cadouri smart pentru craciun
Acasa » Ghiduri » Cadouri smart pentru Crăciun

Cadouri smart pentru Crăciun

de Andrei Russo
8 min.

Anul acesta am avut cam cel mai slab an din punct de vedere al ofertelor din ultimii ani de Black Friday. Deși sună ca un lucru rău, probabil acest lucru se va corecta de Crăciun. Deci, dacă ești în căutarea unui cadou smart pentru Crăciun, ai nimerit unde trebuie.

Vreau să te inspir cu câteva idei foarte folositoare prin prisma nivelului de confort pe care îl oferă.

Cele mai faine cadouri smart pentru pasionații de tehnologie

Am creat lista ce urmează pe baza experiențelor mele personale, iar produsele sunt așezate în funcție de utilitatea acestora. Indiferent de ce produs vei alege, cu siguranță persoana care îl va primi se va bucura nespus de acest cadou.

becuri smart

Becuri inteligente

Becurile inteligente vor fi tot timpul prima mea recomandare pentru orice persoană care dorește să atingă universul smart home. Poate și pentru că acesta a fost primul meu gadget smart cu care am interacționat vreo dată.

Un bec smart pentru Crăciun poate fi o supriză foarte plăcută atât pentru copilul pasionat de jocuri video cât și pentru tatăl care se descurcă cât de cât cu tehnologia.

Din fericire, aici avem o multitudine de posibilități din care să alegem și îți voi oferi câteva în funcție de buget.

1. Yeelight W3 YLDP005

Încă sunt foarte încântat de acest bec, chiar dacă eu încă folosesc prima generație din 2019. Nu am avut niciodată probleme cu el, iar culorile sunt asemănătoare becurilor smart Philips Hue. Diferența majoră între acestea și Philips Hue, este prețul și de patru ori mai mic.

În general becurile Yeelight se găsesc la prețuri cuprinse între 50 și 70 de lei și poți găsi o ofertă completă a becurilor Yeelight aici.

2. Wiz Connected Colors

Wiz Connected este un sub-brand Philips, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la o calitate asemănătoare, dar la un preț mai mic. Tot ce ai nevoie pentru a seta un astfel de bec, este o conexiune WiFi și 2 minute libere.

Culorile și funcționalitățile oferite de aceste becuri le fac o alegere potrivită pentru oricine, iar în oferta becurilor Wiz Connected vei găsi o varietate de modele cu prețuri începând de la 40 de lei.

3. Philips Hue

După cum deja ai observat, eu mereu mă raportez la acest brand. Asta pentru că se vede și se simte diferența dintre un bec inteligent pe care îl găsești în magazinele cu accesorii de tehnologie și acestea.

De la calitatea materialelor până la integrare cu alte servicii, becurile Philips Hue pot fi un cadou pentru Crăciun potrivit și pentru cele mai pretențioase persoane.

Gama completă de becuri Philips Hue

boxe inteligente

Boxe inteligente cadou pentru Crăciun

Dacă persoana vizată are deja accesorii inteligente în casă, poți lua în calcul o boxă inteligentă pentru Crăciun. Indiferent de modelul ales, toate boxele au cam aceleași funcționalități. Singura diferență majoră poate fi dată de ecranul boxei, sau calitatea audio, dar acesta nu este neapărat util pentru toată lumea.

Un aspect foarte important la care trebuie să fii atent dacă cumperi o boxă inteligentă pentru cineva este asistentul virtual preferat de persoana dragă. Această piață este împărțită în două mari categorii și avem boxe inteligente Google Home și boxe inteligente Alexa.

Pentru a fi sigur că nu o dai în bară poți întreba persoana căreia vrei să îi cumperi acest cadou care este asistentul virtual preferat.
Dacă te interesează mai multe detalii, iată și un ghid despre cum să alegi cea mai bună boxă inteligentă.

Dacă un copil este persoana căreia vrei să îi faci un astfel de cadou, să știi că există o varianta prietenoasă și pentru ei. Este vorba despre Amazon Echo Dot 4, pe care îl poți găsi și cu design-uri simpatice cu animale.
Varianta aceasta de cadou, poate fi chiar folositoare pentru cei mici care vor să mai exerseze limba engleză. Nivelul de interactivitate este destul de complex și îl va face pe cel mic nevoit să învețe lucruri noi.

prize inteligente

Prize și prelungitoare inteligente

Deși nu sunt cele mai populare accesorii smart pe care le poți avea în casă, cu siguranță sunt foarte utile pentru toată lumea. Fie că vrei să pornești un alt gadget non-smart la un program stabilit sau vrei să monitorizezi consumul, acestea te vor ajuta.

Cu puțină iscusință se pot face automatizări super utile pentru oricine. De exemplu, poți conecta încărcătorul telefonului la o priză inteligentă și crea o automatizare care să oprească automat priza când bateria telefonului trece de 85-90%. Astfel salvezi și sănătatea bateriei telefonlui și mediul înconjurător.

Oferta completă de prize inteligente

Dacă prizele inteligente par prea simple, întrerupătoarele inteligente vin cu și mai multe beneficii. În general, pe lângă sloturile de priză, acestea dispun și de sloturi USB, astfel scapi de încărcătorul telefonului.

În funcție de modelul ales, întrerupătoarele inteligente pot măsura constant volumul de curent electric consumat de fiecare slot al prizei sau total. Iar avantajul cel mai mare este că poți sta cu ochii pe consumatori de oriunde din lume.

Ofertă completă de întrerupătoare inteligente

termostate inteligente


Termostate inteligente

În contextul actual, cred că este o idee foarte bună să stăm cu ochii pe termostat și toți consumatorii casnici. Tehnologia ne ajută și aici, iar un termostat smart poate fi cea mai bună idee de cadou de Crăciun pentru o familie.

Începând cu prețuri de la 200 lei, poți avea confortul de a controla temperatura din casă de oriunde din lume. Gândește-te la următorul scenariu, este luna decembrie și tu vii dintr-un city break din țările calde. Mai ai o oră până ajungi acasă și pornești căldura în toată casa. Astfel, când ajungi ai parte de o atmosferă exact cum ar trebui să fie acasă.

Dintr-un motiv oarecare, termostatele inteligente sunt la prețuri mai bune decât termostatele clasice. Dar eu văd asta ca pe un avantaj. Dacă iei în considerare un termostat inteligent, îți recomand să verifici oferta eMag de termostate smart.

Mai ales în condițiile actuale, când au crescut toate prețurile, te ajută foarte mult în economisirea energiei prin gestionarea cât mai eficientă a acesteia.
Citește și: Cele mai bune termostate inteligente pentru centrală

aspiratoare robot


Aspiratoare robot

Aici deja vorbim despre un cadou mai scump, dar care merită toată investiția. Aspiratoarele robot sunt o modalitate foarte bună de economisire a timpului. Scopul lor principal este de a menține curățenia în casă și o face cu succes.
Efectiv trebuie să apeși un buton pe telecomandă, sau un click în aplicație și va începe să facă curățenie în toată casa.

Partea cea mai bună este că ideea asta de cadou este potrivită pentru oricine. Fie că vorbim despre cei pasionați de tehnologie, fie că vorbim despre bunica căreia vrei să îi ușurezi viața.

Partea haioasă este că fiecare persoană pe care o cunoaștem și care are un astfel de gadget, i-a dat un nume roboțelului. Poți trage și tu concluziile de aici.

Am scris chiar și un review pentru modelul Xiaomi Mi Vaacum Mop Pro. Este modelul pe care îl avem noi acum și îți recomand să îl citești pentru a afla mai multe despre cum funcționează.

Ofertă completă aspiratoare robot

purificatoare de aer inteligente

Purificatoare de aer inteligente

Din grija de sănătate pentru cei dragi, un purificator de aer smart poate fi o alegere ideală.

Cele mai bune purificatoare de aer inteligente au capacitatea de a filtra aerul de poluanți, alergeni și toxine. De aceea, genul acesta de cadou este foarte potrivit pentru fumători, pentru persoanele alergice sau persoanele care locuiesc în zone foarte intens circulate.

În plus de asta, au și capacitatea de neutralizare a mirosurilor neplăcute. Cred că toți preferăm un aer proaspăt, plăcut de inhalat și o casă fără mirosuri persistente.

Cu toate că există și purificatoare obișnuite, eu aș merge totuși pe varianta smart. Sunt mult mai ușor de folosit și pot fi controlate și de la distanță. Mi se pare ideal să îți pregătești ambientul casei de dinainte să ajungi acasă.
Ofertă completă purificatoare de aer inteligente

Am oferit câteva idei de cadouri smart pentru Crăciun cu variante de buget diferite, care să fie accesibile oricui. Sper că ți-au fost de folos. Ideile sunt practice și menite să mărească confortul din casă. Cu toate că au fost gândite să le faci cadou cuiva, sunt sigură ca unele ți-au atras și ție atenția.

Dar ce ar fi ca anul acesta și Crăciunul să fie smart, nu doar casa și cadourile? Poți face asta chiar cu o instalație de brad smart. Iată de ce să alegi o instalație de brad smart și cum poate influența magia Crăciunului în sens pozitiv.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *