cele mai bune plafoniere smart
Acasa » Ghiduri » Cea mai bună plafonieră smart

Cea mai bună plafonieră smart

de Andrea Raduly
6 min.

Să alegi cea mai bună plafonieră smart pentru casa ta, îți aduce câteva beneficii de luat în seamă. Ea nu este doar o idee faină ce ține de estetica casei, ea fiind și un element de automatizare al casei.

Tehnologia ne prinde mereu din urmă și atunci de ce să nu ne bucurăm de ea? De aceea, în acest ghid vreau să îți explic avantajele acesteia față de una normală și cum să o alegi pe cea mai bună.

Ce este o plafonieră smart?

O plafonieră este un corp de iluminat care are evident scopul de a ilumina o încăpere. O plafonieră smart, în schimb, face același lucru, doar că are câteva avantaje în plus. Ea poate fi controlată foarte simplu și ușor direct de pe telefonul tău sau chiar vocal.

Dacă stilul minimalist este preferat de tine, atunci o plafonieră smart este exact pentru tine. În locul lustrelor pompoase și elegante, poți opta pentru un astfel de corp de iluminat care se poate potrivi în orice încăpere.

Plafonierele în general pot avea mai multe tipuri de becuri, însă eu îți recomand să mergi pe varianta plafonierelor led smart.

Plafonierele led smart au avantajele de a avea o viață mult mai lungă față de un bec incandescent sau fluorescent. Tehnologia led consumă mult mai puțin, luminează mai puternic și sunt mai sigure prin prisma faptului că nu se încălzesc precum becurile incandescente. Totodată sunt și ecologice.

De aceea, vreau să îți arăt la ce să te uiți atunci când vrei să alegi cea mai bună plafonieră led smart.

cum alegi cea mai bună plafoniera smart

Cum alegi cea mai bună plafonieră smart?

Lumina în general poate aduce schimbări considerabile în ambientul oricărei case. Nu mai este un secret că lumina influențează starea oamenilor. Drept urmare, să o alegi pe cea mai bună îți poate schimba cu totul experința în utilizarea ei.

În plus de asta, te ajută la dezvoltarea unui sistem de iluminat inteligent care îți aduce doar beneficii.

Cele mai bune plafoniere smart au și grad de protecție împotriva prafului și a insectelor. Așa, nu se va mai murdării la fel de repede și sunt bine etanșate. În felul asta, vei scăpa de enervantele insecte atrase de lumină.

Compatibilitate cu asistenți virtuali

Multe dintre aceste plafoniere smart vin cu propria aplicație care îți oferă niște funcții. Dar, mereu este loc de mai mult. Dacă vrei ca aceste funcții să se extindă și să poți controla toate dispozitivele smart dintr-o singură aplicație, va trebui să alegi și o platformă. Poate fi vorba despre: Google Home, Amazon Alexa sau Homekit.

Dacă vrei să mărești confortul din cauza, acest aspect aste ideal de luat în calcul. Uneori nu este de ajuns doar să intri în aplicația dispozitivului și să pornești lumina. Fie ai mâinile ocupate sau poate nu ai telefonul la îndemână. Atunci compatibilitatea cu asistenții vocali: Google Assistant, Alexa sau Siri te poate ajuta să controlezi plafoniera și prin comenzi vocale.

Plafonieră smart cu senzor de mișcare

Nu toate aceste corpuri de iluminat au această integrare. Așă că dacă vrei ca plafoniera ta să se aprindă când treci pe lângă ea, va trebui să cauți acest lucru în specificațiile produsului. Acest lucru le face să fie foarte practice. În primul rând, este foarte confortabil să se aprindă lumina când treci pe lângă ea, și apoi să nu uităm de aspectul legat de economisirea energiei.

Dacă îți place această funcționalitate, atunci citește mai multe despre ”Ce este un senzor de mișcare ”.

Dimabilitatea

Dimabilitatea nu este o caracteristică care ține de componenta smart, dar este folositoare. Dimabilitatea unui corp de luminat reprezintă capacitatea de reglare a intensității luminoase. Vei putea efectiv jongla între intensități ale luminii, potrivite pentru activitatea pe care o faci. Sau chiar poți regla și culoare luminii de la cald la rece.

Culoarea de temperatură a luminii o regăsești sub formă de grade Kelvin. O lumină care are între 2000-3000 K este o lumină caldă. Aceasta are o culoare portocalie-gălbuie. Cu cât această măsură crește, lumina se va schimba de la gălbui, la alb până la un albăstrui și care este cea mai rece culoare.

Citește și: Ce înseamnă bec dimabil?

Intensitatea luminii

Fiind totuși un corp de iluminat, intensitatea luminii este extrem de importantă. Ca să afli acest lucru, va trebui să te uiți în specificațiile produsului la lumeni. Aceștia reprezintă cantitatea de lumină pe care plafoniera poate să o ofere.

Te vei raporta la lumeni, în funcție de locația plafonierei smart. În bucătărie sau living-room unde petreci cea mai mare parte a zilei, vei avea nevoie de mai mulți lumeni. Pe când în dormitor, mai puțini.

De asemenea, și suprafața încăperii este de luat în calcul. Nu vei vrea să stai ca la lumina lumânării, nu? Asta dacă nu vorbim despre o seară romantică.

Culoarea luminii

Culoarea este doar un criteriu ce ține de preferința fiecăruia. Dorești o plafonieră smart cu lumină albă? Sau o plafonieră smart RGB care să îți ofere milioane de culori?

Unele dintre ele oferă diverse scene presetate de culori adaptate diverselor activități. Toate acestea le găsești în aplicația dedicată. Poți găsi chiar și un mod de noapte potrivit copiilor sau bătrânilor care au nevoie de o lumină caldă și difuză.

În cazul acesta, nu trebuie să îți fac griji că plafoniera led va sta aprinsă toată noaptea. Plafonierele led consumă foarte puțin și de altfel nu se încălzesc, fiind foarte sigură utilizarea lor.

După cum vezi, o plafonieră led smart îți oferă numeroase beneficii. De la designul modern și minimalist, consum redus de energie, durată de viață lungă, până la diversele posibilități inteligente de utilizare ale ei.

Fie că vorbim despre o plafonieră rotundă sau pătrată, sau în diverse culori, este o soluție mult mai atractivă și chiar confortabilă, spre deosebire de un bec incandescent sau fluorescent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *