specificatii si performante banda led cu baterii
Acasa » Ghiduri » Bandă LED cu baterii sau cum să nu mai folosești alimentarea cu energie electrică

Bandă LED cu baterii sau cum să nu mai folosești alimentarea cu energie electrică

de Andrei P
6 min.

Vrei să-ți cumperi o bandă LED cu baterii? Poate vrei să o folosești pentru a-ți amenaja dormitorul ori pentru a o poziționa în șifonier astfel încât să luminezi spațiile care nu se bucură de lumină naturală.

Modalitățile în care poți folosi o bandă LED cu baterii sunt diverse și variază în funcție de camera sau locul în care urmează să o instalezi. De la bucătărie și până la zonele de acces, acest tip de iluminare poate schimba atât designul spațiului de locuit cât și confortul propriu-zis de care te bucuri în fiecare zi.

Hai să vedem care sunt caracteristicile sau specificațiile uzuale ale unei benzi LED cu baterii și ce alte criterii să iei în considerare pentru a face o achiziție corectă, în avantajul bugetului tău.

Bandă LED cu baterii sau bandă LED clasică

Banda LED cu baterii are avantajul portabilității. Pe scurt, uiți de fire și conectori. De regulă, banda se alimentează baterii clasice, sau reîncarcabile. Acum, pentru că nu vorbim despre o sursă de energie foarte capabilă, banda ta va fi ușor condiționată în performanțe și în funcționare.

Dar, caracteristica principală care decide achiziția unei benzi LED cu baterii se referă la lipsa cablurilor și la avantajul că nu mai depinzi de o sursă de curent electric.

Desigur, aspectul consumului ar trebui eliminat din lista priorităților tale de achiziție. LED-urile nu consumă multă energie și în plus că sunt extrem de durabile. Per total, la nivel de consum, cel mai probabil vei ajunge să investești mai mult în cumpărarea bateriilor decât în plata facturilor la energie electrică.

Apropo de asta, vezi cum economisești bani la factura de curent folosint becuri LED.

Banda LED clasică e cu alimentare standard. Depinzi de un ștecher. Altfel, despre restul avantajelor și dezavantajelor discutăm imediat.

Bandă LED cu baterii și telecomandă

Prin telecomandă poți să schimbi culorile și chiar intensitatea luminii. Și, desigur, poți comanda banda LED de la distanță.

Dacă vrei să înveți mai multe despre reglarea intensității luminoase citește și alte informații despre ce este un bec dimabil.

Așadar, chiar dacă este alimentată de baterii, poți avea o bandă LED cu control prin telecomandă. Nu prin aplicație sau cu control vocal prin Google Home. Dar, o mică telecomandă o să-ți ofere o oarecare versatilitate în controlul ulterior. Ah, să nu uit, vei avea nevoie de baterii și pentru telecomandă, deci ia în calcul și investiția constantă în accesorii.

Bandă LED cu baterii și senzori de mișcare

Da, banda LED cu baterii poate fi prevăzută și cu senzori de mișcare. Ideali atunci când folosești banda în dulapuri, sertare, într-un dressing sau în zona scărilor, ușilor și a zonelor de acces.

Acum, nu te aștepta la performanțe ridicate de la banda ta LED. Senzorul în sine nu este foarte precis, sau, cel puțin, nu am găsit noi încă produsul care să funcționeze ireproșabil din acest punct de vedere.

Dar, cu siguranță nu va ridica momente de frustrare. Cel mai sigur, funcționarea uzuală va fi suficient de satisfăcătoare pentru motivele pentru care ai ales banda de la bun început. De exemplu, lumina se va aprinde când deschizi ușa dulapului sau atunci când treci prin zona scărilor.

Specificații tehnice bandă LED cu baterii și principalele dezavantaje

Benzile LED cu baterii sunt inferioare celor cu alimentare la rețeaua de curent electric. Specificațiile sunt mult mai reduse din punctul de vedere al performanțelor oferite.

De exemplu, o bandă LED cu baterii va avea lungimi reduse –  de regulă nu depășesc 1 metru și atunci când o fac, pierzi din intensitatea luminoasă.

Mai mult, o bandă LED cu baterii nu prea se poate extinde și nu oferă posibilități de control și personalizate de tip smart home. Nu, nu vei avea o aplicație pentru smartphone dedicată cum nu vei putea crea scenarii custom.

Apoi, intensitatea luminoasă este mult sub cea oferită de benzile LED smart. De exemplu, dacă o bandă LED cu baterii are o intensitate în jurul valorii de 130 Lm, o bandă LED smart cu alimentare prin energie electrică ajunge și la peste 1600 Lm – deci, o bandă LED cu baterii va oferi o lumină mai slabă cu până la de 10 ori față de corespondentul alimentat convențional.

Note icon
Banda LED cu baterii este o soluție bună dacă o folosești ca lumină ambientală de decor.

Banda LED cu baterii este, mai de grabă, ambientală și de decor. Nu o poți folosi pentru a ilumina în mod eficient un spațiu de lucru, așa cum este, de exemplu, blatul de bucătărie. În schimb își va face treaba de minune dacă vrei să obții o lumină ambientală plăcută.

Concluzii benzi LED cu baterii

Benzile led cu baterii reprezintă o soluție foarte buna atunci când nu ai posibilitatea de a o conecta la o sursă de alimentare. Cu toate astea, nu te aștepta la performanțe ridicate de la astfel de soluții de iluminat. Nici la o soluție pentru o infrastructură smart home.

Așadar, contează foarte mult ce așteptări ai. Și, desigur, ce buget ai la dispoziție – o bandă LED cu baterii va fi mai ieftină decât o bandă LED clasică. Așa cum, o bandă LED cu lumină albă rece este mai ieftină decât o bandă LED RGB sau o bandă LED smart.

Vezi la ce să te aștepți și dacă cauți să cumperi becuri smart ieftine.

Ce recomandăm noi? În primul rând, să te gândești bine la ce tip de produs ai nevoie și să înțelegi cam ce specificații tehnice trebuie să aibă produsul pentru ca tu să fii mulțumit la sfârșit.

Desigur, compară prețuri, informează-te despre branduri și performanțe. Noi suntem aici pentru tine. Scrie-ne dacă ai întrebări. Vom face tot posibilul pentru a te ajuta să cumperi banda LED de care ai nevoie, la prețul cel mai corect pentru tine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *