Acasa » Ghiduri » Cum să setezi un dispozitiv Google Home

Cum să setezi un dispozitiv Google Home

de Andrea Raduly
5 min.

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o boxă inteligentă Google Home și nu știi cum să îl setezi, te afli în locul potrivit unde vă voi explica pas cu pas cum trebuie acesta setat. Fie că este vorba de Google Home, Google Home Mini, Google Nest sau orice alt dispozitiv de la o companie terță, fiecare dintre acestea folosesc aceeași aplicație și procesul este la fel de simplu.

În cele ce urmează, îți voi prezenta cei trei pași simpli de care ai nevoie, pentru a-ți seta noul dispozitiv inteligent.

1. Descarcă aplicația Google Home

Odată ce ai cumpărat dispozitivul Google Home, pentru a te putea bucura de beneficiile pe care le oferă, mai ai nevoie de un cont Google și de o aplicație. Aplicația se numește Google Home, este gratuită și se găsește atât pe Google Play, cât și pe AppStore.

Descarcă de pe Google Play Descarcă de pe Apple Store

2. Alimentează boxa inteligentă cu energie electrică

Primul pas pentru setarea boxei inteligente Google Home este să o alimentezi cu energie electrică. Nu există buton de on/off. Acesta va fi pornită non stop cât timp este conectată la energie.

După ce este băgat în priză, dispozitivul se va lumina și va începe să caute telefonul dumneavoastră pentru a se sincroniza cu el. Foarte important de menționat aici, este să ai grijă ca telefonul să fie conectat la wi-fi, pentru a știi și Google Home unde să se conecteze.

Citește și: Ce este Google Home?

Google Home

3. Creează-ți un cont Google

Un al treilea lucru de care ai nevoie pentru a putea funcționa totul, este un cont Google. Dacă ai deja un cont de gmail este absolut suficient. Dacă nu, următorul pas este să îți creezi un cont Google urmând instrucțiunile de pe telefon. După ce te autentifici, deschide aplicația Google Home. În acest moment, aplicația va trebui să găsească dispozitivul Google Home.

În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, apăsați pe simbolul + apoi pe ”Set up device” și ”Set up new device.” Dacă v-ați conectat la dispozitivul corect, boxa va produce un sunet să vă confirme acest lucru. De aici, vor urma o serie de instrucțiuni. Acestea sunt legate de numele dispozitivului, locul în care îl veți amplasa: bucătărie, dormitor sau sufragerie. Ulterior vi se va cere să selectați rețeaua wi-fi la care se va conecta, urmată de introducerea parolei de la wi-fi.

Următorul pas este pentru setarea recunoașterii vocii. (Voice Match). Această setare este foarte utilă, deoarece Google Assistant îți va oferi rezultate personalizate. Spre exemplu, dacă există două sau mai multe persoane în casă care folosesc Google Home, rezultatele vor fi diferite în funcție de cine discută cu Google Assistant. Astfel, în funcție de voce, Google Assistant va ști ce anume să îi răspundă. Motivul este legat de faptul că fiecare dintre aceste persoane vor avea propriile programări sau notițe.

Să presupunem că unul dintre voi îi cere lui Google Assistant să îi spună programările care sunt în ziua respectivă. Google Assistant, prin recunoașterea vocii va știi ce anume să vă răspundă.

Dupa ce ai făcut toate aceste setări, ai ocazia să vă setați anumite preferințe legate de ce servicii de muzică să îți ofere boxa. Puteți alege între servicii precum: Spotify, Youtube Music, Google Play Music. Acest pas este opțional și poate fi omis sau setat mai târziu.

O altă preferință este legată de limba cu care să vă vorbească asistentul tine. Din păcate, această opțiune nu există în prezent în limba română. Dar poți comunica în cele mai populare limbi, precum engleză(US și UK), franceză, spaniolă, germană, etc.

La sfârșit vei primi chiar și un tutorial despre cum să te bucuri de noul dispozitiv împreună cu Google Assistant.

cum setezi Google Home

Adăugarea de noi dispozitive compatibile

Cel mai probabil, mulți dintre voi veți folosi Google Home pentru a vă controla casa. Pentru a face acest lucru va trebui să adaugi fiecare dispozitiv în parte în ecosistemul GoogleHome. Acest lucru se face din aplicațiile terțe sau din aplicația Google Home prin ”Add a new device”. Important de menționat aici, este să verifici dacă acel dispozitiv, fie el bec inteligent, termostat sau priză inteligentă, este compatibil cu Google Home. De asemenea, este foarte important ca toate dispozitivele să fie conectate la aceeasi rețea wi-fi.

În general, fiecare dispozitiv se bazează pe o aplicație terță pentru a fi controlat. Cele mai multe dispozitive inteligente folosesc aplicația Tuya/Smart Life. Astfel, un dispozitiv inteligent produs de o companie terță va necesita, de cele mai multe ori, configurarea în aplicația dedicată. O dată ce dispozitivul este configurat, se poate conecta direct cu contul tău Google și va fi disponibil și în Google Home.

Iată câteva exemple de conectare a dispozitivelor inteligente în Google Home:

În cazul aplicațiilor de tip Tuya/SmartLife procesul este același. Am vorbit despre diferențele dintre aceste aplicații în articolul Cum alegi un dispozitiv inteligent de la un brand necunoscut.

În concluzie, de tot ce ai nevoie pentru setarea unui dispozitiv Google este aplicația Google Home, un cont Google și dispozitivul alimentat la energie. De aici, toate instrucțiunile sunt foarte intuitive și ușor de folosit.

Odată ce boxa inteligentă Google Home este setată trebuie să înveți să-l folosești. Află de aici și Top 10 comenzi Google Assistant.


2 comments

  1. Buna. Incerc sa ma conectez la un Google Home Mini. Am tot ce imi trebuie, referitor la cele 3 lucruri; sunt conectata la contul Google, dar la sfarsit imi zice sa ma loghez la Google Home.. Unde mai exact trebuie sa intru, daca sunt logata cu acelasi cont in “tot” Google-ul:))?? Multumesc ptr eventualul raspuns..

    • Buna Anamaria,

      Ne-ar ajuta să ne spui ce încerci să faci de fapt?
      Vrei să te conectezi la boxa ta Google Home Mini pentru a asculta muzică?
      Vrei să îi faci setarea inițială?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *