Cea mai bună boxă inteligentă
Google Nest Audio
- calitate audio ridicată
- comenzi vocale rapide
- Wi-Fi, Bluetooth
Amazon Echo Dot 4
- calitatea sunetului îmbunătățită
- un nou design ce se potrivește oriunde
- disponibil în mai multe culori, chiar și cu desene
HomePod Mini
- design atractiv
- împerechere stereo
- dispozitive compatibile puține
Cea mai bună boxă inteligentă poate fi exact acel gadget de care tu ai nevoie, dar încă nu știi asta. Să alegi cea mai bună boxă inteligentă poate fi intimidant. Pe piață există multe modele din care poți alege care variază în funcție de mărime, preț și foarte important asistentul digital.
Fie că ți-o faci ție cadou, sau altcuiva, de ce nu, cred că te vei bucura de ceea ce oferă. De aceea, vreau să te ajut să alegi cea mai bună boxă smart potrivită pentru tine.
Ce este o boxă inteligentă?
Cu toții avem sau am avut la un moment dat o boxă care era elementul cheie de la orice petrecere. Pentru început, știm ce face. Oferă muzică în orice moment și pentru orice gen muzical. Dar ce face o boxă inteligentă? Și cu ce este diferită de o boxă normala?
Pe scurt, ceea ce o face să fie smart este întocmai integrarea cu un asistent virtual, prezent la orice oră din zi și noapte. Fain, nu?
O boxă inteligentă este o boxă cu comandă vocală. Pur și simplu îi spui sau îi ceri ceea ce ai nevoie și ea va executa. ”Dar și gătește?” este o glumiță pe care mulți o fac. Ei bine nu, dar îți spun că lucrurile pe care le poate face sunt foarte utile și le vei afla în cele ce urmează.
Pe scurt, scopul ei este foarte complex. Acela de a-ți răspunde la întrebări, a te distra, a căuta în locul tău o informație de pe internet și nu în ultimul rând de a te ajuta în automatizarea casei tale inteligente.
Ce face o boxa inteligentă?
Redare muzică
În primul rând nu e greu să îți dai seama că poți asculta muzică. Partea bună este că nu mai este nevoie să folosim acele casete antice și poți alege din milioanele de melodii doar la un click distanță. Conectarea se face foarte simplu: prin Bluetooth, prin Cast sau prin aplicații de streaming de muzică precum: Youtube, Spotify, Apple Music.
În funcție de boxa aleasă, atunci te-ar mai interesa mai multe detalii despre cum să asculți muzică pe boxa Google Home și cum să asculți muzică pe boxa Amazon Echo.
Dar nu asta face ca o boxă smart să fie interesantă. O boxă smart are integrată în ea un asistent virtual. Partea avantajoasă la treaba asta, spre deosebire de o boxă normală este faptul că te poate ajuta în diverse task-uri. Poate fi vorba despre:
- diverse informații. Efectiv tot ce îți trece prin minte îți poți întreba asistentul și acesta îți va răspunde
- setare de remindere
- creare de notițe
- alarmă sau timer
Controlul și automatizarea casei
Partea cea mai atractivă din toate lucrurile astea este faptul că poți controla vocal dispozitivele inteligente din casa ta smart. Astfel, îi poți cere asistentului tău să îți aprindă lumina când poate tu nu ai chef să te dai jos din pat și ești leneș. Să nu îți mai spun cât de confortabil este să pornești termostatul inteligent la temperatura dorită.
Deci, pe partea de automatizare a casei poate fi un real ajutor. Pe lângă faptul că te ajută să controlezi diverse dispozitive smart: becuri, termostate, prize, aspiratoare, toate inteligente poți crea și tot felul de scenarii sau rutine. Printr-un cuvânt de activare setat de tine, va activa o suită de dispozitive menite să îți îmbunătățească confortul din casa ta.
Un alt lucru pe care îl poți face cu ajutorul unui asistent virtual est funcția de broadcast. Mie cel puțin îmi place nemaipomenit. Această funcție presupune transmiterea unui mesaj vocal către o boxă inteligentă din casă. Toți cei trei asistenți permit această funcție.
Copii tăi se joacă în camera lor și tu vrei să le transmiți un mesaj prin care să le transmiți că este gata masa. Se va înregistra un mesaj vocal care se va transmite în camera lor prin intermediul boxei.
Cum alegi cea mai bună boxă inteligentă?
Cea mai bună boxă inteligentă trebuie în primul rând să îți satisfacă nevoile tale. De aceea, trebuie să fii atent la câteva aspecte.
Design
Așa cum am specificat și mai sus, trăim în capitalism și avem norocul să avem de unde alege. De regulă dimensiunile lor sunt reduse dar cu toate astea există boxe mai mici cât și mai mari în dimensiune.
În ceea ce privește designul lor, acestea pot fi:
- cilindrice
- rectangulare
- sferice
- rotunde
Pe lângă formă ele se găsesc și în diverse culori, să se potrivească perfect în armonia casei tale.
Și ca să te și surprind, există boxe și cu ecran și care se numesc mai degrabă display-uri inteligente. Fac exact același lucru, cu diferența că poți viziona și clipuri video, sau ceea ce tu îi ceri: rețete, vremea în locația aferentă sau diverse.
Design-ul ei nu o face să fie cea mai bună, însă poate fi important pentru tine.
Asistent vocal
Cele mai bune boxe inteligente oferă acces la asistenți vocali precum: Google Assistant, Amazon Alexa sau Siri. Google Assistant îl vei găsi pe toată suita de dispozitive Google Nest, Amazon Alexa pe cele de la Amazon iar Siri pe dispozitivele Apple.
În mare parte, toți asistenții oferă aceleași lucruri. Mai degrabă factorul acesta va fi o chestiune de preferință. Fanii Apple este evident ceea ce vor alege, însă dacă ești utilizator al serviciilor Google, mai degrabă îl vei alege pe Google Assistant.
Cu toate astea, boxele Sonos One oferă acces la doi asistenți virtuali: Google Assistant sau Alexa. Așa vei putea alege pe unul dintre cei doi. Eventual îl testezi pe unul într-o cameră și pe celălalt în alta.
În plus, dacă ai deja dispozitive smart prin casă care fac parte dintr-un ecosistem, recomandarea mea este să rămăi pe aceeași platformă.
Calitate audio
Calitatea audio este un alt element important pe care trebuie să îl iei în seamă. Dacă scopul tău principal este să asculți muzică hands free, atunci este bine să fii atent la acestă caracteristică. Îți vei dori o boxă cu o calitate a sunetului cât mai bună. Evident calitatea sunetului se va reflecta și în preț.
Google Nest Audio sau Sonos One sunt printre cele care oferă cea mai bună calitate a sunetului.
În schimb dacă o vrei pentru celelalte specificații: controlul casei, diverse întrebări, memento-uri, notițe este de ajuns să găsești una la un preț mai mic.
Cele cu difuzoare mai mici sunt mai potrivite pentru o muzică de fundal sau task-urile de mai sus. Difuzoarele inteligente mai mari, vor oferi în schimb, un sunet mai puternic și mai plin de încăpere.
Preț boxă inteligentă
Prețul este un element definitoriu pentru orice achiziție. La fel ca și în cazul asta prețul unei boxe inteligente începe de la 129 lei, pentru un Google Nest Mini până chiar și la 1800 lei. Dacă vrei o boxă cu o calitate a sunetului mai bună atunci va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar.
Însă, dacă ești la început de drum și vrei să testezi un astfel de gadget poți începe cu o boxă mai precum: Google Nest Mini sau Amazon Echo Dot.
De altfel, o boxă mai mare se va potrivi mai bine într-o cameră mai mare care să aibă capacitatea de a oferi un sunet potrivit. Când ne gândim la o bucătărie sau o baie chiar, una mai ieftină este absolut suficientă.
În concluzie, o boxă inteligentă sau o boxă cu comandă vocală împreună cu asistentul virtual îți poate ușura viața zi de zi, fiind utilă în multe situații.