gadgeturi smart pentru casa
Acasa » Ghiduri » Top 7 gadgeturi smart pentru casă

Top 7 gadgeturi smart pentru casă

de Andrea Raduly
7 min.

Mărirea confortului și simplificarea activităților de zi cu zi, sunt doar câteva beneficii pe care ți le pot oferi anumite gadgeturi smart pentru casă.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, mulți dintre noi ne îndreptăm chiar și parțial către o casă inteligentă. Nu este necesar să ai o casă automatizată de tipul SF-ului ca să te bucuri de particularitățile unui gadget pentru casa smart.

Fie că vorbim despre becuri, prize, termostate, boxe inteligente, toate au menirea să îți îmbunătățească calitatea vieții.

De aceea, vreau să îți prezint un top al gadgeturilor pentru casă care să nu îți lipsească.

Gadgeturi pentru casa smart

Un gadget inteligent pentru casă este un dispozitiv care este controlat foarte ușor, chiar din confortul patului tău. Controlul lui se face direct de pe telefon, din aplicația dedicată sau chiar și vocal.

Așa cum am spus și mai sus, rolul lor este de a-ți ușura viața. Pe lângă partea practică a lor, mai putem adăuga și avantajul estetic și de modernizare al casei. Aici pot include tot felul de becuri inteligente, benzi led smart sau chiar panouri inteligente de luminare. Prin multitudinea de culori cât și diversele scenarii de lumină au scopul de a schimba atmosfera oricărei case.

Când ne gândim la case inteligente, nu ne gândim doar la frumos, ne gândim și la siguranță sau economisirea energiei și a banilor.

Avantajul economisirii energiei și banilor este dat tocmai de faptul că ai control absolut al tuturor dispozitivelor din casă. Așa vei fi sigur că nu ai uitat vreo lumină aprinsă, sau dacă ai facut-o, o poți închide de pe telefon.

Un alt motiv este legat de faptul că majoritatea becurilor smart sunt becuri led care consumă foarte puțin și au o durată de viață mult mai mare.

Citește și: Ce este o casă inteligentă?

becuri smart

Becuri smart

Becurile smart sunt printre cele mai căutate dispozitive smart. Accesibilitatea și multitudinea de modele existente pe piață, le face să fie foarte ușor de integrat în orice casă.

Crearea unui sistem de iluminat inteligent poate fi foarte satisfăcătoare prin prisma funcțiilor pe care le oferă, dar și a multiplelor lucruri pe care le poți face.

În funcție de modalitatea de conectare, vei găsi becuri bluetooth, becuri Wi-Fi sau becuri Zigbee și Z-Wave. Becurile Wi-Fi sunt printre cele mai căutate deoarece se conectează la internet prin intermediul routerului și astfel nu vei mai avea nevoie de un hub.

Însă, odată ce vei avea tot mai multe dispozitive prin casă, viteza de răspuns va fi puțin mai mică. Și atunci intră în joc becurile Zigbee care necesită un hub, dar sunt mai sigure și viteza de răspuns va fi mai mare.

Află care sunt cele mai bune becuri Zigbee, foarte utile în casa ta.

De asemenea, există becuri care au doua modalități de conectare, precum cele de la Philips Hue. Conectare prin Bluetooth dar și prin Zigbee, prin intermediul Hue Bridge-ului. Cele prin Bluetooth pot fi o alegere de început de testare a lor, dar dacă vrei să deschizi întreaga suită de caracteristici Hue, recomand achiziția bridge-ului.

Poți citi un review al becurilor Philips Hue, sau descoperă cele mai bune becuri Philips Hue recomandate de noi.

aspiratoare robot

Aspiratoare robot

Aspiratoarele robot sunt o invenție de care te vei îndrăgosti de la prima utilizare. De asemenea, sunt și o modalitate excelentă de menținere a curățeniei în casă.

La două click-uri distanță de pe telefon, îți face curățenie în toată casa. Cât de bine sună asta?

Aceștia se folosesc de senzori de cartografiere a casei pentru a se orienta cât mai ușor în spațiu. Pe lângă faptul că poate fi controlat de la distanță, mai pot fi și programați când să înceapă procesul de curățare. Să nu mai spun că unele aspiratoare au și funcție de spălare. Dublu confort.

Citește și: Ce este un aspirator inteligent?

Termostate inteligente

Termostatele inteligente sunt dispozitive care nu trebuie să lipsească din casa nimănui. Pe lângă controlul atât de facil prin intermediul unui smartphone, aduce și beneficii legate de eficiență, flexibilitate și chiar economisire.

Cele mai bune termostate inteligente pentru centrală au capacitatea de a-ți urmări tendințele de încălzire de-a lungul timpului. Apoi crează un program de încălzire știind dacă ești acasă sau nu.

Tot cele mai bune pot știi cât timp durează pentru ca locuința ta să ajungă la temperatura dorită. Dacă la o anumită oră din zi, îți dorești o temperatură exactă, acesta se va pregăti în prealabil să atingă acea temperatură.

boxe inteligente

Boxe inteligente

Boxele inteligente sunt dispozitive multifuncționale. Funcția principală este cea de redare a muzicii dar asta nu e tot. Vei avea la dispoziție un asistent virtual care te ajută în diverse task-uri precum: furnizarea știrilor, prognoza meteo, crearea de liste sau alarme. Pe lângă asta te ajută să controlezi și restul dispozitivelor smart din casă, și care sunt sunt compatibile.

Pe lângă calitatea audio a boxei inteligente, un factor important de alegere a boxei este preferința asistentului virtual. Ce preferi? Google Assistant, Amazon Alexa sau Siri?

Ca să îți fie mai ușoară alegerea ta, poți citi o comparație între Google Home vs. Amazon Echo Dot 4, sau află care este cea mai bună boxă inteligentă.

prize inteligente

Prize inteligente

O priză inteligentă are capacitatea de a transforma un aparat simplu în unul inteligent. Astfel că, o lampă, un ventilator sau un fierbător de apă pot fi controlate de pe telefon, prin pornirea și oprirea curentului electric la priza inteligentă.

Partea cea mai bună la aceste gadgeturi smart este că sunt printre cele mai ieftine astfel de dispozitive. Dacă spre exemplu ai o lampă de care nu vrei să te desparți, dar totuși vrei să o controlezi inteligent, o astfel de priză este o soluție chiar atractivă.

Dacă te-am făcut curios, iată și câteva idei de utilizare a prizelor inteligente.

purificatoare de aer inteligente

Purificatoare de aer inteligente

Purificatoarele de aer inteligente sunt gadgeturi pentru casă care țin de protejarea sănătății, în special. Alergiile, praful, animalele de companie sau chiar fumătorii sunt câteva motive pentru care purificatoarele smart sunt recomandate.

Cele mai bune purificatoare de aer inteligente au capacitatea de a filtra aerul de alergeni, poluanți și toxine.

hranitor automat pentru caini si pisici

Hrănitor automat pentru câini și pisici

Hrănitoarele automate sunt chiar o invenție foarte utilă pentru posesorii de animale. Oricând pleci de acasă, nu vei mai sta cu grija că animăluțul tău moare de foame.

Prin intermediul aplicației, poți seta programul de hrănire, sau poți hrăni manual oricând dorești animalul de companie. Cele mai bune dintre aceștia au și monitorizare video sau chiar comunicare bidirecțională.

Asta cu comunicarea bidirecțională mă amuză puțin. ”Miau”.

Cele mai bune hrănitoare automate pentru câini și pisici au compatibilitate și cu Google Assistant sau Amazon Alexa. Deci, le vei putea controla din aceeași aplicație de unde controlezi și restul gadgeturilor.

Iată o listă cu aceste gadgeturi pentru câini și pisici și vezi care ți se potrivește.

După cum vezi, gadgeturile pentru casă îți oferă numeroase beneficii. Activitățile de zi cu zi și lipsa timpului ne fac să ne dorim aceste ”mici ajutoare”, care după cum vezi îți ușurează viața substanțial.

Ție ce îți face cu ochiul?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *