Acasa » Tutoriale » Sincronizarea becurilor smart cu Google Home și Alexa

Sincronizarea becurilor smart cu Google Home și Alexa

de Andrei Russo
5 min.

Prea multe becuri smart de la branduri diferite prin casă, nu? Eram sigur! Nu-ți face griji, și noi am trecut prin această aventură. Fiecare bec folosește propria aplicație pentru control, dar partea bună este că putem sincroniza becurile smart cu Google Home și Alexa foarte rapid.

Google Home este un panou de control al tuturor dispozitivelor smart din casa ta. Astfel, nu contează de la ce brand sunt becurile, prizele sau orice alt dispozitiv smart pe care îl deții. Le vei putea controla pe toate dintr-o singură aplicație.

Note icon
Știai că dacă sincronizezi dispozitivele inteligente cu Google Home și Alexa le vei putea controla vocal de oriunde din lume sau folosind o boxă smart?

Cum sincronizezi becurile inteligente cu Google Home și Alexa?

Procedura este diferită pentru fiecare producător în parte, drept urmare, nu există un ghid general despre cum să faci asta. Dar există și o parte bună aici, majoritatea procedurilor sunt foarte asemănătoare, indiferent de aplicația despre care vorbim.

Becuri smart compatibile cu Google Home și Alexa

Pentru a putea sincroniza un bec smart cu Google Home și Alexa, acesta trebuie să fie compatibil. Toți producătorii de becuri inteligente se asigură că îți transmit acest lucru foarte vizibil pe cutia becului.

De obicei acest logo arată cam ca în imaginile de mai jos. Cu mici variații în funcție de producător sau spațiul disponibil pe cutie.

Stickere care asigură funcționarea dispozitivelor smart cu Google Home și Alexa

Platforme compatibile cu Alexa și Google Home

Platformele cele mai ușor de integrat cu Google Home și Alexa sunt, evident, cele mai comune de pe piață. Cu cât este mai necunoscută platforma, cu atât va fi mai complicat să faci sincronizarea. Iar când spun complicat, mă refer că dai două-trei click-uri în plus.

Cele mai comune platforme compatibile cu ecosistemele Google Home și Alexa sunt: Tuya / SmartLife, Philips Hue, Xiaomi Home, Yeelight, Mi Home, Broadlink, WiZ Connected, etc.

În cazul Tuya / SmartLife, toate aplicațiile bazate pe această platformă sunt compatibile. Mă refer aici la cele care arată și funcționează la fel, cum ar fi: LiDL Home, Hama Smart Solutions, etc.

Cum sincronizezi un bec smart cu Google Home?

Metoda universală de a sincroniza un bec smart în Google Home este destul de ușor de setat. Poți face acest lucru direct din aplicația Google Home de pe telefonul sau tableta ta, iar pașii sunt identici pentru Android și iOS.

Intră în aplicația Google Home și apasă butonul plus din partea stângă sus, apoi Set up device și Works with Google. Aici apar toate platformele compatibile cu ecosistemul Google Home. După cum vezi, noi avem sincronizate toate dispozitivele Xiami Mi, Philips Hue, Tuya și WiZ din casă.

Sincronizare becuri smart cu Google Home

După ce dai click pe platforma dorită, de obicei vei fi întâmpinat de un ecran care îți va cere să conectezi contul platformei cu contul Google. După ce finalizezi acest proces, dispozitivele vor apărea automat în aplicația Google Home și vor putea fi controlate direct de acolo sau vocal cu ajutorul asistenților.

Ce trebuie să mai știi este că oricare din aceste platforme trebuie sincronizată o singură dată cu Google Home. Ulterior, orice alt dispozitiv inteligent ai adăuga în platformă, va deveni automat disponibil în Google Home.

De exemplu, astăzi cumperi un bec smart WiZ și îl sincronizezi cu Google Home, iar peste două săptămâni mai cumperi alte dispozitive WiZ. Toate aceste dispozitive vor apărea în Google Home după ce au fost adăugate în platforma WiZ.

Note icon
În unele aplicații vei găsi integrarea sub denumirea Google Assistant sau doar Google în loc de Google Home. Indiferent de cum au hotărât developerii aplicației să denumească integrarea, este același lucru.

Cum sincronizezi un bec smart cu Alexa?

Alexa este nițel diferită față de Google Home, dar procesul de sincronizare este la fel de ușor ca și în cazul Google Home.

După ce deschizi aplicația Alexa de pe telefonul sau tableta ta, selectează Devices din partea de jos a ecranului, iar apoi apasă butonul plus din partea dreaptă sus. Ți se va deschide un nou meniu de unde va trebui să selectezi Add Device, iar în următorul ecran vei fi întâmpinat de un formular de căutare. În acest formular vei căuta după platforma pe care vrei să o integrezi.

Sincronizare becuri smart cu Google Home

După ce ai finalizat procesul de sincronizare a contului cu Alexa, tot ce va trebui să faci este să așezi luminile în camerele setate în Alexa. Atât de simplu. 💡

Recomandări becuri smart compatibile cu Google Home și Alexa

Acum aș vrea să îți recomand câteva becuri inteligente care să îți ușureze viața. Becurile smart de mai jos au fost alese special pentru că se sincronizează foarte ușor cu ambele ecosisteme.

Prima opțiune ar fi un set de două becuri smart WiZ + telecomandă. Între noi și WiZ a fost dragoste la prima vedere, exact ca și în cazul Philips Hue. Un avantaj major ale acestor becuri este că pot fi controlate atât de pe telefon, Google Home, Alexa, dar și de pe telecomanda dedicată. Ce ar putea fi mai ușor de atât?

Set 2 becuri inteligente WiZ + telecomandă
Set 2 becuri inteligente WiZ + telecomandă

Controlează luminile inteligent cu acest set de becuri smart compatibile atât cu Google Home cât și cu Amazon Alexa.

O alternativă grozavă sunt și becurile Xiaomi Yeelight. Acestea au un ecosistem ceva mai diferit față de ce găsești pe piață, dar asta chiar nu contează. Universul Xiaomi se poate sincroniza cu Alexa și Google Home, așa cum deja ai văzut.

Xiaomi Yeelight
Xiaomi Yeelight

Culori luminoase, posibilitatea de a dima lumina și chiar programarea în funcție de activitățile tale. Toate cu un consum infim și la o calitate excepțională.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *