri inteligente este faptul că ai diverse opțiuni de care să te bucuri. Prin intermediul aplicației, poți face tot felul de ajustări precum:

  • aprinderea sau stingerea becurilor
  • schimbare culorii becului
  • diminuarea intensității luminii
  • gruparea becurilor
  • crearea diverselor scene dorite.

Asistenții inteligenți precum Amazon Alexa au capacitatea minunată de a te ajuta în automatizarea luminilor. Utilizarea acestor becuri compatibile cu Alexa, te ajută să le controlezi prin voce, telefon sau tabletă. La acestea mai adăugăm diverse funcționalități convenabile precum: reglarea intensității luminoase, schimbarea culorilor sau crearea diverselor scene.

Dacă îți dorești în casa ta niște becuri compatibile cu Amazon Alexa, le recomandăm cu drag pe cele prezentate mai sus.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *