instalație de brad smart
Acasa » Ghiduri » De ce să alegi o instalație de brad smart?

De ce să alegi o instalație de brad smart?

de Andrea Raduly
6 min.

Ce ar fi ca anul acesta și Crăciunul să fie smart? Dacă tot suntem înconjurați de tot felul de gadgeturi smart pentru casă, care de altfel ne fac viața mai ușoară, de ce să nu ne gândim și la Crăciun?

Cum poți să îți faci Crăciunul smart? Ei bine, cu o instalație de brad smart. Da, există și da este super mișto.

Rămâi cu mine și îți spun și ție de ce să alegi o instalație de brad smart.

Beneficiile unei instalații de brad smart

Dorința și chiar nevoia de a avea o instalație de brad inteligentă, o avusesem încă din anii trecuți. Doar că, la momentul respectiv nu erau pe piață astfel de instalații care să îmi satisfacă nevoile.

Pentru mine era destul de inconfortabil să trebuiască să merg de fiecare dată dedesubtul bradului să sting, să aprind sau să schimb efectele de lumină de câte ori voiam acest lucru. Mai ales că acel controler îl punem de fiecare dată, în spatele bradului, întocmai să nu se vadă și să arate frumos. Dar cred că și tu faci la fel.
De aceea vreau sa îți arăt și ție care sunt avantajele utilizării unei astfel de instalații de luminițe de Crăciun.

Confortul

Avantajul major al unei astfel de instalații luminoase este tocmai faptul că o poți controla de pe telefon. La fel ca orice dispozitiv smart din casă. Te-ai băgat în pat și ai uitat să stingi luminițele, intri în aplicația dedicată și o poți controla de acolo.

De altfel și toate efectele luminoase, le poți schimba tot de acolo. Mai ales că fiecare instalație de brad smart vine cu propriile jocuri de lumini din care poți alege.

Dacă instalația de pom este compatibilă cu Google Assistant sau Amazon Alexa, controlul ei îl vei putea face și vocal. Deci, și mai mult confort.

Dacă deja deții câteva dispozitive smart compatibile cu unul din asistenții vocali, atunci merită să iei în considerare și acest aspect. Le vei controla pe toate dintr-o singură aplicație și vei putea crea și diverse scenarii.
În plus de asta, majoritatea sunt și programabile.

Diversitatea luminilor și animaților

Cu toții știm că la o instalație de brad normală, diversitatea luminilor este redusă. Ai de ales doar între câteva culori și niște efecte luminoase foarte frenetice și deranjante, aș spune eu.

Pe când la una inteligentă, ai posibilitatea de alegere între milioane de culori și multiple jocuri de lumini și culori.

Cele mai bune instalații de brad smart oferă acces chiar și la o galerie online, de unde poți descărca noi animații. Așa nu te vei plictisi niciodată.

Inovație

Inovația este un alt beneficiu pe care îl poate oferi o astfel de instalație de lumini inteligentă. Spre exemplu, instalația de brad Twinkly oferă o posibilitate de personalizare a luminilor inedită.

Este vorba despre cartografierea luminițelor din brad și apoi personalizarea lor după bunul plac. Tot ce ai de făcut este să îndrepți camera telefonului către brad și aplicația dedicată va scana toate luminile instalației de pom smart. Aplicația va crea aranjamentul luminilor exact așa cum sunt ele așezate și prin intermediul telefonului vei putea să configurezi modurile de iluminare.

Pe lângă toate beneficiile enumerate, aceste tipuri de instalații oferă o estetică deosebită, creând decoruri greu de neinvidiat.

Magia Crăciunului este percepută diferit de fiecare dintre noi, însă dacă îți dorești o casă amenajată de tipul “Winter Wonderland”, genul acesta de dispozitive pot fi de mare efect.
Un alt exemplu de inovație când vine vorba de aceste gadgeturi, este că pe unele din ele poți sincroniza luminile în funcție de ritmul muzicii din încăpere.

Cum alegi cea mai bună instalație de brad smart?

Modul de conectivitate

Instalațiile de brad smart au de regulă doua modalități de conectare. Prin Bluetooth și prin Wi-Fi. Cu toate că cele prin Bluetooth sunt mai ieftine, vei avea câteva limitări. Conectarea se face prin activarea Bluetooth-unui de pe telefonul tău care se va conecta la instalație. Limitarea constă în faptul că vei fi constrâns la o arie de acoperire și în faptul că nu vei putea controla instalația din afara casei.

Pe când la cele prin Wi-Fi, vei putea face oricând acest lucru, din afara casei. Acestea se conectează la internet prin intermediul routerului Wi-Fi și viteza de răspuns este mai mare.

Dimensiunea instalației de brad

Fie că vorbim despre instalații de pom smart sau non-smart, criteriul acesta este esențial pentru a ajunge la un rezultat satisfăcător. Nu vei avea nevoie de o instalație foarte lungă pentru un brad mic, precum nici o instalație mică la un brad mare.

Ca să îți faci o idee, o să iau în considerare o înălțime medie a unui brad de 2 m. Pentru un rezultat satisfăcător, vei avea nevoie de 300-400 de LED-uri.

De asemenea, trebuie să iei în calcul și densitatea bradului. Dacă ai un brad mai bogat, cu foarte multe crengi, este bine să optezi pentru o instalație mai lungă. Astfel, vei avea certitudinea că vei avea un brad ca în povești.

Compatibilitate asistenți vocali

Pe piață sunt multe instalații care pot fi controlate de pe telecomandă sau din aplicație, și poți spune că este un mare convenient. Cu toate astea, te poți orienta și către instalațiile care au aceasta compatibilitate cu asistenții vocali precum: Google Assistant, Amazon Alexa sau Siri. Mai ales dacă deții deja o boxă inteligentă sau diverse dispozitive inteligente.
Vei putea controla instalația de pom chiar și vocal și o vei putea integra în ecosistemul smart home, aducând diverse avantaje precum crearea de rutine sau scenarii.

Alternativele instalației de brad inteligente

Dacă nu dispui de un buget ridicat pentru acest Crăciun dar totuși îți dorești astfel de beneficii, te poți orienta către o priză inteligentă. Acestea sunt niște comutatoare care permit pornirea și oprirea curentului electric prin intermediul aplicației de pe telefon.
Spre deosebire de instalațiile de brad smart, acestea sunt mai accesibile ca preț și pot fi folosite și pentru alte idei de utilizare a prizelor inteligente.

Beneficiile acestora includ: control facil de pe telefon sau vocal, programare, timer. Important de menționat este că nu te vei putea juca cu scenariile de lumini sau personalizarea acestora precum o poți face la cele mai bune instalații de brad smart.

Dacă te-am făcut curios, iată câteva variante de instalații de brad smart care să îți înfrumusețeze Crăciunul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *