bec cu comandă vocală
Acasa » Tutoriale » Aprinderea și stingerea unui bec cu comandă vocală

Aprinderea și stingerea unui bec cu comandă vocală

de Andrea Raduly
4 min.

Deși pare complicat, aprinderea și stingerea unui bec smart prin voce este pe cât se poate de ușoară. Această opțiune de control a becurilor este extraordinar de confortabilă. Pentru a te bucura și tu de un astfel de confort, vreau să îți zic de ce becuri smart ai nevoie pentru a putea fi controlate prin voce. Și de asemenea, care sunt comenzile specifice.

Ce becuri poți controla vocal?

Pentru a putea controla vocal un bec este nevoie în primul rând ca becul respectiv să fie compatibil cu asistenți vocali precum: Google Assistant, Amazon Alexa sau Siri.

Pentru început va trebui să îți alegi asistentul vocal preferat. Și de aici să cauți cele mai bune becuri smart care să fie compatibile cu asistentul ales. Acest lucru îl vei găsi în specificațiile produsului sau pe cutia ambalajului cu logo-ul specific.

Există becuri precum becurile Philips care sunt compatibile cu cei trei asistenți. În schimb, cele mai multe becuri smart sunt compatibile cu Google Assistant și Amazon Alexa.

Noi spre exemplu avem într-o cameră o boxă inteligentă Google Home și în altă cameră o boxă inteligentă Echo de la Amazon Alexa. Alegând becuri care să fie compatibile cu ambii asistenți, a fost chiar de folos.

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să instalezi becul și să îl integrezi în platforma aleasă.

Fiecare asistent vocal are nevoie de un cuvânt de activare pentru a-ți putea asculta comenzile. Este vorba despre ”Ok Google” sau ”Hey Google”, ”Alexa” sau ”Hey Siri”. Toate aceste cuvinte de trezire, să spunem așa, vor fi urmate de comanda specifică de care ai tu nevoie. Spre exemplu: ”Hey Google, turn on the bedroom light.”

Dacă sunteți mai mulți membri ai familiei care folosesc spre exemplu o boxă de la Google Home, atunci va trebui să te ocupi și de recunoașterea vocii. Opțiunea se numește Voice Match. Când vei spune ”Ok Google”, să știe cu cine vorbește.

Acest lucru contează foarte mult, deoarece Google Assistant nu va furniza informații personale. În plus de asta, fiecare membru al familiei are propriile notițe, memento-uri sau playlist-uri de muzică personalizate, pe care le va furniza în funcție de cine vorbește.

Citește și: Cum să îți activezi Voice Match pe boxa Goole Home

Comenzi vocale

Note icon
”Ok Google, turn on/off the lights”
”Ok Google, turn on/off the bedroom lights” – comandă specifică în funcție de locația becului
”Ok Google, turn on/off the lights everyday at 10p.m – comandă specifică în funcție de timp

Pe lângă comenzile de mai sus, care sunt doar câteva exemple, există comenzi vocale și mai specifice de atât. Este vorba despre:

  • reducerea intensității luminii la un procent specific – dacă becul este dimabil
  • schimbarea culorii becului – dacă este color
  • aprinderea și stingerea becurilor la o oră specifică
  • aprindere și stingerea becurilor în funcție de o rutină creată de tine

Daca ai mai multe becuri inteligente prin casă, îți recomand de asemenea, să le grupezi în funcția de locația lor.

Acesta lucru te va ajuta la comenzile specifice. Spre exemplu, ”Hey Google, change the bedroom lights to Green.

Dacă vrei sa controlezi și tu luminile vocal, trebuie să te gândești și la achiziția unei boxe inteligente.

Cele mai cunoscute boxe sunt cele de la Google Home și Echo de la Amazon. Iubitorii Apple nu au fost lăsați la o parte, așa că au și ei varianta lor numita, Homepod.

Dacă totuși nu vrei să investești foarte mulți bani, pentru început, ai putea să testezi asistentul virtual chiar de pe telefon. Însă, din punctul meu de vedere o boxă inteligentă îmbunătățește cu mult, experiența unei case smart prin totalitatea funcțiilor pe care le are.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *