Chromecast iPhone și iPad
În ultimii ani Google Chromecast a devenit o parte importantă din casele noastre. Un dispozitiv puțin mai mare decât o monedă de 50 de bani de scapă de o grămadă de stres cu cablurile. Iar conținutul de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău este la un click distanță de TV-ul din living.
Chiar dacă există Apple TV, prețul este destul de mare și s-ar putea să nu se justifice. Cel puțin nu pentru o funcție atât de simplă precum casting-ul. Partea bună este că poți folosi Chromecast pe iPhone și iPad la fel de ușor ca pe telefoanele cu Android.
Compatibilitate Chromecast cu iPhone și iPad
Aproapte toate aplicațiile terțe de pe iOS sunt compatibile cu Chromecast-ul. Este valabil atât pentru dispozitivele Google Chromecast cât și cu cele care au Chromecast încorporat. Cum ar fi Xiaomi Mi TV Stick sau chiar smart TV-urile cu Chromecast încorporat.
Cele mai comune aplicații din care poți proiecta conținut către Chromecast sunt YouTube, Netflix, Amazon Prime, Disney+, Spotify, HBO Go, etc. Sunt realmente mii de aplicații care suportă funcția de cast. Lista completă o găsești pe site-ul oficial Google Chromecast.
Noul Google Chomecast îți transformă TV-ul într-unul smart în adevăratul sens al cuvântului.
Modele de Chromecast compatibil cu iPhone
În principiu, toate modelele de Chromecast sunt compatibile cu iOS 6+, indiferent că rulează pe iPhone sau iPad. Dar în funcție de ce îți dorești, există mai multe modele de Google Chromecast. Dacă până la versiunea a 3-a toate erau asemănătoare, noul Chromecast este net superior. Este practic o super unealtă de divertisment accesibilă oricui. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste două Chromecast-uri, am făcut review-uri pentru ambele, dar și un versus:
Pe scurt, diferențele între primele versiuni nu sunt foarte mari. Ar trebui să știi că modelele Chromecast 1, 2 și 3 rulează conținut video până la rezoluția 1920×1080. Iar Google Chromecast Ultra și Chromecast cu Google TV până la 4K.
Cu excepția ultimei versiuni, toate depind de telefonul tău. Iar Chromecast cu Google TV are propria telecomandă și poate fi folosit atât împreună cu telefonul cât și independent.
Pe lângă versiunile oficiale, există și playere media inteligente mai ieftine făcute de companii terțe care suportă funcția Cast. Unul dintre cele mai ieftine playere este Xiaomi Mi TV Stick, care pot spune că este o alternativă super bună. Prețul este la jumătate, iar capabilitățile depășesc așteptările.
Citește și: Xiaomi Mi TV Stick vs. Chromecast cu Google TV
Media player cu Android TV nativ și funcție de Chromecast inclusă compatibilă cu iOS 6+.
Cum proiectezi video pe Chromecast de pe iPhone sau iPad?
La fel cum ziceam ceva mai devreme, procesul este absolut identic cu cel de pe telefoanele cu Android. În funcție de aplicație, tot ce trebuie să faci este să apeși un singur buton.
În exemplul de mai jos îți voi prezenta cum proiectezi un video de pe YouTube de pe iPad pe TV. Conexiunea se poate face în două moduri, fie la deschiderea aplicației, YouTube în cazul nostru. Alternativ, putem da play unui video și mai apoi să ne conectăm la Chromecast.
Proiectare YouTube pe Chromecast de pe iPhone
În cazul primei variante, la deschiderea aplicației YouTube, chiar din ecranul principal, apasă pe logo-ul Cast. Ți se va deschide o listă cu Chromecast-urile disponibile în rețea. După selectarea Chromecast-ului preferat, tot ce trebuie să faci este să dai play pe iPhone sau iPad la un clip, iar acesta va porni pe TV. Până la deconectare, telefonul tău va deveni telecomandă pentru Chromecast. Direct din aplicația YouTube de pe telefon vei putea da play/pause sau skip la clip, dar și schimba clipurile video.
Proiectare clip specific de pe YouTube pe Chromecast
La fel ca în cazul anterior, și proiectarea unui clip specific este foarte facilă. Tot ce trebuie să faci este să pornești clipul pe iPhone-ul sau iPad-ul tău și să apeși pe iconița Cast din partea de sus a ecranului. Ultimul pas este să selectezi Chromecast-ul pe care vrei să ruleze clipul de pe YouTube.
La fel ca în cazul anterior, telefonul tău va deveni telecomanda Chromecast-ului și din el vei face toate acțiunile legate de clip.
Acești pași, deși i-am explicat pentru aplicația YouTube, sunt valabili în orice aplicație care suportă Cast. Am explicat în detaliu cum funcționează această funcție în articolul Google Cast.
Cum să faci screen mirroring la iPhone pe Chromecast
Screen mirroring-ul este practic clonarea ecranului telefonului pe TV. Ar putea fi considerat un al doilea monitor pentru telefon, unde lucrurile sunt afișate mai mari și mai clare. Poți folosi screen mirroring dacă vrei să arăți ceva pe un TV, iar acel ceva nu suportă Cast. De exemplu, niște rapoarte de pe mail, sau PDF-uri, care nu pot fi proiectate.
Din păcate iOS nu suportă nativ această componentă a Chromecast-ului. Cu toate acestea, este posibil să clonezi ecranul telefonului tău pe un TV cu Chromecast. Puțin mai greu, dar este posibil.
Pentru a putea face screen mirroring de pe iPhone pe Chromecast vei avea nevoie de o aplicație suplimentară. Aceasta se numește Chromecast Screen Mirror și poate fi descărcată gratuit din AppStore.
Aplicația este compatibilă cu iOS 11+, deci nu va rula pe iPhone-urile și iPad-urile mai vechi. Este foarte ușor de instalat și setat. Deși este gratuit de instalat, aplicația poate fi folosită doar două luni gratuit. După această perioadă va trebui să plătești un abonament pentru a putea să o folosești. O altă problemă este că nu sunetul nu este transmis pe Chromecast în varianta gratuită.
Muzică de pe iPhone pe boxele Google Home
Din păcate dispozitivele iOS nu suportă conectarea la boxa inteligentă cu funcția Cast din aplicația Google Home. Dar tot poți asculta muzică pe boxa ta Google Home. Acest lucru funcționează pe oricare tip de boxă din seria Google Home.
Pentru a asculta muzică de pe iPhone sau iPad te poți conecta la aceasta prin Bluetooth, la fel ca în cazul oricărei boxe Bluetooth.
Citește și: Cum să asculți muzică pe boxa Google Home?